pátek 25. března 2016

Nové úlovky #12 - Leden, Únor

Ahoj všichni!
Dneska tu mám (jak už jste všichni zjistili) Nové úlovky, tedy knihy, které si ke mně našly cestu během ledna a také února! Tentokrát je to tedy za dva měsíce, jelikož v lednu jsem si koupila pouze jednu knihu, takže to ani nemělo smysl. Ale únor byl hned o něco lepší, to mi přibyly hned 5 dalších skvělých knih! Celkově tu mám 1 recenzní výtisk, 1 knihu z knihovny, 1 výhru v soutěži, 2 dárky a 1 koupenou knihu! :D Jdeme na to!

úterý 22. března 2016

Recenze - Temné šílenství

Temné šílenství - recenze

Autor: Wulf Dorn
Originální název: Dunkler Wahn
Počet stran: 384
Rok vydání: 2014 (originál 2011)
Nakladatel: Knižní klub

Anotace: Kytice růží bez odesílatele. Dárky před domovními dveřmi. Dopisy za stěrači... Neznámá žena zavaluje psychiatra Jana Forstnera milostnými vyznáními. Jan se zpočátku domnívá, že jde o nevinné horování některé z jeho bývalých pacientek. Potom ho však jistý novinář požádá o pomoc v případu psychicky narušené osoby a zanedlouho je publicista zavražděn. Jan poznává, že se dostal do hledáčku nebezpečné šílenkyně. A že jeho pronásledovatelka se nezastaví před ničím...

Určitě znáte případy, kdy se žena stala obětí nějakého stalkera, který jí neustále obtěžoval a sledoval. Zkusme si to otočit. Co takhle, kdyby psychicky narušená žena pronásledovala muže? Ano, to je ten příběh. 

Autor sympaťák :D
Psychiatr Jan Forstner dostává podivné obrázky a vzkazy od neznámé ženy, která si říká Jana (asi abychom se do toho ještě víc zamotali...). Problém nastává v okamžiku, kdy kvůli němu ubližuje a dokonce i zabíjí. A proč, z jakého důvodu? Ona tomu říká pravá láska a z nějakého důvodu si myslí, že jejich láska je oboustranná. Jana ale její láska děsí a nechce s ní mít nic společného. Ona se ale nedá, udělala by pro něj cokoliv.

Já osobně jsem si v knize opravdu našla své. Jedna postava psychiatr, druhá psychopat. Jan dostal obrázek, který vypadal jako by ho namalovalo dítě. Ale jenom z toho jednoho obrázku někdo dokáže vyčíst pocity a myšlenky autora obrázku už jenom z toho, že v pozadí jsou krávy, postava má červené šaty a tahů tužky, kterou to bylo namalováno. Z těchto částí knihy jsem byla nadšená úplně nejvíce, protože je to takový můj sen (psychiatrie je takový můj dreamwork).

Wulf Dorn je známý tím, že jeho konce jsou prostě skvělé. A já už po přečtení této jeho jedné knihy vím, že je to určitě pravda. Když na konci zjistíte, kdo je ta tajemná, násilnická a šílená Jana, pravděpodobně budete mít v obličeji jedno velké What?! :D Akorát mi přišlo, že i po rozuzlení nějaké věci do sebe nezapadli, ale klidně to může být mojí nepozorností. (protože když nejsem na nějakém klidném místě a jedu třeba v autobuse kolem reklamy na válenky, v polovině strany začnu přemýšlet o válenkách a můžu číst celou jednu stranu znova :D )

Ačkoliv se mi Temné šílenství líbilo, dám mu, vzhledem k tomu, co jsem tu psala, poměrně nízké hodnocení a to 4,6 hvězdiček. Na knize se mi totiž moc nelíbila, jak se občas vlekla kvůli tomu, že tam byli přidány kapitoly z pohledu jiných lidí, které byli z většiny zbytečné a zdlouhavé a víckrát se tam třeba už neobjevili. Myslím, že pohledy 4 nejhlavnějších postav by bohatě stačili a nebylo třeba tam dávat nějakých 10 dalších.

To je pro dnešek vše a já doufám, že se vám recenze líbila, protože jsem vám tu odhalila i kousek sebe a mého snu, který znají jen asi dva mí nejbližší lidi. (No, teď už to ví o pár desítek lidí víc, ale tady nehrozí to, že by mi to tu začal někdo rozmlouvat a říkat, že na to nemám). No nic, dost vážného kecání! :D Mějte se a smějte se! ♥
WeRonnie

neděle 20. března 2016

Poznáš knihu podle anotace? #9

Tak jsem si říkala, co nového bych pro vás mohla napsat a napadlo mě právě Poznáš knihu, ale říkala jsem si, že to tu bylo nedávno a tak jsem se tedy koukla, kdy vyšlo poslední Poznáš knihu podle anotace a zjistila jsem, že poslední díl jsem vydala v prosinci minulého roku, což je sakra dlouho! :D Tak to tu je!
Přidám tedy anotaci nějaké knihy a Vaším úkolem je, poznat o jakou knihu jde a výsledek vašich myšlenek mi můžete napsat do komentáře. A ještě Vás poprosím, abyste "soutěž" nekazili ostatním a nepodváděli třeba tak, že knihu budete hledat na internetu.

Anotace: Romance ze školního prostředí, neobvyklá je v tom, že hlavní hrdinka není nejkrásnější holka na škole a její milý není nejúžasnější borec; ona je obyčejná, trochu při těle, on nenápadný kluk s částečně asijskými předky. Jejich zvolna se vyvíjející vztah překvapí je samotné a je líčený tak, že když se poprvé vezmou za ruku, připraví to o dech je i čtenáře.

Tak co, poznáte knihu? Anotace toho moc neprozradila, ale knihu určitě všichni znáte! :)
WeRonnie

sobota 19. března 2016

Unboxing #12

Ahoj! Jak už jste si asi všimli, je tu další unboxing! Knihu mi poslalo nakladatelství Slovart, tudíž ano, mám novou spolupráci! ♥ A předem se omlouvám za kvalitu fotek. Vypadá to, že jsou foceny nebo upravovány nějakým filtrem, ale opravdu jsem nic nepoužila a nevím, proč se to tak je. A hlavně teď už s tím nic neudělám :\ Snad to nebude tolik vadit! :D

neděle 13. března 2016

SOUTĚŽ o knihu The Pointless Book! ♥

Ahoj!
Pokud sledujete mojí Facebookovou stránku blogu, tak jste nejspíš zaregistrovali, že jsem se tam párkrát zmínila o jakési soutěži. No a teď je konečně tu! Jak už jsem psala, byla jsem na Křestu Adaptace (článek zde) a odtamtud jsem si kromě Adaptace odnesla také právě knihu The Pointless Book. Nemyslete si, že je to tak, jako že já nejsem za knihu ráda a tak se jí zbavím právě díky soutěži. Dávám jí sem proto, že The Pointless Book je také trochu kreativní a já už mám doma Tohle není kniha a zezačátku jsem jí byla posedlá a pak mi docházeli nápady... zkrátka nejsem kreativní člověk a tak jsem si řekla, že udělám radost alespoň někomu z vás, protože VY jste ti, co mi každý den dělají radost! ♥ ♥
Takhle kniha vypadá! :3

Také jsem si řekla, že si teda se soutěží počkám, až se tu objeví nějaká hezká čísla a tak jsem čekala, až na FB budu mít 100 lidí a přes GFC 55 lidí. Nakonec mě překvapilo, že GFC přibývalo rychleji než FB a teď mám 100 lidí na FB a 57 na GFC! :3 Za což jsem tedy neskutečně ráda, že se přidali ještě dva další lidi! Dost bylo kecání a teď na samotnou soutěž!

Podmínky:
- Do soutěže se můžou zapojit všichni s doručovací adresou v ČR i SK! ♥
- Soutěž oficiálně začíná dnes, 13. 3.  a trvá do 5. 4.
- Výherce musí odpovědět do 36 hodin od mnou zaslaného E-mailu.
- Musíte blog sledovat přes GFC (hned vpravo "Pravidelní čtenáři")
- Můžete se zúčastnit pouze jednou!
- Do soutěže se zapojíte po vyplnění formuláře!



Losovat budu v pondělí 4. 4. (krásné to datum) přes random.org, tudíž se nemusíte bát, že bych někomu nadržovala! :D Také si vyhrazuji právo kdykoliv změnit podmínky a průběh soutěže.

!! FORMULÁŘ !!

Všem přeji hodně štěstí v soutěži a ještě jednou vám za všechno děkuji! Jste skvělý ♥ :')

WeRonnie

úterý 8. března 2016

Měsíční NEJ - Leden, únor 2016

Ahoj!
Je tu další Měsíční NEJ, ale opět je to za dva měsíce, protože to by mi bylo i blbý sem dát jen za leden. Protože jsem přečetla jenom jednu knihu, tak by ve všech byla právě jen tak jedna. To by znamenalo, že by byla nejlepší a nejhorší zároveň. Každopádně v tom únoru se to o moc nezlepšilo. Stále se cítím trapně, protože vždycky vidím jak někdo za jeden měsíc přečetl 8 knih a já tu za dva měsíce mám pouze 4. Hlavní je, že mám z čeho vybírat! :D

Přečteno:

1. Nejlepší kniha

Asi dám příště tuhle otázku až na konec, protože je trapné, že vždy už první otázku nevím! :D Každopádně po pěti minutách rozhodování jsem vybrala Aristoteles a Dante objevují záhady vesmíru.

2. Nejslabší kniha

U tohoto mám celkem jisto. Nechci aby to vyznělo tak, že se mi kniha vůbec nelíbila, něco v ní bylo zajímavé, ale to asi až po tom, co jsme knihu ve škole rozebrali a zjistili jsme význam všech těch skrytých symbolů. A vám už asi došlo, že se jedná o Alchymistu - kterého jsem ani celého kvůli času nepřečetla a zbytek knihy jsem si doposlechla v audioknize.

3. Nejakčnější kniha

Temné šílenství, jelikož je to kniha o stalkingu, takže tam se neustále něco děje.

4. Nejnudnější kniha

Opět Alchymista.

5. Nejvtipnější kniha

Ari a Dante, u toho jsem se několikrát smála - přinejmenším pousmála.

6. Nejděsivější kniha

Temné šílenství, opět kvůli tomu stalkingu.

7. Nejromantičtější kniha

Temné šílenství. Docela ironické, jenže právě hlavního hrdinku pronásleduje šílená ženská, která si myslí, že jsou si souzeni a že mezi nimi je ta pravá nefalšovaná láska.

8. Nejbrutálnější kniha

Do této kategorie patří jak Temné šílenství, tak Všichni jsme z toho úplně na větvi, právě kvůli brutalitě prováděné na zvířatech.

9. Nejzajímavější námět

Temné šílenství.

10. Nejlepší konec a rozuzlení

Také Temné šílenství! :D Ten, kdo knihu četl byl z konce určitě stejně překvapený jako já. Ale musím uznat, že se autorovi rozuzlení opravdu povedlo!

11. Nejkrásnější obálka

Aristoteles a Dante objevují záhady vesmíru! Rozhodně ♥

12. Nejhorší zloduch

Naše milovaná stalkerka. :D Ale tohle zrovna není typ postavy, kterou byste vyloženě nenáviděli, jenom je asi z těch všech knih nejhorší (možná? Vždyť zabila několik lidí...!)

13. Nejlepší hrdinka

Rosemary (Všichni jsme z toho úplně na větvi), protože to je dokonce i jediná hlavní ženská postava ze všech těch knih.

14. Nejlepší hrdina

Ari! :3

15. Nejlepší pár (toto je takový spoiler, který je však stejně všem jasný, ale tak aby se neřeklo - pro přečtení musíte ty řádky označit)

Ari a Dante! ♥ :D Sice kvůli Kukuřičnýmu městu teď nemám ráda klučičí páry (že já jsem to četla!), ale tohle se dalo přežít.

Tak a to je vše! Já osobně fakt doufám, že se v březnu polepším, protože tohle je opravdu hrozné! :D
Užijte si zbytek dne!
WeRonnie ♥

sobota 5. března 2016

Recenze - Kečupová mračna

Kečupová mračna - recenze

Autor: Annabel Pitcher(ová)
Originální název: Ketchup Clouds
Počet stran: 272
Rok vydání: 2015 (originál 2012)
Nakladatelství: Slovart

Zkrácený děj: Říkejme jí Zoe. Zoe píše pod vymyšleným jménem i adresou dopisy jistému Stuartu Harrisovi do cely smrti (tedy vězni, který je odsouzený k smrti). Se Zoe mají něco společného. On zabil. Ona zabila. Avšak jí to prošlo, jemu ne. A přesně o tom jsou dopisy. Svěřuje se mu s tím, jak to doopravdy bylo.

Unboxing (klik)
Kromě úžasné obálky a skvělého grafického zpracování mě Kečupová mračna zaujala hlavně tím, že celá kniha je psána ve formě dopisů. Vždy na začátku dopisu popisuje svůj den a pak vždy následuje pokračování jejího příběhu. Zvláštní také je, jak tato forma ovlivňuje čtení. Nevím, jak to mám popsat, ale zkrátka je zvláštní číst několik dopisů najednou, nejradši bych si mezi každým dopisem udělala delší pauzu, protože přeci jenom, když vám rok chodí dopisy, budete si je pročítat průběžně když vám přijdou a nebude čekat, až dostanete všechny a až pak je přečtete. Zkrátka je dost zvláštní číst dopis z jara a během pár řádků se přesunete do léta. (Teď si tu příjdu jak šílenec...). Nicméně tato forma přináší i jisté plus. Kapitoly jsou totiž psány chronologicky, takže vy se těšíte na každý nový dopisy, protože jste zvědaví, jak se to vyvine.

Hlavní hrdinku Zoe jsem si oblíbila hned na začátku. Má dvě skvělé mladší sestry a u scén s nimi jsem se vždy smála. Rodiče, který se neustále hádaj, ale když je potřeba, tak podpoří. Na všech těch postavách se mi líbí nejvíce to, že všechno zní reálně. Žádná dokonalá a bezproblémová rodinka jak vystřižená z amerických filmů. Prostě normální rodina, řešící problémy.

Zoe se stýká se dvěma klukama. Po čase zjistí, že to jsou bratři a vy celou knihu víte, že zabila jednoho z nich. S jedním chodí, druhého miluje. Až na konci však zjistíte, kterého z nich tedy zabila. A mě neskutečně štvalo, že nevím, koho z nich. Jestli Aarona, nebo Maxe. Celou dobu jsem se "těšila" (s hodně velkými uvozovkami!) na to, až zjistím, kdo z nich tedy zemřel. Sice mě to štvalo, ale k téhle knize to patří a kdyby to bylo prozrazeno hned na začátku, myslím, že by to nemělo smysl a nikdo by se na ten konec netěšil.

Někdo před spaním počítá ovečky, někdo slavné diktátory.

Doporučení a hodnocení: Knihu jsem si opravdu zamilovala, a možná se k ní jednou vrátím, což už jasně napovídá k tomu, že bude vysoké hodnocení a knihu přidám i do skupiny Doporučené knihy. Řekla bych, že v knize si každý najde své, takže si myslím, že to nebude kniha vyhrazena jen pro nějakou kategorii už jenom kvůli svému tématu (Kečupová mračna totiž získaly cenu za nejlepší dětskou knihu 2013), ale je fakt, že teenagerům vy sedla nejvíce. Knize dávám skvělých 4,8 hvězdiček!

Za poskytnutí knihy na recenzi děkuji E-shopu MegaKnihy.cz. Knihu u nich můžete koupit zde, za skvělou cenu s poštovným zdarma! (Jen tak pro info :D )

Ještě nakonec chci poděkovat vám všem! Ani nevíte, jak strašně mě potěšili vaše komentáře pod Unboxingem, když jste psali, že se těšíte na mojí recenzi. Teď jenom doufám, že jsem Vás nezklamala.

Mějte se krásně! 
WeRonnie♥

středa 2. března 2016

Nejočekávanější knižní tituly: Březen 2016

Ahoj,
další měsíc je za námi a všichni vědí, co přijde... Nejočekávanější knižní tituly na měsíc březen!
Jdeme na tó! :D