sobota 27. září 2014

To-Be-Read #6 Mycelium

Další týden je za námi a já tu mám už 6. knihu z mého TBR listu. Předem se Vám ještě chci omluvit za né moc dobrou aktivitu ale je škola a já to všechno nestíhám prostě nestíhám. No ale kniha je hodně dobře hodnocená - ostatně proto si je vybírám ne? :D - na goodreads je kniha hodnocena 4,4 hvězdičkami.

Série Mycelium by měla být pentalogie (5 dílů v sérii), z čehož vyšli zatím jenom tři. Mycelium je od české autorky Vilmy Kadlečkové a dneska Vám řeknu napíšu  něco o prvním dílů, který se jmenuje Jantarové oči.

Anotace: Lidstvo navázalo styky s planetou Össe a začalo využívat tamní myceliální technologie. Zatím se úspěšně daří ignorovat nepříjemnosti, které s sebou kontakt s teokratickou civilizací Össeanů přináší: kult vesmírných Lodí, krvavé lidské oběti ve jménu Hmyzího boha, spóry nitrožilních hub a rituální drogy, rozkládající lidskou vůli. Lucas Hildebrandt, který jako vyslanec důvěrně poznal tamní svět, si ale dobře uvědomuje, že Země začíná být na Össe závislá. Proto hledá sílu, která by se mohla stát protiváhou össenské moci. Skutečně ji nachází – jenže je jiná, než předpokládal; a cena, kterou za to on sám musí zaplatit, je krutá.
Mycelium je románová sága, odehrávající se ve 26. století na Zemi.

strašně moc se těším až si knihu přečtu, ale nejdřív bych chtěla přečíst aspoň něco málo z knížek, který mám doma, jako třeba Kostičas už tam leží nevím jak dlouho.. nebo poslední díl Hunger games (já vím že jsem hrozná že jsem to ještě nepřečetla, ale já se prostě bojím konců a potom zase že bych musela čekat na film 2 roky a stejně bych to musela číst znovu protože bych si to nepamatovala :D ) No ale zpátky k Myceliu! Přece kvůli tomu to tu čtete..

Nějak jsem nemohla najít, kdy výjde další díl takže jestli to někdo víte tak mi to prosím napište protože já musim mít přehled v knížkách kdy vyjdou a tak.. :D

Samozřejmě i kdo to četl tak mi může napsat názor na knihu, protože když jsem tak hledala nějaký informace v recenzích tak skoro nikdo nechtěl prozradit co se během knihy stane takže budu moc ráda když mi pošlete vaší recenzi na knihu do komentáře nebo do zpráv na Google+ :)

Doufám že se Vám dnešní TBR i tak líbil, protože nebyl podle mých představ ale tak co .. přístě se polepšim :) Mějte se krásně a užívejte si víkendu :D 

12 komentářů:

  1. Nečetla jsem, i když jdu na křest audio Mycelia, které teď vydává OneHotBook, tak jsem fakt zvědavá, jaké to bude... a snad se ke mně dostane i knižní verze, ta obálka totiž vůbec nevypadá špatně. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. kdy a kde? :O Obálka je opravdu krásná.. tedy aspoň pro mě :)

      Vymazat
  2. Po téhle už taky dlouho koukám...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jo já taky a přemýšlela jsem jestli si tu sérii celou dokoupit..

      Vymazat
  3. Mycelium bych si také moc ráda přečetla :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jo.. koukám že je nás hodně co si to chtějí přečíst :D

      Vymazat
  4. Zatím jsem ji nečetla, ale už dlouho se na ni chystám :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. koukám že by někdo mohl udělat třeba společné čtení :D

      Vymazat

Budu ráda za každý komentář, radu nebo připomínku :)