pondělí 15. září 2014

S knížkou do kina (1) - Zůstaň se mnou

Ahoj, jsem tu s novým projektem, který jsem zahlédla u Terky na blogu Literary infinity. Jde vlastně o to, že když vyjde nějaký film podle knižní předlohy tak se budu snažit Vám o tom filmu i knížce napsat nějaké informace. Tento článek tudíž bude nepravidelný a v jednom článku bude jeden nebo dva filmy, aby na blogu nebyl jenom tenhle článek.

Dneska bych Vám chtěla představit film Zůstaň se mnou, podle stejnojmenné knihy. Gayle Forman (autorka) nejdříve tuto knihu vydala se jménem Jestli zůstanu už Yoli ujmulo druhého, filmového vydání.
v roce 2011 (v ČR) ale letos se nakladatelství

Obsah knihy: Sedmnáctiletá Mia má všechno, o čem kdy snila - úžasnou rodinu, milujícího přítele a právě ji přijali na prestižní hudební školu. Stojí však před vážným životním rozhodnutím - bude následovat svůj sen o kariéře violoncellistky nebo dá přednost své lásce a zůstane s milovaným Adamem? V jedno zimní ráno se však všechno změní - Mia ztratí milované rodiče i bratra. Najednou vidí samu sebe, jak leží na nemocniční posteli napojena na přístroje a před očima se jí odvíjí celý život. Vidí všechny své blízké a hlavně Adama, prosícího, aby se vrátila k němu. Včera řešila svou budoucnost, dnes stojí před jedinou osudovou otázkou: Zůstanu?

Něco málo (nebo více) k filmu:
V USA se film dostal na filmová plátna už ke konci srpna, u nás bohužel až 18. září. Hlavní postavu, Miu si zahraje Chloe Grace Moretz, kterou můžete znát z filmů, jako jsou Kick-ass, Mládeži nepřístupno, Carrie, apod. Adama si zahraje Jamie Blackley, který si zahrál ve filmu Sněhurka a lovec, nebo v seriálu Misfits: Zmetci.

A také něco o knize: Kniha se mi moc líbila a myslím, že v podobě filmu bude skvělá protože prý je hodně jako kniha což je jednině dobře. Více informací se dozvíte v mé recenzi (zde).

Knihu bych Vám rozhodně doporučovala přečíst, ale neslibujte si od toho nic velkého, je to spíše takové oddechové a chvílemi i vtipné. Na film určitě v co nejbližší době půjdu a pak bych mohla napsat Kniha nebo film? .. co vy na to? ;)

Fotky z filmu:



Oficiální trailer najdete zde.
Doufám, že se Vám článek líbil a že se budete těšit na další.

2 komentáře:

  1. Mě by přišlo užitečnější napsat tenhle článek až po tom, co bys šla do kina a mohla přidat vlastní názor. Ale s názorem o knížce souhlasím. Krásná oddechovka, když si od ní čtenář nebude slibovat mnoho :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. já jsem původně chtěla ale jestli na to do kina půjdu (což ze 70 procent jo) tak udělám potom Kniha vs. Film :)

      Vymazat

Budu ráda za každý komentář, radu nebo připomínku :)