sobota 1. listopadu 2014

Nejočekávanější knižní tituly - Listopad

Ahoj,
jsem tu s novým, pravidelným projektem který jsem viděla u Andy z blogu Nejen knižní blog a projekt se jmenuje Nejočekávanější knižní tituly. A dneska to budou knihy, které vyjdou v listopadu! Spočíváte to v tom, že na konci měsíce Vám tu vypíšu ty nejzajímavější knihy, který vyjdou následující měsíc. Tak se do toho pustíme ne?


Anotace: Osmnáctileté Layken zvané Lake nečekaně umírá otec, a přestože jeho ztrátu bolestně prožívá, stává se oporou matce i malému bratrovi. Zvlášť když se rodina musí stěhovat přes celou zemi. A na novém místě, kde Lake neočekává vůbec nic dobrého, poznává Willa, kluka ze sousedství s jedinečným smyslem pro humor a vášní pro poezii. Začínající vztah však ukončí šokující odhalení… 
Další romantický příběh od Colleen Hoverové, autorky bestselleru Bez naděje.

První knihou je Život jedna báseň. Kniha mě zaujala už jenom podle autorky. Colleen Hoover znáte asi především díky bestselleru Bez naděje. Myslím že můžu Kniha pravděpodobně vyjde 3. listopadu u Yoli.
s klidnou myslí říct, že tohle bude další její slaďárna. Já jsem od ní ještě nic nečetla ale doma na mě čeká Bez naděje i druhý díl, Ztracená naděje.



Anotace: Romance ze školního prostředí, neobvyklá je v tom, že hlavní hrdinka není nejkrásnější holka na škole a její milý není nejúžasnější borec; ona je obyčejná, trochu při těle, on nenápadný kluk s částečně asijskými předky. Jejich zvolna se vyvíjející vztah překvapí je samotné a je líčený tak, že když se poprvé vezmou za ruku, připraví to o dech je i čtenáře. Celosvětový fenomén ve stylu Hvězdy nám nepřály.

Opět znám knihu hlavně díky autorce - Rainbow Rowell. Je to tedy další román jako spousta jejích knížek. Eleanor a Park je první její kniha přeložena do češtiny, ale v roce 2015 se chystá další její knížka a to Fangirl, kterou bych si moc ráda přečetla ještě v originále.  Eleanor a Park vyjde 16. listopadu u nakladatelství Yoli!

Anotace: Konečně deník, s kterým se nikdy nudit nebudete! Světový bestseller nyní i pro české tvořitele a kreativce! Destrukční deník je pro všechny, kteří si vždycky přáli vést si deník nebo skicář, ale měli potíž s tím začít, pokračovat, nebo ho dokonce dokončit. Jeho autorkou je kanadská konceptuální umělkyně Keri Smithová, která se zaměřila na výrobu kreativních deníků, a donutí vás podívat se na svět z jiného úhlu pohledu. V téhle knížečce najdete nesmírnou sbírku nápadů, jak ji zničit (pardon, kreativně vyzdobit!). Nebojte se trhání, polévání kávou či jiných destrukčních metod, tahle kniha je k tomu určená! Destrukce je hra!

Konečně! Na tuhle knihu jsem se těšila opravdu dlouho. Chtěla jsem si jí pořídit v originále ale pak, po shlédnutí některých ukázek jsem si řekla že si raději počkám na překlad. Ale to jméno?! Z Wreck this journal se stal Destrukční deník. Za 199 Kč si užijete spoustu zábavy na 224 stránkách. Kniha vyjde už 12.11. u nakladatelství CooBoo!


Anotace: Dva roky předtím, než Beatrice Priorová podstoupila Obřad volby, to samé učinil i Tobias. Po svém překvapivém rozhodnutí se ocitá mezi Neohroženými – zde konečně může zapomenout na svého tyranského otce, přestat být tím ustrašeným klukem schovávajícím se v koutě a žít šťastný život, nebo si to alespoň myslí. Už jako Čtyřka přichází na to, že ani nová frakce není bez problémů – nejen že pro získání postavení jsou Neohrožení ochotni jít přes mrtvoly, ale zároveň skrývají tajemství, které by mohlo rozvrátit celý systém frakcí. 
O dva roky později Čtyřka cítí, že by měl něco udělat, ale stále netuší co. Teprve dívka, která jako první nováček skáče ze střechy do záchranné sítě, může vše změnit. S ní dokáže napravit celý svět. S ní by Čtyřka opět mohl být Tobiasem.

Pro několik lidí je to asi skvělou zprávou, že vyjde už první díl z Divergentních povídek ale pro mě až tak moc tedy ne. Divergence se mi celkem líbila ale Rezistence se mi skoro vůbec nelíbila a nudilo mě to. Alianci jsem ještě nečetla ale někdy si jí určitě přečtu i když vím snad všechny spoilery, nepřijde mi totiž moc fér soudit sérii když jsem ještě nečetla závěrečný díl. Počkám si na nějaké ohlasy na Čtyřku a potom se ještě uvidí jestli si to přečtu nebo ne.  Čtyřka vyjde 12.11. u CooBoo.

Pokud by vás to napadlo, tak tohle není žádná love story.
Jmenuju se Tori Springová. Ráda spím a ráda bloguju. Minulý rok – před tím vším, co se stalo s Charlie,m a předtím, než jsem se musela vypořádat s maturitou a přihláškou na vysokou a faktem, že jednoho dne opravdu budu muset začít s lidmi mluvit – jsem měla kamarády. Všechno bylo úplně jinak, řekla bych, ale to teď skončilo.
Teď je tady Solitaire. A Michael Holden.
Vím, o co se Solitaire pokouší, a Michael Holden je mi ukradenej.
Fakt jo.
   Solitaire je výborný debut devatenáctileté Alice Osemanové, ideální pro všechny, kteří se nadchli pro příběhy Johna Greena či Rainbow Rowellové. Její hlavní hrdinka Tori je cynická až do morku kostí a autentická středoškolačka stejně jako její autorka. 

K tomuhle asi nemám co říct :D Všechno je napsané v anotaci snad jen, že ... Solitaire vyjde 5.11. u CooBoo.



Děti, jež přežily katastrofu v Monumentu, se konečně dostaly do bezpečí a žijí nyní v uprchlickém táboře v Kanadě. Bratři Dean a Alex pomalu a zdráhavě začínají věřit, že je po všem. Pak se ale dozvědí, že jejich ztracená kamarádka Josie žije.
Josie prožívá nejhorší okamžiky svého života, odtržená od přátel a uvězněná ve střeženém táboře plném krvežíznivých divochů, brutality a každodenního násilí. V důsledku prožitých hrůz ztratila veškerou naději na záchranu.
Astrid děsí až přílišný zájem vlády o její ještě nenarozené dítě a spolu s Deanem, Alexem a Nikem se vydávají na cestu v zoufalé snaze najít Nikovu lásku Josii. Emmy Laybourne přináší dech beroucí akční závěrečný díl postapokalyptické trilogie Monument 14.

Jupíí! Jestli nejste na mém blogu poprvé tak jste si nejspíš všimli, že jsem četla první i druhý díl této série (recenze na první i druhý díl), teď je tu třetí a tak poslední. Knihu si teda nekoupím protože by bylo divné, kdybych měla doma jenom poslední díl takže si počkám ještě tak 2 měsíce než to bude v naší knihovně :( . Je tu ale určitě spousta čtenářů co se těší na tento díl a tak doufám, že jsem Vám udělala radost! Cesta pustinou vyjde 26.11. u nakladatelství Baronet.


Tři navzájem propletené osudy v dramatické době vzniku prvního židovského ghetta v Evropě. Neodolatelný příběh o lásce a smrti, přátelství, nenávisti a odpuštění, i o naplnění životních snů. O tom, jak se mladý pouliční zlodějíček, který strávil dětství v pekle, změnil v neohroženého ochránce svobody. Jak se z židovského šarlatána stal uznávaný lékař. A z děvčete bez budoucnosti vlivná módní návrhářka. Odpověď se skrývá v Benátkách na počátku 16. století. Neboť v tamním labyrintu uliček a kanálů nejtajemnější laguny Evropy, se rozvíjí fascinující panorama života…

Abych řekla pravdu tak tato kniha mě nejvíce zaujala tou obálkou, příjde mi dokonalá! Ale samozřejmě i obsahově. Tato kniha není moc známá ale já jsem jí sem chtěla dát protože se mi dost zalíbila.  Dívka, která se dotkla nebe vyjde 13.11. u Knižního klubu.


Bea, Alina a Quinn jsou na útěku. Odstartovali povstání a byli nuceni odejít z kapsule, jediného místa, kde je dostatek kyslíku. Bea přišla o rodinu, Alina ztratila domov a Quinn výsadní postavení. Podaří se jim přežít v nebezpečné Divočině? Mohou dokončit revoluci, již začali? V patách jim je mladý voják ze Speciálních jednotek a jejich jedinou šancí je zůstat pohromadě, přestože je okolností nutí se rozdělit. Budoucnost lidstva je v ohrožení a tito čtyři mladí lidé se musí rozhodnout, kde leží jejich loajalita.

Super! Vzdor je druhý díl ze série Dech. Já jsem už první díl četla a kniha se mi líbila (recenze zde) a moc se těším jak to dopadne. Kniha vyjde 12.11. u Baronetu!

Tak to je vše! Doufám že se Vám to líbí, protože jsem si s tím dala opravdu hodně práce :D
Mějte se krásně :) Verča

10 komentářů:

  1. Tak z tohoto článku jsem nadšená! Konečně jsem v obraze!
    Já mám problém s hlídaním novinek v knižním světě, takže než se já dostanu k nějaké pro mě novince, je už stará dva roky. Opravdu skvělý nápad!

    czechivy.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuju! Opravdu mě to potěšilo :D Nápad je to opravdu skvělý a jsem ráda že jsem se ho také zúčastnila :)

      Vymazat
  2. Souhlas, valnou většinu z nich si také musím pořídit! :)

    OdpovědětVymazat
  3. Neuvěřitelně se těším na Destrukční deník a Monument 13! Předchozí dva dily byly úžasné a těším se na poslední. :3
    Ještě se hodně těším na nihu, kterou jsi tu nezmínila, ale je to Bratři až do smrti od Darrena Shan... Teším se na ní už od vydání třetího dílu, což už je hodně dlouho. Tak už aby byla na pultech:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Aha promiň já si nevšimla že vyjde už 4. díl. Přeju ti pevný nervy... musíš si počkat do 24.11. :D
      P.S.: Je to Monument 14 ;)

      Vymazat
  4. První 4 knihy prostě musím mít! A taky že je mít budu :D Další jsou zajímavé, ale nemám tolik peněz, abych si mohla koupit všechno, což je opravdu škoda :/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hlavu vzhůru! od roku 2016 mají být knihy levnější! psali to v časopisu Metro :D :D

      Vymazat
  5. Na všechny se strašně moc těším a určitě je zařadím do mého book wishlistu. Tyto články jsou opravdu užitečné, jen tak dál ! :)

    OdpovědětVymazat
  6. Solitaire jsem nedávno šmírovala na GR, ani nevím, že mu zrovna u nás vychází překlad! Dobrá zpráva, díky :)

    OdpovědětVymazat

Budu ráda za každý komentář, radu nebo připomínku :)