sobota 10. ledna 2015

Nové úlovky #6

Ahoj!
Už zase je další měsíc pryč, tudíž tu mám další díl Nových úlovků! Dneska Vám tu ukážu pouze 3, za to skvělé knihy které jsem si vypůjčila. Chtěla jsem si půjčit daleko víc knížek jenže když jsem dala na "pokladnu" pět knížek, který si chci půjčit, tak mi knihovnice řekla, že už jsem dosáhla limitu! :D Rozhodovala jsem se snad 10 minut co vrátím. Teda, první kniha kterou jsem musela vrátila byla jasná, povinná četba. :D A na konec jsem si tedy nechala tyto 3 knihy!

   První knihu alespoň polovina z Vás zná a dokonce jsem na tuto knihu měla i jeden článek a to To-Be-Read, kde se můžete dozvědět nějaké podrobnosti o knize (TBR zde). Jde o knihu Seznam tajných přání. 34 leté Brett zemřela maminka a jí čeká "pěkně tučné" dědictví, jenže to nebude tak lehké. Jestli chce dědictví, musí do roka splnit všechna svá dětská přání, která si napsala na papír. Nejdříve jí to přijde jako hrozný nápad protože to jsou dost podivná přání, později jí však plnění jejích dětských snů opravdu baví.
   Na knihu se hrozně moc těším a moc se mi líbí, že kniha není z pohledu nějakého teenagera, protože poslední dobou nic jiného nečtu.



   Další kniha je také velmi známá a také moc dobře hodnocená. Esej o tragédii je působivý příběh o zapovězené lásce a o tom, kam až jsou lidé schopni zajít, aby si uchovali svá tajemství. Tato kniha se doporučuje všem fanouškům knih Hledání Aljašky a Proč? 13x proto. Opravdu nesnáším, když tohle napíšou do anotace a taky mi to přijde trošku zvláštní, protože aspoň já teda si tedy ráda udělám vlastní názor a nevěřím moc tomu, že když někdo řekne, že tato kniha se Vám bude líbit, protože jste četli tamto... To mi prostě přijde trochu jako blbost (snad to dává smysl :D ). Jinak na knihu jsem moc zvědavá, protože vlastně ani nevím skoro o čem kniha je, ale skoro všichni ji chválí.


   Tak a teď to nejlepší na konec! Konečně mám doma knihu s přenádhernou obálkou ale s hrozně složitým jménem. :D Podivuhodné a krásné soužení Avy Lavender. Tuto knihu zná určitě každý, kdo aspoň trochu čte a zajímají ho knihy. Já jsem si knihu zamilovala hned jak jsem ji uviděla, protože ta obálka je naprosto dokonalá (No jo, soudím knihu podle obalu) a potom, když jsem si přečetla o čem kniha je, věděla jsem že knihu musím mít, knihu jsem si nakonec nekoupila a už ani nevím důvod. Dívka jménem Avy Lavender se narodila s křídly, proč? To nikdo neví. Ví jenom to, že by chtěla být normální jako její vrstevníci.
   Mě se nápad knihy hrozně líbí a přijde mi to i originální a přesně šité mně na míru. Jsem pyšná na to že jsem ji ukořistila v knihovně :D


Tak co, jak jste přežili první týden ve škole? Já teda špatně... Kromě toho jsem neměla vůbec čas číst! Ale tak teď už to snad bude dobrý. Užijte si víkend, WeRonnie

6 komentářů:

  1. Skvělé kousky! Seznam tajných přání si chci hodně dlouho přečíst! Závist :-D
    Všechny knížky bych ráda někdy přečetla :-D

    OdpovědětVymazat
  2. Krásné kousky. Seznam tajných přání i Esej jsou dokonalé knihy a rozhodně stojí za přečtení a věřím že i Ava :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ty máš snad všechny nové knihy přečtené ne?! :D

      Vymazat
  3. Pěkné knihy, Podivuhodné a krásné soužení Avy Lavender si chci už dlouhou dobu přečíst, vždy kolem ní v knihkupectví projdu a řeknu si : Tu musím mít :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jojo, já také :D Stále uvažuji nad koupí, i když knihu mám doma z knihovny... Ale já tu knihu chci mít doma. Svojí. :(

      Vymazat

Budu ráda za každý komentář, radu nebo připomínku :)