úterý 11. srpna 2015

Nejočekávanější knižní tituly: Srpen

Ahoj,
srpen nám už začal, takže tu pro Vás mám Nejočekávanější knižní tituly, které vyjdou v tomhle měsíci! ;) Jdeme na to!


Anotace: Victoria podrobí samu sebe terapii a snaží se scelit svoje rozštěpené nitro. Zbývá už jen sedmá, nejsilnější z jejích podosobností. Záhadná Madeleine i nadále s úspěchem uniká kriminální komisařce Jeanette Kihlbergové. Ta za pomoci Sofie podniká hon na muže, který nenávratně zničil život nejen Victorii, ale i její dceři. Stopa vede k tajnému spolku pedofilů Sihtunum, k obskurní náboženské sektě a do ukrajinského Babího Jara, na jedno z nejpříšernějších popravišť nacistů. A mstitelka opět bere právo do vlastních rukou…

Jako první tu mám knihu Pýthiiny rady, která navazuje na předchozí díly ze série Slabost Victorie Bergmanové, Vraní dívka a Hladový oheň. Celá tato série je označována jako světový bestseller, takže si myslím, že kvalita je zaručena (:D). Kniha vyšla začátkem srpna u Knižního klubu.


Anotace: Přemýšleli jste někdy nad tím, kam mizí věci, které zničehonic nemůžete najít? Sandy Shorttová je hledáním doslova posedlá. V dětství obracela dům vzhůru nohama ve snaze najít zatoulané ponožky či milovaného medvídka, jako dospělá pátrá po pohřešovaných osobách. Jednoho dne však při ranním běhání sama zmizí – a ocitne se na místě, které podvědomě hledá celý svůj život, ve světě, kde žijí všichni, po nichž kdy neúspěšně pátrala. Sandy se spřátelí s obyvateli městečka jménem Zde, kteří se ji snaží připravit na to, že se domů už nikdy nevrátí. Mladá žena je však odhodlaná najít „cestu ze ztracena“ za každou cenu – kvůli sobě, pohřešovaným i jejich stále čekajícím rodinám. Podaří se jí to nakonec?

Další knihou je Cesta ze ztracena od autorky Cecelia Ahern, kterou můžete znát díky její knize S láskou, Rosie, která byla také zfilmovaná. Musím říct, že na této knize mě hodně zaujal námět, takže se snad ke knize někdy dostanu. Cesta ze ztracena už také vyšla a tentokrát u nakladatelství Motto.

Anotace: Časopis Milénium má nové majitele a jeho kritici tvrdí, že Mikael Blomkvist je vyhořelý a že uvažuje o změně zaměstnání. Pozdě v noci Blomkvistovi zavolá profesor Frans Balder, přední odborník na výzkum umělé inteligence. Balder mu tvrdí, že pro něj má důležité informace o americké zpravodajské službě a že byl v kontaktu s výbornou mladou hackerkou, která se podobá někomu, koho Blomkvist velice dobře zná. Mikael Blomkvist doufá v exkluzivní reportáž, kterou on i Milénium tak zoufale potřebuje. Lisbeth Salanderová má jako obvykle své vlastní plány. Ale nadešel čas, aby se jejich cesty ještě jednou zkřížily.

Všichni určitě znáte sérii Milénium od Stiega Larssona a mnozí z Vás určitě i zaznamenali to, že jistý David Lagercrantz se rozhodl pokračovat v této sérii. 27. srpna tedy vyjde 4. díl Milénia s názvem Dívka v pavoučí síti.

Anotace: Kdyby se vás někdo zeptal, jaká je vaše sestra, co byste odpověděli? Je hodná, nebo zlá? Úplně jiná než vy? Podobně protikladné jsou i hrdinky románu Sestry od americké autorky Curtis Sittenfeldové. Jedna racionální, druhá iracionální, jedna tuctově konvenční, druhá odvážně volnomyšlenkářská, jedna úzkostlivě opatrná, druhá nezodpovědně ztřeštěná, to jsou sestry Kate a Violet, a přestože jsou to jednovaječná dvojčata, jsou jako den a noc. Kdysi měly něco společného, schopnost předvídat budoucnost, jejich okolí je však za to nemilosrdně odsoudilo k životu na okraji. To jejich cesty na začátku dospělosti rozdělilo. Kate vede běžný život matky dvou malých dětí, ale každou chvíli v něm probleskují temné ozvěny minulosti, zato její sestra Violet věří, že má „vyšší poslání“. Po překvapivém, třebaže slabém zemětřesení oznámí Violet médiím, že St. Louis brzo zasáhne ničivé zemětřesení. Její zpráva spustí mediální lavinu a odstartuje řetěz událostí, které vyústí v zemětřesení, jaké nikdo nečekal. Psychologická sonda do vztahu dvou sester, které se pokoušejí každá po svém vyrovnat s traumatickými zážitky z dětství, nepostrádá spád, vtip a ironii, o překvapivé zvraty není nouze. I na konci zůstává mnoho otázek pro čtenáře nezodpovězeno: Mají sestry skutečný dar vidět do budoucnosti, nebo jen výjimečně vyvinutý pozorovací talent a empatii? Je to dar, či prokletí? Máme se spoléhat na racionální úsudek, nebo je lepší věřit šestému smyslu? Kdo ví? Jak tvrdí jedna ze sester, lidé mají tendenci věřit pouze tomu, čemu sami věřit chtějí méně textu
Není nad stručnou anotaci... :D

Dále tu máme knihu Sestry. Nedávno všude kolovala anketa, jestli se kniha má jmenovat Sestry nebo Sisterland, možná jste to zaznamenali, možná ne. Kniha Sestry vyšla u nakladatelství Kristián.

AnotaceCo se stalo patnáctileté Bárbaře Molinové? Nikdy se nenašlo její tělo, policie nezavřela žádného podezřelého a žádná stopa ve vyšetřování nikam nevedla. Ale stačí jeden telefonát a mnoha lidem se obrátí život naruby: komisaři Lozanovi, jenž odchází do důchodu, matce, která ztratila veškerou naději, že najde svou ztracenou dceru, dívce, která kdysi dávno zradila svou nejlepší kamarádku, jíž se už nestihla omluvit… protože Bárbara jednoho dne zmizela a nikdo doteď nezjistil kam a proč. Jedovatá slova jsou kronikou jednoho bouřlivého dne, v němž se ukáže, že Bárbara, kterou všichni považují za mrtvou, žije. A znovu začíná detektivní pátrání po únosci, rozplétá se 4 roky staré tajemství… tajemství, které je temnější, než si všichni mysleli.

Kniha Jedovatá slova. Vychází 31.8. u nakladatelství CooBoo.


AnotaceJedna z nejúspěšnějších městských fantasy uplynulého desetiletí vás zavede do Londýna, ve kterém u policie slouží čarodějové a po ulicích se prohánějí zlovolní duchové či božstva na válečné stezce. Jmenuji se Peter Grant. Ještě nedávno jsem byl obyčejný četnický zelenáč v řadách londýnské Metropolitní policie. Jedné noci jsem se ale při vyšetřování jisté vraždy pokusil získat svědeckou výpověď od muže, který byl sice mrtvý, ale jinak znepokojivě výřečný, což mi zajistilo pozornost vrchního inspektora Nightingalea, posledního čaroděje Anglie. A právě tehdy začal můj příběh. Nyní jsem policejní detektiv a čarodějův učeň, první učedník za padesát let, a můj svět už není zdaleka tak jednoduchý, jak býval.

Co na to říct. Zní to tak, že buď bude kniha skvělá a nebo to bude naprostá patlanina :D Nicméně musím ocenit originalitu, protože tohle tu snad ještě nebylo. A nevím jak Vám, ale mně se strašně líbí ta obálka. Kniha Řeky Londýna vyšla v nakladatelství Argo.


AnotaceMargaret se opět ocitá v situaci, kdy musí zapojit své jedinečné schopnosti, tentokrát během vyšetřování série rituálních poprav v Pekingu. První tři oběti byly zdrogované, svázané, označené plakátem s přezdívkou a číslem, a profesionálně sťaté. Čtvrtá oběť byla popravena stejně, ale s tím rozdílem, že šlo o amerického diplomata čínského původu. Pro všechny je záhadou, proč se Jüan Tchao po několika desítkách let v Americe vrátil do Pekingu, proč se spokojil s nevýnosným úřednickým postem proč si pronajal byt v ošuntělé části města - nebo proč zemřel stejně bizarním způsobem jako další tři Číňané. Li s Margaret jsou pravdě na stopě, ale zároveň se tak nebezpečně přibližují i k vrahovi, který je připraven obětovat kohokoliv, aby svá tajemství uchránil.

Čtvrtá oběť je další kniha od Petera Maye a je to tedy druhý díl Pána ohně. Kniha vyšla začátkem srpna u nakladatelství Host.


Anotace: Alyssa Gardnerová propadla králičí dírou a postavila se pentlochňapovi. Zachránila život Zachovi, klukovi, kterého miluje, a unikla intrikám zvráceně svůdného Morfea i pomstychtivé Červené královny. Teď musí odmaturovat, přežít maturitní ples a pak může nastoupit na vysněnou prestižní uměleckou školu v Londýně. Všechno by to bylo snazší, kdyby její matka, již právě propustili z ústavu pro duševně choré, nebyla tak přehnaně podezíravá a starostlivá. A mnohem snazší, kdyby se Morfeus jednoho dne neobjevil v její škole, aby ji nalákal na další nebezpečné dobrodružství v ponuré Říši divů – kam sama (tak trochu) patří. Alyssa se musí vyrovnat s jeho znepokojující přítomností ve skutečném světě a zároveň se pokouší Zachovi prozradit pravdu o minulosti, kterou zapomněl. Záblesky z Říše divů se postupně dostávají do jejích obrazů a vlastního života, Červená není daleko! Pokud Alyssa zůstane ve světě lidí, vystaví nebezpečí Zacha, své rodiče a všechny, které miluje. Ale když znovu projde králičí dírou, bude muset čelit smrtící bitvě, která by ji mohla stát mnohem víc než jen vlastní hlavu.

A jako poslední tu mám další díl Šepotání, s názvem Divotání. O Šepotání slyšel snad každý, takže myslím, že spousta z Vás se těší na další díl. Já patřím k té malé skupince, co se ke knize ještě nedostali a štve mě to. :D Nicméně Divotání vyjde 14. srpna u CooBoo.

WeRonnie

3 komentáře:

  1. Já bych si hrozně ráda koupila Pýthiiny rady, ale nejdříve si musím přečíst a koupit Vraní dívku a Hladový oheň. Ahernovou mám moc ráda tak i tu bych si ráda koupila a Divotání, ale i u této knihy si musím koupit nejdříve Šepotání :D

    OdpovědětVymazat
  2. Já bych chtěla všechny, jsou super.
    http://kniho.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat

Budu ráda za každý komentář, radu nebo připomínku :)