neděle 30. listopadu 2014

Nové úlovky #5 - Držte mě od té knihovny dál!

Ahoj,
další měsíc je za námi a tak tu jsem s dalšími Novými úlovky! Za tenhle měsíc jsem si vypůjčila 5 knížek, takže můj celkový počet půjčených knih z knihovny je 11! -.- Mám doma tolik knížek který mám přečíst do dvou měsíců a já si čtu knihy, která mám jsou moje a můžu si je vzít kdykoliv jindy. Pomozte mi! :D No a také mám nějakou krizi protože teď čtu jednu knihu už 2 týdny.

První knihou je Amélie v Paříži, hledala jsem nějaký lehký román, a tak jsem si vzpomněla na tuto knihu a hned jsem ji brala. Kniha je o dívce jménem Sina, která pojede na výměnný pobyt do Paříže. Rodina, u které má bydlet má velmi pohledného syna (...dává to smysl že jo? :D ) a navíc je také herec! No a asi všem je jasné, co bude dál. Na knihu se moc těším, beru ji jako takovou odpočinkovou a romantickou knihu tak snad mě nezklame, ale spoustě lidem se tato kniha líbila, takže snad budu mezi ně patřit i já.


Další kniha je Kde hvězdy stále září. Hned jak jsem jí zahlídla v novinkách, tak jsem po ní šáhla a už nepustila, je to asi kniha, na kterou jsem za tento měsíc nejvíce pyšná. Calie nikdy nepoznala pravý domov, před spousty lety jí matka unesla od otce a od té doby jsou na útěku. Matku ale zatkli a Calie se musí vrátit ke svému otci. Trish Dollerová napsala neuvěřitelně poutavý a drsný příběh o tom, jak se vyrovnat se ztrátou, zradou i láskou – a hlavně příběh o tom, jak neztratit sám sebe. Námět se mi až neuvěřitelně moc líbí a snad mě také nezklame.
...a hlavně příběh o tom, jak neztratit sám sebe. Ta věta mi přijde až moc dokonalá. :D

Titanic je další úlovek, co jsem si přinesla. Už docela dlouho jsem hledala nějakou knihu o Titanicu jenže vždy to bylo přímo o té lodi nebo prostě tak. Nikde nemůžu sehnat příběh o Jackovi a Rose - A jestli víte tak mi kdyžtak napište autora, moc Vás prosím! :D
Tato knihu je vlastně deník jedné dívky z roku 1912, která se "štěštím" dostala na palubu lodi. Kniha je na databázi knih hodnocená 90 procenty, takže si myslím, že kniha bude opravdu dobrá a jelikož má 128 stránek tak jí přečtu velmi rychle, snad.

Čtvrtým úlovkem je kniha Ve stínu černých ptáků. Všichni si knihu vychvalují a skoro všem se líbila, až na ten konec... ten je prý hrozný. Knihu doplňují úžasné fotky, které ten příběh krásně oživí.
Anotace: V roce 1918 si v kalifornském San Diegu vybírají svou daň smrtící chřipka a první světová válka. Šestnáctiletá Mary Shelley Blacková, pojmenovaná po slavné autorce románu o Frankensteinovi, dívka s přírodovědným nadáním, která se ocitla bez rodičů, odjíždí ke své tetě z Portlandu v Oregonu do San Diega. Zděšeně sleduje, jak se zde zoufalí pozůstalí hrnou na seance a k fotografům duchů, kde hledají útěchu. Jedním z takových fotografů je i bratr jejího milého Stephena Emberse Julius, jehož Mary Shelley považuje za podvodníka. Po Stephenově smrti na válečné frontě ve Francii se Mary Shelley vystaví v bouři bleskům, je zasažena a nakrátko umírá. Když se vrátí mezi živé, má zvláštní schopnost – cítit chuť emocí. Stephenův duch se k ní v noci vrací a prosí ji o pomoc – nemůže odpočívat v pokoji, protože ho mučí tajemní obrovští černí ptáci.
Uvěří Mary Shelley v existenci duchů? A podaří se jí odhalit důvod Stephenova utrpení a pomoci mu?
Na knihu se moc těším! Jsem zvědavá, co na to budu říkat já.

No a poslední, pátá knížka je Prokletý dům (1. díl ze série Upíři z Morganville). Je to upířina, jenže já si chci knihu přečíst kvůli tomu, že jsem viděla první část z nového seriálu Morganville, který je právě podle této knihy (na 1. část se můžete i Vy podívat zde) a ten seriál se mi opravdu zalíbil i když jsem viděla pouze jednu část. Moc nevím, co od knihy čekat takže jestli máte nějaký názor, sem s nim! :D


Doufám, že se Vám už 5. díl Nových úlovků líbil a že třeba za měsíc sem zavítáte na další díl. Užijte si zbytek víkendu a Ahoj! :) WeRonnie.

úterý 25. listopadu 2014

Poznáš knihu podle obalu? #1

Ahoj!
Jsem tu s novým typem nepravidelných článků - ještě jsem to u nikoho neviděla takže to považuji za nový a jestli tento projekt už existuje tak se moc omlouvám. Je to tedy projekt Poznáš knihu podle obalu? a je to velmi podobné jako už jeden projekt na mém blogu, a to sice Poznáš knihu podle anotace?.
Smyslem tohoto projektu je, že Vám v každém dílu bude obrázek obálky dané knihy, které musíte uhodnout - samozřejmě tam vymažu název a nějaké věci které by Vám mohli hodně pomoci, jsem to ale zákeřná :D . Druhá možnost je, že z té obálky (nebo třeba i z "vnitřku" knihy) vyříznu nějakou část obrázku, který Vám pomůže poznat knihu. ... Tak se na to můžem vrhnout!

Pro dnešek to bude velmi lehké (teda jestli jste knihu nikdy v životě neviděli tak Vám s tím bohužel nemůžu nijak pomoct)


Nápověda: Na tuto knihu byl i natočen film, který byl v Českých kinech zveřejněn v září. ;)
Tak co, už víte z které je to obálky? 

Vaše výhra je taková, že žádná není :D
takže vaší výhrou je akorát radost z výhry...

neděle 23. listopadu 2014

Recenze - Vražedná pomsta


Vražedná pomsta - mini-recenze

Ahoj,
tak jsem se konečně dopracovala k tomu, dočíst sérii Hunger games. Dlouho jsem přemýšlela, jestli napsat nebo nenapsat recenzi, protože Hunger games četl snad už každý. No a nakonec jsem se teda rozhodla že jo, že to ale bude spíš Mini-recenze.

Autor: Suzanne Collins
Počet stran: 336
Rok vydání: 2011 (originál 2009)
Nakladatel: Fragment

Anotace: Jste hladoví po dalším strhujícím čtení? Napínavý příběh dobrodružství, útlaku a romantiky pokračuje! 
Katniss dosáhla vítězství v Hladových hrách aktem vzdoru proti všemocnému Kapitolu a jeho krutým pravidlům. Katniss s Peetou očekávají pomstu mocných. Překvapivé výsledky zápasu v drsné reality show však povzbudily obyvatele země Panem, aby se postavili k odporu, a v krajích se formuje odboj. Podaří se zabránit krvavému střetnutí, jehož důsledky by byly víc než hrozivé?

Děj tentokrát nenapíšu, protože asi všichni víte o čem Vražedná pomsta je, takže není potřeba to tu zase vypisovat.

Obálka: Já mám doma Hunger games box takže všechny obálky jsou černé, nahoře je název a pod ním je vždy znak reprodrozda, který je opravdu moc pěkný a líbí se mi obzvláště to, že u tohoto znaku je za reprodrozdem kruh, který naznačuje "Hladové hry" a tentokrát je rozdělený na dvanáct částí, které se dějově na obálku velmi hodí. Jinak ten proužek se mi tam vůbec nelíbí, jsem jediná koho to označení Young Adult u Fragmentu štve? :D

Hlavní postavy: Takže Katniss s Peetou opět nezklamali. Znovu projevili, jak jsou chytří a že se jen tak nedají. Katniss mě ze začátku hodně štvala tou svou bezcitností (jak může nemilovat ani jednoho z nich?! nechápu :D ) ale postupem času to vymizelo. Peeta se vůbec nezměnil a je mi ho hrozně líto, taková neopětovaná láska :( ... No a Hurikán je prostě Hurikán. Úžasný jako vždy.

Můj názor: Takže mě se Vražedná pomsta moc líbila, ale asi jsem čekala něco víc (a proto nemám ráda když mi pořád někdo říká jak je kniha úžasná a že nemá jedinou chybu, pak jsem většinou zklamaná). Nic víc mě asi nenapadá co bych k tomu mohla dodat. takže už snad jen, že jsem samozřejmě viděla film a kniha se mi líbila více (jak jinak). :D

Doporučení a hodnocení: Doporučuji knihu všem, myslím že jedinou podmínkou pro to, aby se Vám kniha líbila je, že musíte mít aspoň trošku rádi Sci-fi a vyvraždovačky. Ačkoli si myslím, že Hunger Games už četl (nebo viděl film) každý. Takže, jak už jsem psala, kniha se mi moc líbila a tak knize dávám 5 hvězdiček.


Bonus: Nejkrásnější scéna/chvíle:    !!!OBSAHUJE POUZE NEVINNÉ SPOILERY!!!
Už dříve jsem psala, že někdy k recenzi připojím nějaký bonus a pro dnešek jsem si řekla, že Vám řeknu, jaká scéna z knihy se mi líbila nejvíce. 
No a já jsem si vybrala část, když mi Katniss připadala nejméně falešná a bezcitná a to bylo, když byla při západu slunce s Peetou, povídali si a pak se políbili. :3 :D A v tu chvíli mi vyšlo najevo, že jí Peeta není lhostejný a že ho má ráda. A na tuto scénu byl udělán i plakát, který máte hned vedle :D Perla, Tik tak.

Snad se Vám tato mini-recenze líbila a také ten bonus (ikdyž mě příjde takový chudý, tak mi klidně napište názor na něj, já totiž vůbec nevím). 
Mějte se krásně! WeRonnie

neděle 16. listopadu 2014

Knižní dvoutýden #7

Ahoj,
týden s týdnem se sešel a tak je tu další knižní dvoutýden! Jelikož jsem za ty dva týdny četla jednu knihu tak tento díl nebude moc obsáhlý ale to Vám doufám nebude až tak moc vadit.

Přečteno: 1
Koupeno: 1
Rozečteno: 1

Přečteno:

Takže jak už jsem tedy říkala, za dva týdny jsem přečetla pouze jednu knihu, ale nějak mi to nevadí protože kdybych ji přečetla rychleji tak bych si ji vůbec neužila. Jde o knihu 15 minus, o které jsem se tu zmínila už několikrát a ještě několikrát se zmíním, protože knihu jsem si naprosto zamilovala! Na knihu jsem už sepsala recenzi na kterou se můžete podívat zde.

pátek 14. listopadu 2014

Recenze - 15 minus


15 minus - recenze

Ahoj,
jsem tu po hodně dlouhé době s další recenzí a tentokrát to bude na knihu o které jsem se tu zmiňovala hned několikrát. Je to tedy naprosto úžasná kniha jménem 15 minus.

Autor: Tomáš Zářecký
Počet stran: 416
Rok vydání: 2011
Nakladatel: MOBA

Anotace: 15 minus je zdánlivě nevinná televizní show. Skupina odvážlivců se snaží dostat skrz neznámé území na smluvené místo, kde na ně čeká odměna 60 milionů eur. Situaci ale komplikují dvě pravidla. Podle prvního se peníze rozdělí rovným dílem mezi všechny v cíli. Podle druhého soutěžící během hry nepodléhají žádným zákonům. Mají absolutní svobodu konání... Když se tyhle věci spojí dohromady, vznikne smrtící koktejl. Don přichází do soutěže s mladistvou naivitou. Záhy však pozná, že se musí mít ve střehu nejen před nebezpečnou krajinou, ale hlavně před ostatními soutěžícími. V atmosféře všudypřítomného strachu, kdy smrt hrozí odkudkoliv a kdykoliv, nemůže věřit nikomu. Brzy pochopí, že se v Patnáct mínus nehraje o peníze, ale o to, kdo koho dřív zabije. Jestli se chce vrátit domů živý, musí v sobě objevit zvíře...

Obálka: Obálka není nijak speciální a je hezká, není moc přeplácaná a prostě taková normální obálka, která s ovšem hodně hodí k příběhu. Moc nenadchla ale zase vůbec nezklamala.


Děj: Takže, sice je to už napsané v anotaci, ale já si sem napíšu co uznám za vhodné (nebo prostě co si mi líbilo :D ). 

   Don se dobrovolně účastní soutěže 15 minus, protože výhra je obrovská suma peněz a on je potřebuje aby zachránil svého otce. Všichni, co se soutěže zúčastnili si nejdříve mysleli, že projít na konec soutěže nebude sice procházka růžovým sadem ale že to nebude tak těžké (vždyť přeci viděli několik ročníků v televizi) tuto blbost si myslí ovšem pouze do té doby, než se ocitnou sami se svými spoluhráči, kteří jsou schopni čehokoliv, jen aby shrábli co největší podíl peněz. Všichni náhle zjistili, že doma už nic nebude jako dřív, život jim nezmění pouze peníze ale i samotná soutěž. Cestou se setkají s opravdu hroznými překážkami, plánovanými ale i zcela nečekanými.

Hlavní postavy: Kniha je psána od autora ze třetí osoby, ale ta nejhlavnější postava je Don, který byl pro mě velmi sympatický a milý. ostatní soutěží jsem z počátku vůbec nenáviděla a postupně jsem je začínala mít ráda. Ze všech jsem si ale nejvíce oblíbila Bakariho. Byl sice zamlklý a velmi tajemný, ale to se mi moc líbilo :D To tajemno... A proto mi taky ten konec trhal srdce.
Rada: Nikoho si neoblibujte! Protože když si někoho oblíbíte, znamená to, že buď se z něj vyklube naprostej parchant a nebo do několik desítek stránek zemře.


Můj názor: Podle mě kniha byla dokonalá! 15 minus se stalo mojí druhou nejoblíbenější knížkou. Ačkoliv se několik lidem nelíbili ty moc morbidní scény, jenže když tam někoho zabili tak jsem zabouchla knížku, koukala jsem do zdi a říkala jenom: "Páni. Wow. Hustý!". Všem to přišlo naprosto nechutný ale mě se to líbilo (Ehm... vážně?! :| :D ) teda až na to jak ji tam znásilňovali, to bylo už opravdu nechutné. Z toho konce jsem byla naprosto mimo a vlastně jsem ani tu poslední větu nepochopila jako co se vlastně stalo ale možná mi to ani nevadí, nevím totiž jestli by se mi líbila pravda.
  Na konci je i epilog, který jsem četla s pusou dokořán protože to bylo prostě super! Asi už Vás štve že tu jenom říkám jak je to skvělý co? :D

Doporučení a hodnocení: Knihu doporučuji opravdu každému, prostě si jí musíte přečíst! Nekoukejte na délku knihy, na konci knihy stejně budete říkat že je to krátké... A také se nenechte odradit některými scénami, protože konec opravdu stojí za to! Na začátku jsem knihu porovnávala s Hunger games, pak je ale ve všem 15 minus překonalo. 
   Knize nemohu dát nic jiného než 5 hvězdiček, ale i to se mi zdá málo! Takže mám na Vás dotaz... Mám hodnocení převést do procent?

Děkuji za přečtení, je to trošku delší recenze no, nechala jsem se kapku unést. A doufám, že se Vám recenze líbila aspoň tak, jako mě ji bavilo psát! :) WeRonnie

čtvrtek 13. listopadu 2014

To-Be-Read #10 - Seznam tajných přání

Ahoj,
Omlouvám se za velmi malou aktivitu ale, první čtvrtinu roku už máme za sebou a na mě číhají samé čtvrtletní písemné práce. Takže moc nečtu a tudíž tu nemám co přidávat. Každopádně 15 minus už jsem dočetla a už od pondělí jsem nic nečetla. Možná ve čtvrtek by tu mohla být recenze, jinak dnes večer snad rozečtu Catching Fire (kdo chce tak Vražednou pomstu :D ). No už tu několik dní nic nebylo tak jsem si řekla že prostě napíšu aspoň TBR protože to nezabere ani nějak hodně času.

Za tímhle krásným jménem i obálkou se skrývá i velmi zajímavý příběh!

středa 5. listopadu 2014

Poznáš knihu podle anotace?

Ahoj,
jsem tu s dalším "dílem" nepravidelného článku který se jmenuj, Poznáš knihu podle anotace?

Keep calm and be a fallen angel <3
Teď už to bude o něco těžší než minule ale myslím že tak třičtvrtina z Vás knihu zná, tak jdeme na to!

Anotace: Patchovy oči připomínaly černé hvězdy.

Bral všechno a nedával nic. Ne že bych o něm chtěla vědět víc. Nelíbil se mi zvnějšku a pochybovala jsem, že by se mi zamlouvalo, co se skrývá uvnitř.
Tedy, to není úplně přesné. Zvnějšku se mi líbil hodně.
Dlouhé, silné paže, široká, uvolněná ramena a úsměv zpola hravý, zpola svůdný. Cítila jsem, že mě neodolatelně přitahuje, a sama sobě jsem přestávala rozumět.
Nora Greyová je svědomitá, chytrá a rozhodně nemá ráda riziko. Jenže se zamiluje do Patche a to je její první chyba. Patchova minulost je totiž všechno, jen ne nevinná. A nejlepší, co kdy udělal, bylo, že se zamiloval do Nory.
Seznámili se na hodině biologie a Nora chce jediné – držet se od něj co nejdál. Jenže jak se zdá, Patch je vždy o dva kroky napřed. Dívka na sobě cítí jeho pohled, i když Patch není nablízku. Cítí jeho přítomnost, i když je v pokoji sama. A když své okouzlení nedokáže déle tajit, vyjde najevo, kdo Patch ve skutečnosti je a proč ji vyhledal. A za všemi otázkami, které se dotýkají jeho minulosti, si Nora a Patch mohou navzájem položit jen jedinou: „Jak hluboko dokážeš padnout?“

Pokud stále nevíte, tak tu mám pro Vás velkou nápovědu.: Tuto knihu jsem četla a kniha j zrecenzovaná a je tady na blogu ;) 
Ale stejně Vás prosím, abyste to nikde hledali, pouze ve své paměti!

Když jsem si ožila o čem to je tak přemýšlím, jestli si knihu nepřečtu ještě jednou...

Mějte se krásně a pokuste si přijít na to, co to asi bude :D WeRonnie

úterý 4. listopadu 2014

Knižní dvoutýden #6

Ahoj,
předem bych Vám chtěla zdělit dvě věci. Nejdříve Vám moc chci poděkovat za aktivitu na článku Nejočekávanější knižní tituly. V ten den byla aktivita skoro čtyřnásobná než u normálního článku a za to Vám ještě jednou moc děkuji! Za druhé bych se Vám chtěla omluvit že předešlé dva dny. Chtěla jsem přidat dva příspěvky jenže se mi nějak rozbil notebook takže jsem to nemohla napsat... tudíž je očekávejte v průběhu tohoto týdne. Brzy "snad" už dočtu 15 minus, čtu to poměrně dlouho ale já to nechci přečíst takhle rychle, chci si tu knihu pořádně vychutnat! Takže tedy tak v sobotu očekávejte recenzi... No a teď bych se asi mohla vrátit k tématu co?

Přečteno: 1
Koupené: 2
Rozečtené: 1

Přečtené:

Za dva týdny jsem přečetla pouze jednu knihu: Dech. Knížku jsem četla týden a ten zbylý týden jsem četla právě 15 minus a jsem už trochu za půlkou! Opravdu skvělý výkon (samozřejmě to byla ironie). Každopádně, jestli se chcete dozvědět něco víc o Dechu tak už jsem napsala recenzi (zde).



Koupené:

   Za tyto dva týdny jsem si koupila 2 knížky. A je to 2. a 3. díl z trilogie Svět Tryllů. Druhý díl se jmenuje Rozpolcení a třetí Boj o trůn. Koupila jsem si je, protože jsem si už asi před několika měsíci koupila první díl - Dědička. A samozřejmě jsem chtěla mít sérii kompletní, i za cenu, že by se mi to nelíbilo.
   Včera (tedy v úterý) jsem zašla do Levných knih a koupila jsem si Horečku (2.díl ze série Zahrada nesmrtelnosti) a ještě pokukuji po dalších dvou knížkách takže se uvidí.


Rozečtené:

   Před týdnem jsem rozečetla 15 minus (jak už jsem tu několikrát zmínila). Jsem už za polovinou a knížka je skvělá! Má dna jen jednu důležitou knihu. Pokaždé, když si začnu nějakou postavu oblibovat, tak do 20 stránek zemře! -.- To mě opravdu deptá. Ale tak ti tři moji nejoblíbenější zatím žijí.


Mějte se krásně! :) Verča

sobota 1. listopadu 2014

Nejočekávanější knižní tituly - Listopad

Ahoj,
jsem tu s novým, pravidelným projektem který jsem viděla u Andy z blogu Nejen knižní blog a projekt se jmenuje Nejočekávanější knižní tituly. A dneska to budou knihy, které vyjdou v listopadu! Spočíváte to v tom, že na konci měsíce Vám tu vypíšu ty nejzajímavější knihy, který vyjdou následující měsíc. Tak se do toho pustíme ne?


Anotace: Osmnáctileté Layken zvané Lake nečekaně umírá otec, a přestože jeho ztrátu bolestně prožívá, stává se oporou matce i malému bratrovi. Zvlášť když se rodina musí stěhovat přes celou zemi. A na novém místě, kde Lake neočekává vůbec nic dobrého, poznává Willa, kluka ze sousedství s jedinečným smyslem pro humor a vášní pro poezii. Začínající vztah však ukončí šokující odhalení… 
Další romantický příběh od Colleen Hoverové, autorky bestselleru Bez naděje.

První knihou je Život jedna báseň. Kniha mě zaujala už jenom podle autorky. Colleen Hoover znáte asi především díky bestselleru Bez naděje. Myslím že můžu Kniha pravděpodobně vyjde 3. listopadu u Yoli.
s klidnou myslí říct, že tohle bude další její slaďárna. Já jsem od ní ještě nic nečetla ale doma na mě čeká Bez naděje i druhý díl, Ztracená naděje.



Anotace: Romance ze školního prostředí, neobvyklá je v tom, že hlavní hrdinka není nejkrásnější holka na škole a její milý není nejúžasnější borec; ona je obyčejná, trochu při těle, on nenápadný kluk s částečně asijskými předky. Jejich zvolna se vyvíjející vztah překvapí je samotné a je líčený tak, že když se poprvé vezmou za ruku, připraví to o dech je i čtenáře. Celosvětový fenomén ve stylu Hvězdy nám nepřály.

Opět znám knihu hlavně díky autorce - Rainbow Rowell. Je to tedy další román jako spousta jejích knížek. Eleanor a Park je první její kniha přeložena do češtiny, ale v roce 2015 se chystá další její knížka a to Fangirl, kterou bych si moc ráda přečetla ještě v originále.  Eleanor a Park vyjde 16. listopadu u nakladatelství Yoli!

Anotace: Konečně deník, s kterým se nikdy nudit nebudete! Světový bestseller nyní i pro české tvořitele a kreativce! Destrukční deník je pro všechny, kteří si vždycky přáli vést si deník nebo skicář, ale měli potíž s tím začít, pokračovat, nebo ho dokonce dokončit. Jeho autorkou je kanadská konceptuální umělkyně Keri Smithová, která se zaměřila na výrobu kreativních deníků, a donutí vás podívat se na svět z jiného úhlu pohledu. V téhle knížečce najdete nesmírnou sbírku nápadů, jak ji zničit (pardon, kreativně vyzdobit!). Nebojte se trhání, polévání kávou či jiných destrukčních metod, tahle kniha je k tomu určená! Destrukce je hra!

Konečně! Na tuhle knihu jsem se těšila opravdu dlouho. Chtěla jsem si jí pořídit v originále ale pak, po shlédnutí některých ukázek jsem si řekla že si raději počkám na překlad. Ale to jméno?! Z Wreck this journal se stal Destrukční deník. Za 199 Kč si užijete spoustu zábavy na 224 stránkách. Kniha vyjde už 12.11. u nakladatelství CooBoo!