úterý 30. září 2014

Nové úlovky #3

Ahoj.
Ten čas ale hrozně letí! Už je za námi další měsíc a  dneska Vám ukážu, jaké knihy jsou poctěné být u mě doma :D . Na začátku měsíce jsem si řekla, že si půjčim maximálně 4 knížky, protože bych se chtěla vrhnout na knížky které mám doma (koupené knihy stále přibývají ale vůbec nemizí). A taky jsem si směšně myslela, že přečtu knihu tak maximálně za 4 dny i když je škola... a víte co? Ze čtyř dnů se následně stali 2 týdny! Takže to abych snížila moje maximum na jednu knihu.. no ale už to co jsem si "ulovila".

Za tenhle měsíc jsem si půjčila z knihovny 4 knížky a myslím, že tenhle měsíc jsem ulovila opravdu skvělé kousky.

   První kniha je Prvních 100. Z této knihy jsem strašně moc nadšená, protože když jsem si to půjčila tak asi do čtyř hodin mi přišel E-mail že knihu si někdo rezervoval. Takže se moc těším, až si to přečtu a potom mě čeká seriál! Doufám že se mi bude líbit oboje. Hodně lidí udělalo to, že se podívali na pár dílů seriálu a ten je naprosto pohltil až tak že s tim přestali a přečetli si knížku.. jenže knížka je zklamala. Ale já jsem se tentokrát překonala a radši jsem si knihu půjčila.

   Další, druhá kniha je už taková méně známá ale já jsem opět moc ráda že jsem ji sehnala. Vteřinu poté je další postapokalyptický román, kterých už začíná být opravdu hodně. Kniha se mi taky líbí z toho důvodu že by se to mohlo stát (neříkám že by se mi to líbilo nebo tak! :D ) a taky že Hlavnímu hrdinovi už není patnáct, ale je to ovdovělý otec dvou dívek. Jednou se ale přetíží síť a nastane tvz. Blackout (výpadek proudu) a nastane velký rozruch.

Třetí kniha je od velmi známého českého spisovatele Vlastimila Vondrušky. Je to tedy první díl ze série Letopisy královské komory. Kniha byl spíš určená mojí babičce, protože ona má tohoto spisovatele hodně ráda a tohle je jediná série, kterou nemá doma koupenou. Já jsem si ale potom řekla že bych si to také mohla přečíst abych aspoň něco od Vondrušky přečetla.. jenže potom, co jsem zjistila že číst během školy nebude jen tak lehké jsem se rozhodla že na to prostě nemám čas! takže jsem to šla včera spolu s dalšíma knížkama vrátit. Jaký máte názor na Vondrušku Vy? :)

No a poslední kniha mě potěšila nejvíc. Včera jsem šla vracet knihy s tím, že si nic nepujčim no jenže u tý pokladny nebyla žádná knihovnice tak jsem si řekla že se podívám do Novinek, ale moc jsem od toho neočekávala protože nový knížky tam přidávají jednou za dva týdny a ty novinky už tam tedy byli přes týden. Samozřejmě tam moc dobrý knížky nebyli tak jsem ještě šla na druhou stranu do dětských knížek a komixů.. a na kraji ležela kniha Danteho holka. Myslim že si ji tam někdo schoval aby se pro ni vrátil ale tak co :D. Co dělala tahle kniha mezi komixy a knihami tak do 6-ti let? Prostě osud :D a navíc ta kniha vyšla nedávno ne? Vždy musíme čekat minimálně 3 a půl měsíce než tu novou knihu koupěj..



Doufám že se Vám už třetí díl mého projektu líbil a jako asi každého mě komentář moc potěší! :D

sobota 27. září 2014

To-Be-Read #6 Mycelium

Další týden je za námi a já tu mám už 6. knihu z mého TBR listu. Předem se Vám ještě chci omluvit za né moc dobrou aktivitu ale je škola a já to všechno nestíhám prostě nestíhám. No ale kniha je hodně dobře hodnocená - ostatně proto si je vybírám ne? :D - na goodreads je kniha hodnocena 4,4 hvězdičkami.

Série Mycelium by měla být pentalogie (5 dílů v sérii), z čehož vyšli zatím jenom tři. Mycelium je od české autorky Vilmy Kadlečkové a dneska Vám řeknu napíšu  něco o prvním dílů, který se jmenuje Jantarové oči.

Anotace: Lidstvo navázalo styky s planetou Össe a začalo využívat tamní myceliální technologie. Zatím se úspěšně daří ignorovat nepříjemnosti, které s sebou kontakt s teokratickou civilizací Össeanů přináší: kult vesmírných Lodí, krvavé lidské oběti ve jménu Hmyzího boha, spóry nitrožilních hub a rituální drogy, rozkládající lidskou vůli. Lucas Hildebrandt, který jako vyslanec důvěrně poznal tamní svět, si ale dobře uvědomuje, že Země začíná být na Össe závislá. Proto hledá sílu, která by se mohla stát protiváhou össenské moci. Skutečně ji nachází – jenže je jiná, než předpokládal; a cena, kterou za to on sám musí zaplatit, je krutá.
Mycelium je románová sága, odehrávající se ve 26. století na Zemi.

strašně moc se těším až si knihu přečtu, ale nejdřív bych chtěla přečíst aspoň něco málo z knížek, který mám doma, jako třeba Kostičas už tam leží nevím jak dlouho.. nebo poslední díl Hunger games (já vím že jsem hrozná že jsem to ještě nepřečetla, ale já se prostě bojím konců a potom zase že bych musela čekat na film 2 roky a stejně bych to musela číst znovu protože bych si to nepamatovala :D ) No ale zpátky k Myceliu! Přece kvůli tomu to tu čtete..

Nějak jsem nemohla najít, kdy výjde další díl takže jestli to někdo víte tak mi to prosím napište protože já musim mít přehled v knížkách kdy vyjdou a tak.. :D

Samozřejmě i kdo to četl tak mi může napsat názor na knihu, protože když jsem tak hledala nějaký informace v recenzích tak skoro nikdo nechtěl prozradit co se během knihy stane takže budu moc ráda když mi pošlete vaší recenzi na knihu do komentáře nebo do zpráv na Google+ :)

Doufám že se Vám dnešní TBR i tak líbil, protože nebyl podle mých představ ale tak co .. přístě se polepšim :) Mějte se krásně a užívejte si víkendu :D 

čtvrtek 18. září 2014

Recenze - Labyrint: Útěk

Labyrint: Útěk - recenze

Autor: James Dashner
Počet stran: 360
Rok vydání v ČR: 2014
Nakladatel: Yoli

Anotace: Thomas se probudí ve výtahu a nepamatuje si nic kromě vlastního jména. Vynoří se do světa, kde žije asi šedesát dospívajících chlapců, kteří se naučili přežít v naprosto uzavřeném prostředí. Každých třicet dní se objeví nový chlapec. Původní skupina je už na místě asi dva roky a marně se snaží uniknout labyrintem, který obklopuje jejich životní prostor. Už se vzdávají naděje. Pak se ale objeví dívka v bezvědomí a jejich svět se začne měnit...

Obálka: V tomhle ohledu se od ostatních liším. Přebal se mi líbí o dost víc než normální obálka. Ono, když máte knihu v ruce a díváte se na ni tak ta fotka co je za názvem knihy je taková moc barevná a nepřehledná. Takže jsem si myslela, že to jde špatně přečíst když to člověk nezná a hle! Moji spolužáci se samozřejmě ptali co to zase čtu a když jsem jim ukázala obálku tak pouze někdo to přečetl hned :D . No každopádně přebal je úžasný!

Děj: Thomas je další kluk, co se z neví odkud vzal v Labyrintu. Je obklopený dalšími 60 kluky, samý kluci, ani jedna holka. Každý kluk co se v Labyrintu objevil byl na tom stejně jako Thomas - bez paměti, bez jakékoliv vzpomínky. Začal se seznamovat s novým prostředím, když se stalo něco nečekaného. Nováčci "přijíždějí" jednou za měsíc. Pokaždé ve stejný den, jenže Thomas přijel včera. Druhý den začala řvát siréna. Byl tu další nováček. Jenže ještě nikdy se jim nestalo, že by ve dvou dnech po sobě přijeli hned dva lidi, a nikdy se nestalo. Jenže v ten den přijela holka! Navíc byla polomrtvá. Od té doby už nic nebylo takové, jaké dřív.

Hlavní postava: Hlavním hrdinou je tedy Thomas. Nemůžu o něm říct, že bych si ho zamilovala, protože mi ta jeho povaha a chování mi moc nesedla. Přijde mi, že je strašně nechápavej, všechno se mu musí říkat víckrát a hodně věcí mu nedochází. Ale v některých momentech byl zase super.

Můj názor: Kniha se mi moc líbila. Bylo teda trochu těžší se prokousat přes ten začátek, který mě moc nebavil ale je možné že to bylo kvůli škole a že jsem si ještě nezvykla na to, že mám tak málo času na čtení. Každopádně jsem moc ráda že jsem si to přečetla a taky se těším na film na který snad během příštího týdne půjdu. Potom napíšu něco jako Kniha vs. Film :)

Hodnocení a doporučení: Labyrint je opravdu úžasná kniha a já se už moc těším na další díl. Doporučila bych ho každému. Opravdu stojí za to se prokousat přes ten začátek protože potom už vás to pohltí. Kvůli tomu začátku bych knížce udělila tak 4,8 hvězdičky, ale ten konec si to vylepšil takže dávám plný počet hvězdiček. :)
Bonus - Fotky z filmu:

Thomas



 Doufám, že se Vám tato recenze líbila. A chtěla bych se Vás zeptat, jestli by se Vám líbil vždy nějaký ten bonus

úterý 16. září 2014

To-Be-Read #5 Ready player one

Ahoj, už zase nějakou tu dobu tu nebyl příspěvek do složky To-Be-Read. Takže dneska Vám představím velmi dobře hodnocenou knihu. na Goodreads je kniha hodneca 4,3 hvězdičky což je opravdu velké hodnocení. U nás na Databázi knih je ohodnocená 92 %.
Tou knihou je Ready Player One. Knihu už mám doma a mám ji z Levných knih opravdu jenom za pár korun.


Anotace: Píše se rok 2045 a svět, utápějící se v energetické a ekonomické krizi, je velmi chmurným místem k životu. Není divu, že většina lidí utíká před realitou do uměle vytvořeného vesmíru videoherního systému OASIS, kde mohou zapomenout na běžné starosti, vytvořit si novou identitu a jejím prostřednictvím se pak pohybovat po tisícovkách virtuálních planet, pracovat, studovat, bavit se a prožívat své sny. Navíc se tam někde skrývá i dědictví po tvůrci této videohry, miliardáři Jamesi Hallidayovi, který před svou smrtí zanechal ve skrytých koutech OASIS několik klíčů, jež mají hráčům ukázat cestu k pokladu. Trvá však dlouhých pět let, než se středoškolákovi Wadu Wattsovi podaří objevit první z nich. A potom vypukne hotové peklo, protože zájemců o dědictví, které nálezci zajistí doživotní bohatství a obrovskou moc, je nespočet a v cestě za svým cílem se neštítí žádných prostředků. Když se pak soupeření přenese z virtuálního světa do toho skutečného, končí veškerá legrace - tady už jde o život.

Na knihu jsem moc zvědavá, protože se to tam celé točí kolem videoher, které jsem nikdy nechápala jejich záživnost a nikdy jsem na nich nebyla závislá (a taky doufám že kvůli tomu závislá nebudu :D ) takže nevím, jestli mě to prostředí bude bavit.

Jenže neznám nikoho, komu se kniha nelíbila. Všem přirostla k srdci a nemohli se od knihy odtrhnout.

Tenhle článek jsem napsala dost narychlo, takže to nemám ještě moc promyšlený takže mi tam možná bude něco chybět a něco tam bude zbytečného, ale já přesto doufám, že se Vám to líbilo. :)

pondělí 15. září 2014

S knížkou do kina (1) - Zůstaň se mnou

Ahoj, jsem tu s novým projektem, který jsem zahlédla u Terky na blogu Literary infinity. Jde vlastně o to, že když vyjde nějaký film podle knižní předlohy tak se budu snažit Vám o tom filmu i knížce napsat nějaké informace. Tento článek tudíž bude nepravidelný a v jednom článku bude jeden nebo dva filmy, aby na blogu nebyl jenom tenhle článek.

Dneska bych Vám chtěla představit film Zůstaň se mnou, podle stejnojmenné knihy. Gayle Forman (autorka) nejdříve tuto knihu vydala se jménem Jestli zůstanu už Yoli ujmulo druhého, filmového vydání.
v roce 2011 (v ČR) ale letos se nakladatelství

Obsah knihy: Sedmnáctiletá Mia má všechno, o čem kdy snila - úžasnou rodinu, milujícího přítele a právě ji přijali na prestižní hudební školu. Stojí však před vážným životním rozhodnutím - bude následovat svůj sen o kariéře violoncellistky nebo dá přednost své lásce a zůstane s milovaným Adamem? V jedno zimní ráno se však všechno změní - Mia ztratí milované rodiče i bratra. Najednou vidí samu sebe, jak leží na nemocniční posteli napojena na přístroje a před očima se jí odvíjí celý život. Vidí všechny své blízké a hlavně Adama, prosícího, aby se vrátila k němu. Včera řešila svou budoucnost, dnes stojí před jedinou osudovou otázkou: Zůstanu?

Něco málo (nebo více) k filmu:
V USA se film dostal na filmová plátna už ke konci srpna, u nás bohužel až 18. září. Hlavní postavu, Miu si zahraje Chloe Grace Moretz, kterou můžete znát z filmů, jako jsou Kick-ass, Mládeži nepřístupno, Carrie, apod. Adama si zahraje Jamie Blackley, který si zahrál ve filmu Sněhurka a lovec, nebo v seriálu Misfits: Zmetci.

A také něco o knize: Kniha se mi moc líbila a myslím, že v podobě filmu bude skvělá protože prý je hodně jako kniha což je jednině dobře. Více informací se dozvíte v mé recenzi (zde).

Knihu bych Vám rozhodně doporučovala přečíst, ale neslibujte si od toho nic velkého, je to spíše takové oddechové a chvílemi i vtipné. Na film určitě v co nejbližší době půjdu a pak bych mohla napsat Kniha nebo film? .. co vy na to? ;)

Fotky z filmu:



Oficiální trailer najdete zde.
Doufám, že se Vám článek líbil a že se budete těšit na další.

neděle 14. září 2014

Knižní dvoutýden #4

Ahoj, 
předem se Vám chci moc omluvit za strašně dlouhou nepřítomnost, ale já se prostě teď kvůli škole k blogu nemůžu dostat. A kvůli tomu, že jsem se na to vykašlala mám v tom velký nepořádek takže to možná ani nebude za dva týdny ale no, tak uvidíme :)



Koupeno: 2
Přečteno: 3

Koupeno:

   První koupená knížka je už velmi známá. Je to The maze Runner, česky potom Labyrint: Útěk. Na obrázku je oficiální obálka, ale je k tomu ještě filmový přebal, který asi znáte víc. Já ale čtu bez přebalu protože kdyby se něco tý knížce stalo (což doufám že ne) tak to ještě ten přebal může zamaskovat. Nicméně jsem za tu koupi opravdu ráda.
   Další knihou je kniha s velmi originálním jménem, a to Nepolykejte žvýkačku. Není to přímo kniha s příběhem a jsou tam spíš sepsané mýty o jídle, nákazách a tak podobně. Mě se to ale strašně moc líbí a jsou tam fakt zajímavé věci. Už cestou domů jsem četla a jelikož je to uzounké tak můžu i říct že jsem to přečetla.

Přečteno: 

   První knížkou je Monument 14, který už je i zrecenzovaný (recenzi najdete zde). Pukud chcete vědět jestli se mi líbila tak se koukněte na recenzi ať se tady neopakuji.
   Další je Labyrint: Útěk, který jsem v tuhle dobu kdy to píšu ještě nedočetla. Zbývá mi tak 30 stránek ale až tento článek zveřejním tak to budu mít přečtený a mižná už začnu psát recenzi.
   No a poslední je tedy Nepolykejte žvýkačku. Chtěla bych udělat takový nový projekt který se bude jmenovat Kniha ze všech stran nebo Kniha v detailu (prosím napište co se Vám líbí víc do komentářů nebo aspoň jestli je to dobrý nápad). Šlo by o to, že bych Vám nějakou knihu - nejspíše už přečtenou - trochu přiblížila a u této knihy bych vám ukázala úryvky z některých mýtů, které mě nejvíc zaujali.

Přeji Vám klidný zbytek dne a nezapomeňte hodně číst! né jako já :D

úterý 2. září 2014

Nové úlovky #2

Ahoj,
předem se Vám chci omluvit za mou nepřítomnost v době, kdy měl tento článek vyjít. Jinak také měním termín, tenhle článek zveřejním nejspíš na konci měsíce.

Za tenhle měsíc jsem byla dvakrát v knihovně a půjčila jsem si celkem 6 knih protože jsem se rozhodla, že začnu číst knížky, který mi doma ležej už nějakou dobu... no moc se mi to nepovedlo :D

1. knihou je 15 minus, který si všichni hodně chválí a několik lidí si 15 minus řadí dokonce do nejlepších knížek. 15 minus je tedy nějaká reality show, která je jeden velký boj o přežití. Prý je to morbidní a projevuje se tam i kanibalismus ale to mi vůbec nevadí, právě naopak. :D -možná jsem divná ale mě se prostě líbí takovéhle "kruťárny".

Další kniha, kterou jsem si půjčila je Dech. Nápad toho, že svět má nedostatek vzduchu a musí si ho "kupovat" se mi zdá skvělej. Dech jsem chtěla přečíst ještě o prázdninách ale nějak mi to nevyšlo. Každopádně moc nevím co od toho mám očekávat. Nápad se mi líbí, ale trochu se děsim propracování příběhu a toho, jak se to bude vyvíjet. Kdyžtak, jestli jste to někdo četl tak mi prosím napište do komentáře váš názor protože já opravdu nevim.


Třetí knihou, kterou má doma je První stříbrná kniha snů. Je to docela nová knížka, proto se celkem divím, že už je v naší knihovně a já už jí mám doma. Od této autorky jsem ještě nic nečetla, ale všichni říkají že je skvělá tak uvidíme. Doma mám první díl ze série Drahokamů (Tedy Rudá jako rubín) na což jsem se taky chystala dlouho.


4. knížka je Vampýrská akademie první díl. Druhý díl bohužel měli půjčený, ale tak aspoň mám ten první díl. Na začátku prázdnin jsem se podívala na film, a doteď toho strašně lituju, protože film se mi hodně líbil a věřím, že knížka bude několikrát lepší. Já nemám v oblibě upíry, ale tuhle knížku si s chutí přečtu.
Poslední dvě knížky jsou dva díly ze série Monument 14 z něhož jsem už přečetla první díl, který se mi opravdu líbil. Dám si chvíli pauzu abych byla víc napjatá (a taky musím přečíst knížky z knihovny, který bych už pomalu měla začít vracet) a pak se vrhnu na druhý díl. Recenze na první díl zde.

Doufám, že se Vám tento článek líbil a jestli máte jiné názory tak mi to klidně napište. Čím víc názorů, tím lepší :) Verča

pondělí 1. září 2014

TBR #4 - Smolný rok

Ahoj po dlouhé jsem tu s další knížkou z mého TBR seznamu. A tentokrát Vám chci představit Smolný rok od spisovatelky Joshilyn Jackson. Na Goodreads je kniha hodnocena skoro čtyřmi hvězdičkami (přesněji 3,93) a na Databázi knih je to hodnocené 90 %. Takže předpokládám, že to bude hodně dobrá knížka. Tato kniha není moc známá a vyšla už na začátku tohoto roku.

Anotace: Pětačtyřicetiletá Ginny je přesvědčená, že je její rodina každých patnáct let stižena kletbou. Ona sama v patnácti otěhotněla a porodila dceru Lizu, jež ve svých patnácti udělala totéž. Teď uplynulo dalších patnáct let a obě svobodné matky, Ginny i Liza, s hrůzou čekají, kdy dospívající Mosey zopakuje stejný scénář. Tentokrát však kletba na rodinu dopadá nečekaným způsobem… Mrazivý román o matkách, které byly samy ještě dětmi, když rodily, dívčích přátelstvích, dávno ztracených i znovu nalezených láskách, zradě, zneužití a zklamání, nenávisti a žárlivosti. A především o rodině a pevných poutech, která vytváří.

Mně se ten nápad dost líbí a určitě bude super, koukat na pohled třech matek. A jelikož mám ráda záhady tak tahle knížku bude pro mě (doufám) super zážitkem.

Je to tedy o tom, že jedna rodina je prokletá. Jejich prokletí spočívá v tom, že patnáctiletá dívka Ginny se stala matkou. Narodila se jí holčička, která ve svých patnácti zase porodila holčičku. Dnes je Ginny už 45 let a čeká, jestli je to opravdu prokletí a stane se babičkou.

Kniha by měla být vypravována z několika pohledů tak jsem na to vážně zvědavá.
Hezký zbytek dne, Verča