středa 31. prosince 2014

Recenze - Chlapec na dřevěné bedně

Chlapec na dřevěné bedně - Recenze

Autor: Leon Leyson
Počet stran: 240
Rok vydání: 2014 (originál 2013)
Nakladatel: Fortuna Libri

Anotace: I v temných časech – zejména v temných časech – vyjde najevo síla a odvaha.
Leonu Leysonovi (narozen jako Leib Lejzon) bylo teprve deset let, když nacisté obsadili Polsko a jeho rodina byla donucena přestěhovat se do krakovského ghetta. S velkou dávkou štěstí, houževnatosti a odvahy Leyson přežil sadismus nacistů. Byly to především šlechetnost a vytrvalost jednoho člověka, muže jménem Oskar Schindler, které zachránily životy Leona Leysona, jeho matky, otce a dvou ze čtyř sourozenců.
Paměti dítěte ze Schindlerova seznamu zachycují s jímavou průzračností nevinnost malého chlapce a jeho střetu s nepředstavitelnou krutostí, bezprávím a zlem. Je pozoruhodné, že navzdory všemu utrpení, které paměti popisují, se jejich autor nenechal unést a zaslepit nenávistí a záští. Z každého řádku vyzařuje naděje, moudrost a lidská důstojnost. Tím jsou Leysonovy paměti výjimečné.

Leon Leyson
Chlapec na dřevěné bedně je naprosto úžasná kniha popisující příběh malého židovského chlapce, který přežil Holocaust. Příběh je velmi zajímavý a do detailů popsaný, protože je to příběh autora této knihy. 

Teprve desetiletý Leon si spolu se svojí rodinou prožil hotové peklo. Židé začali být utlačováni, nejdřív se s nimi přestali bavit nežidovští přátelé, potom nemohli navštěvovat parky, jezdit veřejnou dopravou a na oblečení museli nosit hvězdu. Ale nacistům to stále nestačilo a tak židy převezli do koncentračních táborů a nebo do Ghett. Leon a jeho rodina měli jak se říká štěstí v neštěstí a byli přepraveni do Ghetta, kde byli naprosto příšerné podmínky. Říkali si, že už to nemůže být horší, jenže se hrozně mýlili. Také se povídalo, že existuje takzvaný Schindlerův seznam.

Oskar Schindler byl německý obchodník, ale i přesto pomáhal židům. Zachraňoval jim životy tak, že je zaměstnával ve své továrně. Pravidla v Ghettech byla jasná. Pracuješ, jsi užitečný - žiješ. Nepracuješ, jsi nepotřebný - zastřelí tě. A jelikož byl Schindler Němec a nebyl to obyčejný prostý člověk, měl moc. Za účelem mít své zaměstnance blíž k továrně postavil pracovní tábor a tam poslal všechny své židy, ve skutečnosti to byl důvod, jak je ochránit před nacisty. Nějakým zázrakem (jak sám Leon říká) se skoro celá jeho rodina dostala do tábora a tamější podmínky jim připadaly jako naprostý blahobyt. Jenže tak to nezůstalo na dlouho... Zbytek Vám už neřeknu, protože kdybych s tím začala tak už nepřestanu a vypsala bych Vám sem celý děj (což už jsem částečně udělala).

Obálka knihy na mě působí dost zvláštně, ale moc se mi líbí. Když jsem prvně viděla knihu tak se mi obálka moc nelíbila, ale teď už se mi líbí hlavně proto, že jsem pochopila proč je na dřevěné bedně. Ta bedna mu v podstatě zachránila život. Leon byl totiž později zaměstnán v továrně, to mu bylo asi 14 let a jelikož byl na jeho věk hrozně malý, nedosáhl na páky u stroje a nechtěl přijít o práci, protože to by znamenalo jistou smrt. No a tak si stoupl na dřevěnou bednu.
Sice to na fotce moc dobře vidět nejde,
ale má to opravdu velké mezery
mezi řádky.

Jediné co bych knize vytkla je příliš velké řádkování, nebo prostě velké mezery mezi řádky a velká písmena. Kdyby to tak nebylo tak je nejspíš kniha poloviční. Každá stránka s novou kapitolou je nějak ozdobena a vypadá to opravdu dobře! Kniha je ještě na konci doplněna fotografiemi a při jejich prohlížení mi bylo ještě víc smutno, protože se vydání této úžasné knihy autor nedožil.

Mnozí z nás si takové věci už ani neuvědomujeme, říkáme sice že to muselo být hrozné, ale ve skutečnosti ani trochu nevíme, jaké to bylo zažít (a hlavně potom to přežít!). Tato kniha, spíš ten příběh by se měl ve školách stále opakovat a připomínat, že tohle by se už nemělo nikdy stát!

Doporučení a hodnocení: Tuto knihu velmi doporučuji! Není to sice ta nejemocionálnější (existuje to slovo vůbec? :D ) z toho období, ale i tak je kniha úžasná. Knize nemůžu dát nic jiného než 5 hvězdiček!
Za poskytnutí recenzního výtisku vděčím webu MegaKnihy.cz

úterý 30. prosince 2014

Nejočekávanější knižní tituly - Leden

Ahoj!
Je tu konec měsíce (a taky roku!) a já tu jsem s dalším dílem Nejočekávanějších knižních titulů, v tomto projektu jde o to, zveřejnit knihy, které mě něčím zaujali a které vyjdou v tom daném měsíci. A dneska to budou knihy, které vyjdou v lednu. Ještě musím říct, že knih vyjde v lednu opravdu hodně a není v mých silách tu vypsat všechny a jestli víte ještě o nějaké zajímavé knize co vyjde tak mi to klidně napište do komentářů a já to třeba ještě do článku dopíšu ;) 


pondělí 29. prosince 2014

Knižní dvoutýden speciál (#9 a #10 - Vánoce!)

Ahoj,
dneska tu mám další Knižní dvoutýden, ale dneska to bude takový speciál a to hned ze dvou důvodů. Ten první je, že jsem minulý díl (9.) prostě zapomněla tento článek napsat, takže se omlouvám. Druhý důvod je ten, že 10. díl zahrnuje také Vánoce! Takže Vám tu ukážu také co jsem dostala - nebojte, ukážu Vám jenom knížky, protože Vás stejně nic jiného nezajímá :D

Přečtené: 3
Nové knihy: 5
Rozečtené: 1
Přečteno:

   První kniha, kterou jsem přečetla je kniha z edice Můj příběh a konkrétně je to Titanic. Knihu jsem dočetla před dvěma týdny, avšak stále nemám recenzi, protože nemám vůbec tušení co si o té knize myslet. Mám strašně smíšené pocity, takže vlastně ani nevím jestli mě kniha bavila nebo nudila, zaujala nebo ne.. zvláštní pocit :D Ale až si to srovnám v hlavě tak recenzi určitě napíšu!
   Další přečtenou knihou je Danteho holka. Kniha se mi moc líbila a mám už i recenzi, kterou najdete zde, ale moc se mi nepovedla takže vůbec není potřeba na ten odkaz klikat (stejně na to všichni kliknete... já Vás znám! :D )
   A poslední přečtenou knihou je Chlapec na dřevěné bedně, ta kniha je dokonalá. Úžasně (avšak tragicky) je tam popsané, jak byli utlačováni a hlavně co všechno museli přežít Židé během 2. světové války. A objevila jsem nové téma na čtení knih a taky si myslím, že tohle by nás měli učit ve škole, tím myslím aspoň nějaké detaily, protože my se učíme dějiny převážně z Francie.


Nové knihy:

   Takže k Vánocům jsem dostala 4 úžasné knížky, dvě z nich zná určitě každý, kdo má aspoň trochu rád knihy a zbylé dvě zná už pouze někdo, ale to vůbec nevadí.
   První dvě knihy jsou od velmi známého a bláznivého spisovatele Johna Greena! Takže teď ho mám doma zcela kompletního. Ty nové jsou tedy Papírová města a Hledání Aljašky a já se neskutečně moc těším až si je budu moct přečíst. A všechny tři knihy mám v hardbackovém vydání (pevné desky) a tak jsem to i chtěla, většině lidem se líbí víc paperbacky ale já jsem teda zastánce hardbacků. Před lety jsem si koupila Hvězdy nám nepřály v hardbacku a tak jsem chtěla mít všechno stejné.
   Další kniha je Zimní příběh. Knihu jsem si moc přála, ale do čeho jsem se to zase zapletla?! Kniha má neskutečných 768 stran a to bude s mojí rychlostí čtení aspoň na měsíc! Ale stejně se na to moc těším. :D
   Poslední kniha, kterou jsem dostala je také pořádná bichlička. Je to Přechod a to je jediná kniha, o které jsem nevěděla, že dostanu protože předchozí knihy jsem byla s mamkou koupit (ale stejně jsem při rozbalování byla překvapená :D nemohla jsem uvěřit že je všechny mám!). Tato kniha má 688 stránek a právě jsem se dozvěděla, že je to první díl série a v květnu bude už 3. díl z této série - nedočetla jsem se ale kolika dílná to má být série.
   A jako poslední knihu tu mám Chlapce na dřevěné bedně, což mi přišlo jako recenzní výtisk! O této knize jsem psala už něco výše, takže se kdyžtak koukněte tam, protože se mi to tu nechce psát znova :D


Rozečtené:

   V pravém slova smyslu jsem rozečetla 5 knih, protože vždy při rozbalování knih jsem si přečetla pár stránek, abych přišla, jak jsou psané a takové ty věci. :D
   Ale jinak jsem rozečetla knihu Démonolog a do konce mi chybí přibližně 100 stran, takže to ještě dneska dočtu a teď Vám tu slibuji, že do konce tohoto roku tu budou všechny recenze na knihy, které jsem ještě nestihla nebo se mi nechtělo je zrecenzovat, a to jsou tedy 4 knihy tak se ještě uvidí no. Jinak kniha se mi docela líbí, ale vadí mi tom, že je kniha docela dost inteligentní :D Já nevím, je to takové zvláštní že vlastně hlavní postava je takový chytrolín a o to víc mě zaráží když řekne nějaké sprosté nebo nespisovné slovo. Jsou tam i části u kterých se celkem nudím ale pak se zase něco stane a já se nemůžu odtrhnout, ovšem to také netrvá věčně a zanedlouho se zase nudím. třeba se to do konce knihy ještě nějak zlepší.
Přeji Vám krásný zbytek dne a užijte si tam venku té "hromady" sněhu - no co, tak alespoň něco.
WeRonnie

středa 24. prosince 2014

TAG - Veselé Vánoce !!!

Ahoj, jsem tu s uplně prvním TAGem na tomto blogu. A jelikož se nám blíží Vánoce (fajn, jsou dneska, ale já si myslela že to stihnu napsat dřív :( ), tak je tu TAG, který se jmenuju Veselé Vánoce !!! ... jde o docela normální Tag, takže prostě bude nějaká otázka a já na ní odpovím, nic zvláštního :D Tag jsem objevila u Lucy z blogu Lucy's fine arts. Jdeme na to.

1. Jdeš na Mikuláše koledovat. Máš na výběr mezi andělem a čertem. Koho si vybereš?

No, tak vždycky jsem chtěla být čert, protože bych mohla všechny strašit a chovat se nenormálně a nikomu by to nepřišlo zvláštní. Ovšem chudáci ty děti potom :D :D

2. Byla jsi v dětství odvážná nebo vyděšená k smrti, když se blížil čert?

Já? Jasně že jsem byla odvážná :D Hlavně proto, že mi všichni říkali že jsem hodná takže na mě čert přeci nemůže ne?!

3. Pečeš/pomáháš s Vánočním cukrovím?

Ano, pomáhám. Každý rok pomáhám ale netroufám si třeba udělat celé těsto protože jsem hrozně nešikovná. :(

4. Nejoblíbenější Vánoční cukroví?


Linecký kytičky, hvězdičky, srdíčka nebo co ještě existuje, ale hlavně že je to z lineckého těsta. :D Potom také vanilkové rohlíčky mám ráda.

5. Nejoblíbenější koleda

To nevím. Moc jich neznám. :\

6. Kupuješ dárky na poslední chvíli nebo jsi vzorná a vše pečlivě stíháš?


Na poslední chvíli. Každý rok si vždy řeknu, že začnu kupovat dárky dřív, ale potom to stejně odložím na později a najednou jsou za dva týdny Vánoce.


7. Živý nebo umělý vánoční stromek?

Umělý. U nás to je dost složitý a rodiče se rozhodli, že jednoduší bude koupit umělý stromek.


8. Jíš na Štědrovečerní večeři tradiční jídlo? (kapr, ...)

Ano, prostě klasika. Já sice nemám ráda ryby, jenže kapra mít ráda tak nějak musím, takže ho prostě sním. Za to miluju bramborový salát! Vždycky si dám takovou kopu salátu dokud mi rodiče neřeknou že by to snad už stačilo :(

9. Věříš na zlaté prasátko?

Jasně. Já kdybych nejedla celý den tak uvidím třeba i zlatého soba. :D

10. Film/pohádka/kniha, bez kterých si Vánoce neumíš představit?


Já nemám nějak určenou pohádku nebo film na který prostě musím koukat každý rok, ale skoro vždycky se koukám na Grinche takže to je možná pohádka bez které si neumim Vánoce představit.
Nepamatuju se že bych četla nějakou knihu kde by šlo vyloženě o Vánoce, ale k Vánocům si přeju Zimní příběh, takže snad příští rok.

Nikoho nezataguju, protože je to uplně na poslední chvíli, takže si nemyslím, že na to máte někdo ještě čas. Ovšem jestli opravdu chcete tak si tento TAG můžete udělat ;)
Přeji Vám krásný Štědrý den a doufám, že budete mít bohatého ježíška a že dostanete hodně knížek! :D WeRonnie

úterý 23. prosince 2014

Recenze - Danteho holka

Danteho holka - recenze

Ahoj, tak je tu další recenze na úžasnou knížku, kterou jsem přečetla za jeden večer! ... Dobře tak ne, začala jsem večer jenže kolem půlnoci mi přišlo, že moje víčka váží snad sto kilo a tak jsem šla spát, v sedm ráno jsem se probudila, dočetla jsem asi těch třicet stránek a šla jsem to s velkým spokojením dospat :D :3

Autor: Courtney Cole
Počet stran: 288
Rok vydání: 2014 (originál 2012)
Nakladatel: CooBoo (edice No Boyzzz)

Anotace: Reece Ellisová, sedmnáctiletá americká středoškolačka, už od deseti let tráví každé léto s tátou v Londýně. A každé léto se s ním k uzoufání nudí. Samozřejmě ani v nejmenším neočekává, že by se v tomhle ohledu mohlo něco změnit, tedy aspoň do té doby, dokud na holandském letišti, odkud má pokračovat do Londýna, doslova nevrazí do pohádkově krásného Danta Gilibertiho a její let není z nejasných příčin zrušen. To se pak před ní rozprostře vidina úplně jiného léta. Léta na malebném středomořském ostrůvku, navíc ve společnosti Danteho, ze kterého se vyklube syn místního premiéra…


"Zkrácený" děj: Reece má jako každé prázdniny jet za otcem do Anglie. Na letišti však narazila do Danteho, o kterém se později dozvěděla, že je to syn premiéra. Její let je zrušen a někdo prohlásil, že letadlo obsadili teroristi, to byl samozřejmě výmysl, ale Dante (respektivě jeho otec, premiér) nechtěl nic nechat náhodě a tak nechal pro Danteho a Reece (a taky jeho ochranku) poslat soukromý vrtulník a odletěli do té země kde bydlel Dante (moc se omlouvám, ale já si nemůžu vzpomenout na název státu). Později se ukázalo, že za zrušený let nemohli teroristi, ale výbuch sopky a kvůli díky tomu nesměli létat žádná letadla a tak Reece musela ještě pár dní zůstat s Dantem. Všichni víme jak se to dál vyvíjelo, zamilovali se do sebe a... dál Vám to už neřeknu protože to by byl až moc velký spoiler :P :D

Obálka: Úžasná, ostatně jako všechny "Kubulínské" knihy. Taková hezky letně naladěná, ale mně se četla skvěle i když je tak mizerné počasí. Vpravo na obrázku je originální obálka a mně osobně se více líbí ta naše obálka.

Hl. postavy: Reece je zcela normální teenager, ale moc jsme si jí oblíbila a přišlo mi, že se mi v mnoha rozhodnutích a také v chování podobala, takže jsem vůbec neměla problém se do postavy vžít. Dante je naprosto dokonalý-nepsala jsem to už?! :D To nevadí protože je opravu skvělej, takový člověk snad ani nemůže existovat. Zamilovala jsem si ho po pár stránkách.

Můj názor: No, tak kniha se mi moc líbila a její čtení jsem si hodně užívala. Doteď jsem si myslela, že romantické knihy mě nebudou moc bavit ale tahle se mi opravdu líbila, takže snad začnu víc číst romanťárny! :D A moc se mi líbil autorčin styl psaní.

Doporučení a hodnocení: Knihu určitě doporučuji všem holkám a nesmíte se nechat odradit tím, že je to romantika (kdo ovšem vyloženě nemá rád romantické knihy tak mu asi nepomůžu). A jelikož se mi kniha opravdu moc líbila, tak jí dávám 5 hvězdiček! :D
Užijte si zbytek dne! WeRonnie

Aktualitka - Spolupráce

Ahojky! :D

Mám hrozně dobrou náladu protože se stalo něco neuvěřitelného. :D Mám spolupráci!! ... fajn, Vy co si to jenom čtete si určitě říkáte proč z toho tak šílím ale já mám opravdu ohromnou radost z těch dvou spoluprací co jsem navázala. Ano, dvě spolupráce O:) K první jsem se dostala, když jsem se pro Vás dovolovala zveřejnit jeden komentář, který jsem pak použila v článku o knize Vypravěčka. Autorka komentáře mi potom nabídla spolupráci s nakladatelstvím Noxi. Nedokážete si představit jak jsem byla šťastná a co jsem dělala za kravinky když jsem se to dozvěděla. :D
O druhou spolupráci jsem si napsala E-mail no, ale tak hlavně že jsme se dohodli. A je to spolupráce s webem MegaKnihy.cz, na který se určitě koukněte, protože tam jsou super knížky a velké slevy! :D Včera už mi dokonce přišla kniha k recenzi takže bych zítra mohla udělat Unboxing, co vy na to?

Dobře, tak tohle by bylo k téhle aktualitce všechno. Zítra se také můžete těšit na TAG Veselé Vánoce!
Užijte se předvánoční den... :D WeRonnie
Toho se držte! :D

pondělí 22. prosince 2014

Poznáš knihu podle anotace? #3

Ahoj, jsem tu s dalším dílem tohoto projektu a předtím jste psali, že Vás moc podceňuji a že je to těžké, takže uvidíme, kolik z Vás to uhádne teď. :P A abych byla ještě víc zákeřná, zahvězdičkuju Vám jména. :D

Anotace: Příběh začíná v roce 2059. Devatenác­tiletá ***** ********** pracuje v londýnském kriminálním podsvětí, kde působí jako jakási „spojka" či „posel" – je krajinochodec, zvláštní typ jasnovidce, a díky svým schopnostem se dokáže vnořit do mysli druhých lidí. Žije v represivním režimu Scion, kde páchá velezradu už jen tím, že dýchá. Jednoho dne se její život navždy změní. Je přepadena, unesena a převezena do někdejšího Oxfordu, města, které před dvěma sty lety zmizelo z map. Tam je ***** vydána na milost a nemilost Strážci, nejkrásnější, ale zároveň nejděsivější bytosti, jakou kdy potkala…
Autorka. Určitě Vás teď napadlo si podle
ní "vygooglovat" knihu, ale to prosím
nedělejte :(  to je totiž podvod! :D

Tak co, víte?

Malinkatá nápověda: Kniha byla u nás vydána přibližně v polovině tohoto roku.

Poznámka: Předpokládám, že ti, co četli tuto knihu to budou vědět a právě Vás se ptám na názor, protože já mám knihu doma už od té doby co vyšla a ještě jsem se k ní nedostala. Takže, měla bych? :D

S přáním krásného dne Vám přeje WeRonnie.
Ano, narážím na to, že celý den prší a né sněží!

neděle 21. prosince 2014

Recenze - Síla vzdoru

Hunger games: Síla vzdoru - mini-recenze

Ahoj, tak jsem se konečně dokopala k napsání další recenze! :D Ale bude to mini-recenze, protože recenzi na tuto knihu najdete snad na každém blogu a nebo jste to všichni už četli, takže tak. Recenze obsahuje SPOILERY :D

Autor: Suzanne Collins
Počet stran: 342
Díl: 3/3
Rok vydání: 2011 (v originále 2010)
Nakladatel: Fragment

O:) :D
Zkrácený děj: Katniss už po druhé vyšla z "Hladových her" živá. Po zjištění, že 12. kraj už neexistuje se vzbouřenci přestěhovali do 13. kraje u kterého si ještě do nedávna všichni mysleli, že není. Jejím cílem je zabít Snowa. Podaří se jí to? A jak vyvrcholí poslední díl trilogie? :D

Hlavní postavy: Katniss jsem si už oblíbila o dost víc a bez problémů jsem se do ní dokázala vžít. Za to Peetu skoro nesnáším. :D Kamarádky mi sice stále připomínají, že on za to chování nemůže, ale asi už nic mě nedokáže přimět ho mít zase ráda jako dřív. A Prim :'( ... no dál se asi nebudu vyjadřovat.


Můj názor: Na tak mě se tento díl velmi líbil, dokonce více než druhý díl ale rozhodně ne víc jak první. Nejdřív mě kniha moc nezaujala, protože se ten příběh už neodehrával v aréně, ale pak mi to zbytek knihy celé vynahradil.

Hodnocení: Rozhodně 5 hvězdiček, ale nestala se mojí nejoblíbenější knihou, v což jsem trochu doufala... :D A jestli jste knihu ještě nečetli (což si nemyslim), tak si jí určitě přečtěte, protože stojí za přečtení! Ostatně.. říká to snad každý.

Bonus: Porovnání s filmem: Takže, i já jsem už viděla film a musím říct, že byl naprosto úžasný. Zatím se mi vždy filmy, které byli podle knihy moc nelíbili (nebo teda líbili, ale kniha byla o dost lepší), ale aspoň u mě dosáhl film stejné kvality, jako u knihy.
Já jsem šla do kina s tím, že jsem neměla dočtenou ještě knihu (naschvál), byla jsem za polovinou knihy a už po první hodině filmu jsem nevěděla, o co jde a tak jsem visela na každém slově, které kdo řekl. Super zážitek a film také moc doporučuji :)

Mějte se krásně a užívejte si víkendu a prázdnin.. a samozřejmě šťastné Vánoce! :D Ale to Vám teď budu psát dost často, protože plánuji napsat mnoho příspěvků, ale až teď na to mám konečně čas. S recenzemi jsem dost pozadu a ani jsem nevydala pár pravidelných článků.
U dalšího článku ahoj, WeRonnie :D

úterý 16. prosince 2014

(dvou)Měsíční NEJ

Ahoj,
moc se Vám omlouvám že tento článek je tak pozdě ale já prostě poslední měsíc nemám vůbec čas, ale tak konečně je to DvouMěsíční NEJ! :)
Jestli nevíte, v čem spočívá tenhle projekt, tak to se ještě pro jistotu stručně napíšu. Jde vlastně, ukázat knihy, které jsem za dva měsíce přečetla, a následně je rozřadit do "kategorií". No a dneska to bude za měsíce říjen a listopad. Tak dost povídání a jdem na to! :D

Přečtené knihy:



   1. Nejlepší kniha

No, tak tohle je dost těžké rozhodnutí. Rozmýšlím se nad Vražednou pomstou a 15 minus (tím to ale vůbec nepřirovnávám k sobě!). Ale víc se mi asi líbilo 15 minus, protože jsem od Vražedné pomsty čekala víc a tak mě trochu zklamala. A tímto ji chci i nenápadně doporučit! :D Recenze na 15 minus

neděle 14. prosince 2014

To-Be-Read #11 Dokonalý pár

Ahoj!
Dneska mám hodně dobrou náladu a koukám, že už tu skoro měsíc nebyl článek TBR. Takže tu je!
Dokonalý pár je první knihou v trilogii Matched (další díly potom Dokonalý sen a Dokonalý svět). Kniha není moc dobře hodnocená ale já si chci udělat vlastní názor a podle anotace mě moc zaujala. No, posuďte sami...

Anotace: Cassie vždy věřila, že podřídit se těmto rozhodnutím je jen malou daní za dokonalý život. Když jí tedy Společnost vybere jako životního partnera jejího nejlepšího kamaráda Xandera, nepochybuje o tom, že je to ten pravý… dokud se na displeji s jeho portrétem nakrátko nemihne tvář někoho úplně jiného. Cassie musí najednou řešit obrovské dilema – volit mezi Xanderem a Kyem, jediným životem, jaký kdy poznala a dovedla si představit, a cestou, po níž se dosud nikdo nevydal. Musí volit mezi dokonalostí a citem, který možná dokonalý není, zato je však upřímný.

Mě se teda nápad velmi zalíbil, takže uvidím, co na to ostatní řeknou. Čtenáři se dělí na dvě skupiny, buď jim přišla kniha jako totální slátanina, nebo se jim opravdu moc líbila (jestli jste četli, do které patříte vy? :D ).

Nejvíce se mi na knize zalíbilo rozdělení společnosti a způsob jak tam žijí, protože několik životních voleb za lidi udělá takzvaná Společnost, jako například že jim vybere partnera na zbytek života, no a komu by se to líbilo? Myslím, že vlastní volba je pro nás jedna z nejdůležitějších a nejnutnějších částí života. :D

Tak to bude z tohoto článku asi vše, ale zítra vyjdou snad 3 příspěvky takže se doufám máte na co těšit! :D Mějte se, WeRonnie




úterý 2. prosince 2014

Nejočekávanější knižní tituly - Prosinec

Ahoj,
máme tu konec listopadu a tak tu máte další (už druhý) článek, který se jmenuje Nejočekávanější knižní tituly a tentokrát to bude o tom, co vyjde v Prosinci!

Anotace: Camryn Bennettová nikdy nebyla šťastnější. Pět měsíců poté, co náhodou potkala Andrewa Parrishe, ji požádal o ruku a zdá se, že před sebou mají jen krásné zítřky. Společné zítřky... A přesto jejich lásce zasadí osud tvrdý úder. Andrew nechápe, jak se to mohlo stát, ale je pevně rozhodnutý jít dál, a to i ve chvíli, kdy si uvědomí, že jeho cit ke Camryn v sobě ukrývá také moře bolesti a že přetvářka začíná být smrtelně nebezpečná. Je však pevně přesvědčený dokázat, že jejich láska je osudová a přežije cokoliv... Pokračování knihy Na hraně zapomnění o dvou mladých lidech, kteří lásku rozhodně nehledali. Ona si je však našla sama.

Kniha Na hraně věčnosti je pokračování na knihu Na hraně zapomnění. Obálka je opět nádherná citát na ní je ještě lepší! "Když se všechno bortí, to poslední, co zůstává, je láska." Kniha vyjde 11.12. u nakladatelství Yoli.

Knižní dvoutýden #8

Ahoj,
je tu další dvoutýden a tentokrát Vám tu představím pouze 3 knihy. Tenhle týden byl totiž dost nabitý a já nemám ráda, když mě něco nebo někdo do něčeho (taky super věta co? :D) nutí. takže jsem četla málo.

Přečteno: 2
Nové knihy: 1

Přečteno:

První knihu, kterou jsem za tyto dva týdny přečetla je 2. díl Hunger games, tedy Vražedná pomsta. Na knihu mám už i takovou mini-recenzi kterou si můžete přečíst tady!
Další přečtená kniha je poslední díl Hunger games a to tedy Síla vzdoru. Tento článek píšu v sobotu a do konce knihy mi zbývá přibližně 30 stránek který se bojím dočíst, ale vy uvidíte příspěvek nejdříve v pondělí a to už to budu mít určitě dočtený a budu hrozně smutná.

Nové knihy:

Takže, za tyto dva týdny mojí poličku doplnila jedna knížka, a to Alchymie věčnosti. Knihu jsem vyhrála v Halloweenském knižním Hopu a jsem za ni moc ráda. Knihu jsem nafotila, takže až se uklidní všechny ty měsíční příspěvky tak udělám Unboxing, tedy jestli o něj bude nějaký zájem.

Doufám, že nevadí menší zpoždění, ale já teď opravdu nestíhám ani číst, ani psát příspěvky. Ale i tak se Vám snad tento Knižní dvoutýden líbil. Užijte si zbytek tohoto dne, WeRonnie