čtvrtek 18. září 2014

Recenze - Labyrint: Útěk

Labyrint: Útěk - recenze

Autor: James Dashner
Počet stran: 360
Rok vydání v ČR: 2014
Nakladatel: Yoli

Anotace: Thomas se probudí ve výtahu a nepamatuje si nic kromě vlastního jména. Vynoří se do světa, kde žije asi šedesát dospívajících chlapců, kteří se naučili přežít v naprosto uzavřeném prostředí. Každých třicet dní se objeví nový chlapec. Původní skupina je už na místě asi dva roky a marně se snaží uniknout labyrintem, který obklopuje jejich životní prostor. Už se vzdávají naděje. Pak se ale objeví dívka v bezvědomí a jejich svět se začne měnit...

Obálka: V tomhle ohledu se od ostatních liším. Přebal se mi líbí o dost víc než normální obálka. Ono, když máte knihu v ruce a díváte se na ni tak ta fotka co je za názvem knihy je taková moc barevná a nepřehledná. Takže jsem si myslela, že to jde špatně přečíst když to člověk nezná a hle! Moji spolužáci se samozřejmě ptali co to zase čtu a když jsem jim ukázala obálku tak pouze někdo to přečetl hned :D . No každopádně přebal je úžasný!

Děj: Thomas je další kluk, co se z neví odkud vzal v Labyrintu. Je obklopený dalšími 60 kluky, samý kluci, ani jedna holka. Každý kluk co se v Labyrintu objevil byl na tom stejně jako Thomas - bez paměti, bez jakékoliv vzpomínky. Začal se seznamovat s novým prostředím, když se stalo něco nečekaného. Nováčci "přijíždějí" jednou za měsíc. Pokaždé ve stejný den, jenže Thomas přijel včera. Druhý den začala řvát siréna. Byl tu další nováček. Jenže ještě nikdy se jim nestalo, že by ve dvou dnech po sobě přijeli hned dva lidi, a nikdy se nestalo. Jenže v ten den přijela holka! Navíc byla polomrtvá. Od té doby už nic nebylo takové, jaké dřív.

Hlavní postava: Hlavním hrdinou je tedy Thomas. Nemůžu o něm říct, že bych si ho zamilovala, protože mi ta jeho povaha a chování mi moc nesedla. Přijde mi, že je strašně nechápavej, všechno se mu musí říkat víckrát a hodně věcí mu nedochází. Ale v některých momentech byl zase super.

Můj názor: Kniha se mi moc líbila. Bylo teda trochu těžší se prokousat přes ten začátek, který mě moc nebavil ale je možné že to bylo kvůli škole a že jsem si ještě nezvykla na to, že mám tak málo času na čtení. Každopádně jsem moc ráda že jsem si to přečetla a taky se těším na film na který snad během příštího týdne půjdu. Potom napíšu něco jako Kniha vs. Film :)

Hodnocení a doporučení: Labyrint je opravdu úžasná kniha a já se už moc těším na další díl. Doporučila bych ho každému. Opravdu stojí za to se prokousat přes ten začátek protože potom už vás to pohltí. Kvůli tomu začátku bych knížce udělila tak 4,8 hvězdičky, ale ten konec si to vylepšil takže dávám plný počet hvězdiček. :)
Bonus - Fotky z filmu:

Thomas



 Doufám, že se Vám tato recenze líbila. A chtěla bych se Vás zeptat, jestli by se Vám líbil vždy nějaký ten bonus

5 komentářů:

  1. Hezká recenze a bonus je skvělý nápad :)

    OdpovědětVymazat
  2. Jo, to že je Thomas trochu natvrdlý a vždycky si vše uvědomí, až když mu to někdo poví podruhé je pravda :D To jsem sice v recenzi nezohlednila, ale to proto, že jsem si knihu jednoduše zamilovala a prostě jsem o ní nedokázala vymyslet nic negativního :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. já asi až na ten chaotický začátek a jeho chování taky ne :D

      Vymazat

Budu ráda za každý komentář, radu nebo připomínku :)