úterý 16. září 2014

To-Be-Read #5 Ready player one

Ahoj, už zase nějakou tu dobu tu nebyl příspěvek do složky To-Be-Read. Takže dneska Vám představím velmi dobře hodnocenou knihu. na Goodreads je kniha hodneca 4,3 hvězdičky což je opravdu velké hodnocení. U nás na Databázi knih je ohodnocená 92 %.
Tou knihou je Ready Player One. Knihu už mám doma a mám ji z Levných knih opravdu jenom za pár korun.


Anotace: Píše se rok 2045 a svět, utápějící se v energetické a ekonomické krizi, je velmi chmurným místem k životu. Není divu, že většina lidí utíká před realitou do uměle vytvořeného vesmíru videoherního systému OASIS, kde mohou zapomenout na běžné starosti, vytvořit si novou identitu a jejím prostřednictvím se pak pohybovat po tisícovkách virtuálních planet, pracovat, studovat, bavit se a prožívat své sny. Navíc se tam někde skrývá i dědictví po tvůrci této videohry, miliardáři Jamesi Hallidayovi, který před svou smrtí zanechal ve skrytých koutech OASIS několik klíčů, jež mají hráčům ukázat cestu k pokladu. Trvá však dlouhých pět let, než se středoškolákovi Wadu Wattsovi podaří objevit první z nich. A potom vypukne hotové peklo, protože zájemců o dědictví, které nálezci zajistí doživotní bohatství a obrovskou moc, je nespočet a v cestě za svým cílem se neštítí žádných prostředků. Když se pak soupeření přenese z virtuálního světa do toho skutečného, končí veškerá legrace - tady už jde o život.

Na knihu jsem moc zvědavá, protože se to tam celé točí kolem videoher, které jsem nikdy nechápala jejich záživnost a nikdy jsem na nich nebyla závislá (a taky doufám že kvůli tomu závislá nebudu :D ) takže nevím, jestli mě to prostředí bude bavit.

Jenže neznám nikoho, komu se kniha nelíbila. Všem přirostla k srdci a nemohli se od knihy odtrhnout.

Tenhle článek jsem napsala dost narychlo, takže to nemám ještě moc promyšlený takže mi tam možná bude něco chybět a něco tam bude zbytečného, ale já přesto doufám, že se Vám to líbilo. :)

4 komentáře:

  1. Leží mi v knihovničce a čeká, kdy se k ní dostanu. Ale toť otázka.. ale jsem na ni taky zvědavá a snad se nám bude líbit :)

    OdpovědětVymazat
  2. Také jsem ji pořídila v Levných knihách! Za tu cenu tam opravdu nemohla zůstat ležet :D A hlavně na ni slyším samá opravdu dobrá hodnocení. Tak snad nás nezklame. Jen nevím, kdy se k jejímu přečtení dostanu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jasně! Levné knihy jsou super :D jsem tam každý úterý kdy dávají nové knihy...

      Vymazat

Budu ráda za každý komentář, radu nebo připomínku :)