čtvrtek 28. srpna 2014

Recenze - Monument 14 (1.díl)

Monument 14 (1. díl) - recenze

Autor: Emmy Laybourne
Počet stran: 296
Rok vydání: 2013
Nakladatel: Baronet

Anotace: Tvá matka na tebe křičí, že nestihneš autobus. Vidí, jak se blíží ulicí. Nezastavíš se a neobejmeš ji, neřekneš jí, že ji máš rád. Nepoděkuješ jí, že je hodná, laskavá a trpělivá máma. Jistě že ne – jen seběhneš schody a utíkáš na roh ulice.
   Kdybys ale věděl, že je to naposled, co mámu vidíš, nejspíš by sis přál, aby ses zastavil a všechny ty věci udělal. Možná i za cenu, že by ti autobus ujel.
   Ale autobus se už blížil, tak jsem se rozběhl.
   Čtrnáct dětí. Jeden supermarket. A milion věcí, které nabraly špatný směr.

Obálka: Obálka je krásná a když jsem se dostala v knížce k té části, která je na obálce byla jsem fakt nadšená protože to se často nestává :D . U některých knížek si vždy říkám že museli prohodit obálky protože to k tomu vůbec nesedí. Obálce tedy dávám 5 hvězdiček.
          

Děj: Začíná to tedy úplně normálním dnem, jako byl dosud každý jiný. Autobus už byl plný dětí a tak už vyrazil do školy, když v tom začali padat kroupy různých velikostí. Skoro všechny auta byli promáčklé od krup a několik set lidí bylo mrtvých. autobus v tu dobu projížděl kolem Supermarketu Greenway. Řidička autobusu (a zároveň učitelka) se rozhodla, že děti zachrání a zaveze je do Greenwaye. Zbylo 14 dětí. Učitelka se poté šla ven vyhledat pomoc.
  Kroupy už ustali ale z tajné laboratoře unikl jedovatý plyn. Děti různého věku byli samy a nevěděli co mají dělat.

Můj názor: Monument 14 mě moc bavil. Hlavní postava Dean mi přirostl k srdci ale někdy přišlo, že si ho autorka spletla s někým jiným, protože to jeho myšlení mi k němu v tu chvíli připadalo zvláštní.

Po dočtení: Po dočtení Monumentu jsem chtěla další díl ale nejdřív musím dočíst Hostitele a ještě knížky z knihovny. :\

Ten, kdo první dva díly přečetli, a líbili se mu mám takovou aktualitku. Na začátku listopadu (přesněji 2.11) výjde poslední díl, který se jmenuje Cesta pustinou

Doporučení a hodnocení: Upřímně, jsem se toho bála, protože jste mi sem psali, že se Vám Monument 14 moc nelíbil. Mně se ale líbil, ten nápad je originální a hodně mě zaujal. Doporučila bych to všem, co mají rádi Young Adult a postapokaliptycké knihy :) Knize dávám 4 a půl hvězdičky, protože 5 hvězdiček si ještě nechávám :D Veruš

4 komentáře:

  1. Už se na něj šíleně těším. Dostala jsem k narozeninám oba vydané díly, tak jsem zvědavá :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. já taky :D Sice jsem nepřečetla ještě druhý díl ale to už je jen otázka pár týdnů :)

      Vymazat
  2. Hodně lidí má hodně kladné recenze. Já nečetla asi ani jednu zápornou, takže to musí být krásná knihy. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. já když jsem sem psala, jak moc se na tu knihu těším tak pár lidí mi napsalo, že se jim to buď nelíbilo, nebo jim to přišlo dětský :\

      Vymazat

Budu ráda za každý komentář, radu nebo připomínku :)