úterý 14. června 2016

Nejočekávanější knižní tituly - Červen 2016

Ahoj!
Konečně tu mám pro vás nový článek! Dneska tu mám Nejočekávanější knižní tituly, aneb "co vyjde v červnu". I když tentokrát by se dalo spíše říct "co již vyšlo v červnu", jelikož už je první polovina měsíce zas námi, pardon! před pár dny, jsem si řekla, že se na to vykašlu, a že prostě jeden měsíc tento článek nevydám, ale to bych se nemohla pyšnit tím, že tato série vychází už více jak rok v kuse! ♥



Anotace: Zdá se, že navzdory vzdálenosti, která je od sebe dělí, jsou Penny s Noahem pro sebe jako stvořeni. Vždyť nakonec ustáli i mediální smršť, která vypukla po Vánocích, když se bulvární média o jejich vztahu dozvěděla. Trápení jim způsobuje jen skutečnost, že se mohou vidět tak málo. A tak když Noah Penny pozve, aby s ním odjela na velké evropské turné, Penny má pocit, že její život už nemůže být báječnější. Jenomže brzy se ukáže, že cesta do Evropy nebude zdaleka taková idyla, jak si Penny původně myslela. Její Kluk z Brooklynu je v jednom kole a nemá na ni vůbec čas, ne každý z jeho týmu Pennyinu přítomnost na turné vítá s nadšením, a aby toho nebylo málo, někdo (že by nějaká Noahova žárlivá fanynka?) jí začne posílat výhružné e-mailové zprávy. Není divu, že netrvá dlouho, a Penny začne mít pocit, že život na turné není nic pro ni… Stýská se jí totiž nejenom po domově a nejlepším příteli Elliotovi, ale i po jejím starém životě, ve kterém nepochybovala o tom, kým vlastně ve skutečnosti je… Dokáže Penny po Noahově boku najít svou životní cestu, nebo je to úkol natolik těžký, že během jednoho dlouho očekávaného léta přijde o všechno?

Jako první tu je pokračování knihy Girl Online, Girl Online - Na turné. Už když se řekne jméno knihy, tak se naštvu, jelikož já mám knihu v originále už od Vánoc a furt jsem si říkala, jak bude super, když přečtu nějakou knihu ještě před českým vydáním, a že na to mám půl roku. No jenže ten půl rok šíleně utekl. (né ale opravdu... jakto, že už je červen?). Momentálně jsem na straně 130 ze 340, takže se opravdu nenávidím. -_- Ale zpět ke knize, protože tohle zní trochu demotivačně. Momentálně je kniha dobrá. Není to úplně nejlepší hodnocení, ale jsem teprv za třetinou knihy. Nicméně zatím je to o dost slabší, než první díl, tak uvidíme, jak to dopadne! Girl Online - Na turné již vyšlo už nakladatelství Jota!
_________________________________________

AnotaceHunger Games byly skvělé, tahle série je však výjimečná! New York Times Bestseller přeložený do 14 jazyků! Cia právě ukončila střední školu a napjatě očekává, jestli bude vybrána do celostátního programu pro nejnadanější studenty. Pouze oni totiž mohou studovat na univerzitě v Tosu a pomáhat obnovit válkou zničenou zemi. Musí však obstát v testování, kterým projdou jen ti opravdu výjimeční. Cia tu šanci dostane. Těsně před odjezdem se jí otec svěří s útržky děsivých vzpomínek, které má na testování on. Radost z úspěchu vystřídají strach a nejistota. Cia začíná tušit, že ji čeká tvrdá zkouška, ve které nepůjde jen o znalosti, ale i o to dobře se rozhodovat a správně odhadnout lidi. Když opouští město, v uších jí zní otcova zoufalá rada: „Cio, nevěř vůbec nikomu“. Hlavou víří pochybnosti, zda rozhodnutí vydat se do Tosu bylo správné a zda se ještě někdy vrátí domů…

Taky tak nemáte rádi, když v anotacích odkazují na jiné knihy? Hlavně na Divergenci a Hunger Games?! Nicméně jsem ráda, že v této anotaci není něco jako "Hunger Games byly skvělé, ale toto je ještě lepší!" akorát u téhle anotace mi přijde, že se prostě jen využilo velké jméno bestselleru, na které slyší tisíce lidí. Jinak mi v podstatě věta "Hunger Games byly skvělé, tahle série je však výjimečná!" nedává smysl... Když však vynecháme první větu, zbytek anotace zní opravdu skvěle, to musím uznat! Univerzita výjimečných: Zkouška vyšla u nakladatelství Fragment!
_________________________________________

AnotaceLara Jean nečekala, že se doopravdy zamiluje do Petera. Vždyť jen předstíra-li, že spolu chodí. Ale v jednu chvíli oba předstírat přestali a najednou je Lara Jean zmatenější než kdy dřív a neví co dělat. A pak se do jejího života vrátí jeden kluk, co se jí dříve líbil, a spolu s ním i pocity, které k němu cítila. Je možné, aby byla holka zamilovaná do dvou kluků najednou? Půvabné pokračování knihy Všem klukům, které jsem milovala ukazuje, že láska není nikdy jednoduchá, ale že možná to ji činí tak úžasnou.

Druhý díl knihy Všem klukům, které jsem milovala s názvem P.S. Stále tě miluju! Kniha již také vyšla u nakladatelství CooBoo!
_________________________________________

AnotacePrincezna Eadlyn od malička stále dokola poslouchala vyprávění o tom, jak se potkali její rodiče. Ona ovšem ani náhodou netouží opakovat jejich romantický příběh! O svém životě však nerozhoduje sama. Její protesty jsou naprosto zbytečné, i ona si musí manžela vybrat v Selekci. Nenechte si ujít příběh další generace princeznovské Selekce!

Již 4. díl bestsellerové série Selekce. Tentokrát se kniha jmenuje Dcera a já se musím přiznat, že až tato anotace a celkově ten příběh tohoto dílu mě opravdu přinutil si jít přečíst tuto sérii, i když bude trvat dlouho, než se k tomuto dílu dostanu. Dcera vychází dnes opět u CooBoo!
_________________________________________

AnotaceCassidy má za sebou ošklivý rozchod se svým klukem. Poslední na co má chuť, je potloukat se po městě a vzpomínat na to, co bylo. Když dostane nabídku pomáhat na letním táboře u moře, neváhá a jede. S novou životní situací se vypořádává i Bryan. Po těžkém úrazu skončil na vozíku a jeho myšlenky se točí jen kolem toho, co už nikdy nezažije. Nikdy nebude chodit, nikdy si nezasurfuje, nikdy si nezatančí ploužák s holkou. Zpátky k normálnímu životu a pryč od smutných myšlenek mu má pomoct práce táborového vedoucího. Když se Cass a Bryan setkají, má každý z nich své vlastní plány. Ona si chce léčit bolavé srdce, on zas svoji posmutnělou mysl. Ani jeden rozhodně nečeká, že potká lásku…


Léto, kdy jsme se potkali. Zajímavý námět a nádherná obálka! Tento román je dá se říct trochu originální, protože hlavní hrdinka se nevybrala dokonalého, vysvaleného superhrdinu, ale normálního kluka, který po úrazu skončil na vozíku. Léto, kdy jsme se potkali vyjde pravděpodobně koncem měsíce u Fragmentu!
_________________________________________

AnotacePodivná matka, po lásce lačnící syn a touha po snadné smrti Po letech chladu a odmítání se matka otevře svému synovi romanopisci. Dovolí mu, aby sepsal její životní příběh, pod podmínkou, že jí pomůže k snadnému odchodu. Dodrží oba svůj slib? Mohou si důvěřovat? Matka se synovi vysmívá lžemi a polopravdami. A jak vypráví, syn se od ní stále více odtahuje. Kdo je vlastně jeho matka? Jako dcera brabantského farmáře se ke zděšení své protestantské rodiny vdala za indonéského úředníka koloniální armády. Poté, co se svými třemi dcerami strávila válku v japonském zajateckém táboře, se dozvěděla, že jejího manžela popravili. Zcela bez prostředků a těhotná s jiným mužem se vrátila do Holandska. Zde se usadila, usmířila se se zámožnou rodinou a pečovala o svého šíleného muže — spisovatelova otce. Syn se ptá, zapisuje a čas od času nad ní láme hůl, zoufalý z nepřehledné směsice pravdy a lží. Román Já se vrátím je tragikomedií o chladné, leč fascinující matce, po lásce toužícím synovi a napínavé hře, kterou spolu hrají.

Jako další tu je kniha Já se vrátím. Kniha je dostala svou anotací, takže knihu si někdy určitě přečtu, i když to téma není úplně nejšťastnější. Já se vrátím vychází také dnes u nakladatelství Host!
_________________________________________

AnotaceJane Hughesová je se svým životem naprosto spokojená. Bydlí v malé vesnici ve Walesu, má milujícího partnera a zajímavou práci ve zvířecím útulku. Taková idylka, řeklo by se. Věc má ale háček: celý její život je lež. Jane Hughesová ve skutečnosti neexistuje. Před pěti lety se společně s přáteli vypravila na cestu do Nepálu. Od pobytu ve svobodomyslné komunitě vysoko v horách si každý z nich sliboval něco jiného, ale pro všechny to měl být důležitý životní milník. Vlastně se jím stal, ale v docela jiné podobě, než si představovali. Brzy po příjezdu začnou pozorovat znepokojivé věci a události gradují až k okamžiku, kdy začnou umírat lidé. Jane se podařilo přežít. S novou identitou se snaží na děsivé události zapomenout, ale kdosi jí v tom chce zabránit. Ten člověk ji pronásleduje a děsí: zjevně ví, co se tenkrát v Nepálu stalo. A nenechává Jane na pochybách, že nepřestane, dokud nebude její život v troskách.

Lež. Vyjde 15. 6. u nakladatelství Domino!
_________________________________________

AnotaceCo když jsem si tě vymyslela? Alex je divná; alespoň tak ji vnímá její okolí. Přitom má jen vlasy červené jako kečup a fascinují ji živí humři v nádrži supermarketu, trpí paranoiou, že ji pronásledují komunisti nebo že jí někdo otrávil jídlo. Trpí totiž schizofrenií a plete si vlastní halucinace s realitou. Někdy jde obojí od sebe jen těžko rozlišit, jedinou její jistotou je mladší sestra Charlie a Kouzelná osmička, dětská hračka, se kterou se často radí. Pro jistotu má u sebe Alex taky fotoaparát a v případě nouze si věci a lidi fotí, aby měla jistotu, že nejsou jen jejím přeludem. Za přelud považuje nejdřív i Milese, nejdrsnějšího týpka ze školy. Nevymyslela si ho náhodou? Proč by zrovna on měl mít o jejií společnost zájem?

A jako obvykle, to nejlepší nakonec! Uvnitř mé hlavy je pro mě takové #MustHave , protože na Yoli narozeninách se četla ukázka právě z této knihy a mě to naprosto sebralo! Námět je dokonalý a se mi líbil styl, jakým je kniha napsaná. Uvnitř mé hlavy již vyšlo u Yoli!

10 komentářů:

  1. Já se vrátím zaujalo i mňa. Knihy z Host sú stávka na istotu, to bude určite výborné čítanie. :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Zaujala ma tá Univerzita výnimočných, i keď tiež súhlasím, že nemám rada to marketingové využívanie slávy iných sérií :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Tolik skvělých knih! Chci je všechny!..:D Ale nejvíc mě určitě láká Dcera, ta její obálka je vážně bombastická, pak Uvnitř mé hlavy, druhý díl Girl Online, nebo dokonce i ta Lež, která vyjde u nakladatelství Domino...:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky bych je všechny brala! Ale nejvíc prostě Uvnitř mé hlavy ♥

      Vymazat
  4. Uvnitř mé hlavy, Dcera a Léto, kdy jsem se potkali je prostě nutnost! :3
    Skvělý článek! :)

    OdpovědětVymazat
  5. Já snad budu muset sérii Selekce začít číst jen kvůli těm nadpozemsky krásným obálkám :) Ty se moc povedly :) V červnu mě zaujala hlavně Lež a také se těším na nové vydání Poslední písně od Sparkse , jak píšu do všech komentářů vztahujících se k červnovým novinkám :)) Pěkný večer :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. S tou Selekcí máš pravdu! :D Děkuju moc, to jsem ani nevěděla, že vyjde nové vydání!

      Vymazat

Budu ráda za každý komentář, radu nebo připomínku :)