neděle 15. června 2014

Série: Zavržený

Zavržený - Recenze

Autor: Becca Fitzpatrick
Díl: 1/4
Počet stran: 368
Rok vydání: 2010
Nakladatelství: Egmont

Anotace prvního dílu (kvůli spoilerům)Nora Greyová je svědomitá, chytrá a rozhodně nemá ráda riziko. Jenže se zamiluje do Patche a to je její první chyba. Patchova minulost je totiž všechno, jen ne nevinná. A nejlepší, co kdy udělal, bylo, že se zamiloval do Nory. Seznámili se na hodině biologie a Nora chce jediné - držet se od něj co nejdál. Jenže jak se zdá, Patch je vždy o dva kroky napřed. Dívka na sobě cítí jeho pohled, i když Patch není nablízku. Cítí jeho přítomnost, i když je v pokoji sama. A když své okouzlení nedokáže déle tajit, vyjde najevo, kdo Patch ve skutečnosti je a proč ji vyhledal. A za všemi otázkami, které se dotýkají jeho minulosti, si Nora a Patch mohou navzájem položit jen jedinou: "Jak hluboko dokážeš padnout?"
Celá série Zavržený (ang. Hush hush)

Obálka: Mě ty obálky doslova uchvátily. Když jsem uviděla tuhle sérii v knihovně tak jsem si ji vzala a ani jsem si nepřečetla anotaci, protože se mi už několikrát stalo, že v anotaci napíšou něco, co se stane až uprostřed a já na to čekám... ne opravdu takovéhle anotaci mi přijdou zbytečné

Děj: Příběh vypráví o obyčejné holce Noře, které se seznámí a potom i zamiluje (co se dalo čekat) do Patche. Patch ji ale děsil a ona se od něj snažila držet dál a později si myslela, že ji dokonce pronásleduje. Ale... Nora se začíná dostávat do nebezpečí a neví, jestli za to může Patch nebo někdo třetí.  ... Promiňte že je to tak "strohé", ale snažím se vám co nejmíň spoilerovat a taky některé fakta z prvních dílů se v posledním dílu úplně vyvrátí a už skoro nevíte co se vlastně stalo doopravdy, a co byla pouze představa.

Hlavní postavy: Nora je taková klidná dívka, ale když na to přijde, je hodně odvážná a stojí si za svým. No a Patch je takový můj miláček a vy si ho určitě taky zamilujete :-D Taky má dvě stránky, je velmi děsivý a tím všechny přitahuje. V jistých chvílích je takový něžní, laskavý a prostě takový roztomilý a mimochodem Nora o něm furt říká, že je sexy.. no posuďte sami ;)


Můj dojem: No takže já jsem celou sérii doslova hltala :-D né vážně příběh je originální a já si díky němu oblíbíla nový žánr - Andélé. Čte se to opravdu rychle a příběh mě celý pohltil a já si často připadala, jako kdybych byla hlavní hrdinkou Norou. Na Autorku jsem se naštvala pouze jednou a to na konci poslední knihy, to co udělala s Vee (Nořina nejlepší kamarádka) mě opravdu naštvalo. 

Doporučení: Určitě tuto sérii doporučuji všem, a hlavně těm, co mají rádi Padlý anděli, napětí a taky trochu tý romatiky :) Po dočtení se stala mou nejoblíbenější vícedílnou sérií a tak jí teda dávám 5 hvězdiček!

Četli jste už někdo tuto sérii? jestli jo tak mi prosím napiště váš názor do komentářů ;)

3 komentáře:

  1. možná trochu zavání ale není :D a já teda taky vůbec nemám ráda knížky s upíry

    OdpovědětVymazat
  2. rozhodne s týmto súhlasím...nie nadarmo je Zavrhnutý mojou obľúbenou knižnou sériou, mojou obľúbenou knižkou :) tajomné, prekvapivé, akčné, totálne ma uchvátila a takisto by som ju všetkým vrelo odporúčala ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No, také neznám nikoho, komu by se tato kniha nelíbila ;D

      Vymazat

Budu ráda za každý komentář, radu nebo připomínku :)