pondělí 1. září 2014

TBR #4 - Smolný rok

Ahoj po dlouhé jsem tu s další knížkou z mého TBR seznamu. A tentokrát Vám chci představit Smolný rok od spisovatelky Joshilyn Jackson. Na Goodreads je kniha hodnocena skoro čtyřmi hvězdičkami (přesněji 3,93) a na Databázi knih je to hodnocené 90 %. Takže předpokládám, že to bude hodně dobrá knížka. Tato kniha není moc známá a vyšla už na začátku tohoto roku.

Anotace: Pětačtyřicetiletá Ginny je přesvědčená, že je její rodina každých patnáct let stižena kletbou. Ona sama v patnácti otěhotněla a porodila dceru Lizu, jež ve svých patnácti udělala totéž. Teď uplynulo dalších patnáct let a obě svobodné matky, Ginny i Liza, s hrůzou čekají, kdy dospívající Mosey zopakuje stejný scénář. Tentokrát však kletba na rodinu dopadá nečekaným způsobem… Mrazivý román o matkách, které byly samy ještě dětmi, když rodily, dívčích přátelstvích, dávno ztracených i znovu nalezených láskách, zradě, zneužití a zklamání, nenávisti a žárlivosti. A především o rodině a pevných poutech, která vytváří.

Mně se ten nápad dost líbí a určitě bude super, koukat na pohled třech matek. A jelikož mám ráda záhady tak tahle knížku bude pro mě (doufám) super zážitkem.

Je to tedy o tom, že jedna rodina je prokletá. Jejich prokletí spočívá v tom, že patnáctiletá dívka Ginny se stala matkou. Narodila se jí holčička, která ve svých patnácti zase porodila holčičku. Dnes je Ginny už 45 let a čeká, jestli je to opravdu prokletí a stane se babičkou.

Kniha by měla být vypravována z několika pohledů tak jsem na to vážně zvědavá.
Hezký zbytek dne, Verča

4 komentáře:

  1. Mně se tahle knížka velmi líbila. :) Je zajímavá a úplně něco jiného, než jsem čekala. Očekávala jsem nějaký poklidný příběh o třech ženách, ale místy byl hodně zajímavý a dekadentně vážný. Určitě je škoda, že je knížka tak přehlížena, protože je skvělá, doporučuji. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji za tvůj názor :) teď se na ní těšim zase o něco víc :D

      Vymazat
  2. Obálka je hezky zpracovaná a anotace taky nezní špatně. Celkově kniha působí dost mile, ale 90% na databázi a 3,9 hvězdiček není zas až tak dobrý.Většina fakt dobrých knih mám kolem 95% a 4,2 hvězdiček, ale určitě se tím nenechej odradit. Jen mě to tak zarazilo trochu. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. 95 procent vidim jen u těch vážně skvělejch knížek ale ry obrý u mě začínají už tak na 80 procentech :)

      Vymazat

Budu ráda za každý komentář, radu nebo připomínku :)