úterý 30. září 2014

Nové úlovky #3

Ahoj.
Ten čas ale hrozně letí! Už je za námi další měsíc a  dneska Vám ukážu, jaké knihy jsou poctěné být u mě doma :D . Na začátku měsíce jsem si řekla, že si půjčim maximálně 4 knížky, protože bych se chtěla vrhnout na knížky které mám doma (koupené knihy stále přibývají ale vůbec nemizí). A taky jsem si směšně myslela, že přečtu knihu tak maximálně za 4 dny i když je škola... a víte co? Ze čtyř dnů se následně stali 2 týdny! Takže to abych snížila moje maximum na jednu knihu.. no ale už to co jsem si "ulovila".

Za tenhle měsíc jsem si půjčila z knihovny 4 knížky a myslím, že tenhle měsíc jsem ulovila opravdu skvělé kousky.

   První kniha je Prvních 100. Z této knihy jsem strašně moc nadšená, protože když jsem si to půjčila tak asi do čtyř hodin mi přišel E-mail že knihu si někdo rezervoval. Takže se moc těším, až si to přečtu a potom mě čeká seriál! Doufám že se mi bude líbit oboje. Hodně lidí udělalo to, že se podívali na pár dílů seriálu a ten je naprosto pohltil až tak že s tim přestali a přečetli si knížku.. jenže knížka je zklamala. Ale já jsem se tentokrát překonala a radši jsem si knihu půjčila.

   Další, druhá kniha je už taková méně známá ale já jsem opět moc ráda že jsem ji sehnala. Vteřinu poté je další postapokalyptický román, kterých už začíná být opravdu hodně. Kniha se mi taky líbí z toho důvodu že by se to mohlo stát (neříkám že by se mi to líbilo nebo tak! :D ) a taky že Hlavnímu hrdinovi už není patnáct, ale je to ovdovělý otec dvou dívek. Jednou se ale přetíží síť a nastane tvz. Blackout (výpadek proudu) a nastane velký rozruch.

Třetí kniha je od velmi známého českého spisovatele Vlastimila Vondrušky. Je to tedy první díl ze série Letopisy královské komory. Kniha byl spíš určená mojí babičce, protože ona má tohoto spisovatele hodně ráda a tohle je jediná série, kterou nemá doma koupenou. Já jsem si ale potom řekla že bych si to také mohla přečíst abych aspoň něco od Vondrušky přečetla.. jenže potom, co jsem zjistila že číst během školy nebude jen tak lehké jsem se rozhodla že na to prostě nemám čas! takže jsem to šla včera spolu s dalšíma knížkama vrátit. Jaký máte názor na Vondrušku Vy? :)

No a poslední kniha mě potěšila nejvíc. Včera jsem šla vracet knihy s tím, že si nic nepujčim no jenže u tý pokladny nebyla žádná knihovnice tak jsem si řekla že se podívám do Novinek, ale moc jsem od toho neočekávala protože nový knížky tam přidávají jednou za dva týdny a ty novinky už tam tedy byli přes týden. Samozřejmě tam moc dobrý knížky nebyli tak jsem ještě šla na druhou stranu do dětských knížek a komixů.. a na kraji ležela kniha Danteho holka. Myslim že si ji tam někdo schoval aby se pro ni vrátil ale tak co :D. Co dělala tahle kniha mezi komixy a knihami tak do 6-ti let? Prostě osud :D a navíc ta kniha vyšla nedávno ne? Vždy musíme čekat minimálně 3 a půl měsíce než tu novou knihu koupěj..



Doufám že se Vám už třetí díl mého projektu líbil a jako asi každého mě komentář moc potěší! :D

10 komentářů:

  1. Prvních 100 mám také a na seriál se taky těším! :) Mě se většinou líbí víc knížka a myslím, že to tak má každý. Naopak když vidím první seriál / film, tak mě pak čtení většinou moc nebaví, protože vím, co se tam stane.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jo taky si myslím.. ale moje spolužačka je pravý opak, ta si knížku přečte jenom když film je naprosto super a její zdůvodnění: "proč bych se přece zdržovala čtením knihy která nebude dobrá" a pokládá se za velkého čtenáře když čte jednu knihu dva měsíce.. stále čte Divergenci :| :D nemám jí moc ráda.. :D

      Vymazat
  2. Prvých 100 čítala kamarátka a vravela, že sa jej to celkom aj páčilo. Škoda, že nepozerám seriál :)
    Danteho holku by som si tiež chcela prečítať.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. moje kamarádka nedávno dokoukala seriál a strašně moc se jí to líbilo ale prej do knihy by se teď už kvůli ohlasům nepustila :\ :)

      Vymazat
  3. Proč všichni mají v knihovně tak super knížky a u nás nic? :( Skvělé kousky, chtěla bych si ji taky přečíst, hlavně Prvních 100 :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. všichni si na to stěžují že "naše" knihovna má super knihy a v "jejich" nejsou žádné dobře.. je mi Vás docela líto protože kdyby nebylo knihovny tak bych si musela všechny ty super knihy kupovat :D a to by moc mé peněžence neprospělo :\

      Vymazat
  4. Danteho holku a Prvních 100 bych si moc chtěla přečíst :) Všichni ty knížky moc vychvalují a tak se moc těším!

    OdpovědětVymazat

Budu ráda za každý komentář, radu nebo připomínku :)