neděle 10. května 2015

Nejočekávanější knižní tituly: Květen

Ahoj!
Takže máme tu květen a to znamená, že je tu článek, ve kterém Vám napíšu zase něco málo k tomu, co tento měsíc vyjde! A dneska to bude opět 8 knih, které mě nejvíce zaujali. Doufám, že se Vám článek bude líbit.

Anotace: Lidé vraždí z různých důvodů. Ti nejšílenější pro ukojení svého ega. V hotelovém pokoji bylo nalezeno šest zavražděných žen, z toho pět studentek. Spoutaná mrtvá těla nesla známky mučení a také děsivý vrahův podpis: čelo každé oběti hyzdila tři vyřezaná písmena. Soukromý detektiv Frank Quinn se s tímto sadistickým šílencem setkal už před lety. Oba si z tehdejšího střetu odnesli nezhojenou jizvu. Minulost obou mužů skrývá několik dalších vražd s podobným rukopisem: jeden je páchá, druhý se ho snaží zastavit. Šachová partie mezi zabijákem a policajtem pokračuje. V nervy drásajícím souboji dvou geniálních mozků může zvítězit jen jeden. Nejde totiž jen o to, kdo zemře. Tentokrát se hraje především o to, kdo zůstane naživu – protože jedině ten bude moci svou práci dokončit.

   Takže jako první tu je kniha Šílenství od velmi známého autora Johna Lutze. Tento jeho nový thriller je už 9. díl ze série Frank Quinn. Díly na sebe však nijak nenavazují, jediné společné tam je to, že hlavní postavou je detektiv Frank Quinn. Já osobně jsem ještě od tohoto autora nic nečetla, ale někdy si určitě něco přečtu, jelikož je to velmi vychvalovaný autor. Kniha Šílenství vyjde 21.5. u nakladatelství Domino!

Anotace: Ačkoli jsou až na fyzickou podobu každá úplně jiná, Cath odjakživa sdílela se svým dvojčetem Wren všechno: oblečení, trápení s rodiči i vášeň pro knížky o mladém kouzelníkovi Simonu Snowovi. Jenomže teď obě nastupují na vysokou školu a Wren poprvé nechala Cath na holičkách – nechce s ní bydlet na koleji. Potíž je v tom, že Cath na rozdíl od sestry není právě společensky zdatná. Jejím přirozeným prostředím je internet, kde se nemusí nikomu dívat z očí do očí a kde tisíce fanoušků nadšeně čtou její povídky ze světa Simona Snowa. A to je svět na hony vzdálený bludišti školních budov, v němž číhají nástrahy v podobě všech možných fobií, děsivých spolubydlících s neodbytnými kamarády a profesorek tvůrčího psaní, které o fanfikcích nechtějí ani slyšet. Co ale Cath zbývá než zachovat klid a nedat se?

   Další kniha je Fangirl od autorky Rainbow Rowell, kterou můžete znát především díky knize Eleanor & Park. Eleanor & Park jsem četla a líbilo se mi to, nebylo to zase tak dokonalé, ale autorčin styl psaní se mi moc líbil a rozhodla jsem se, že si Fangirl přečtu ještě než vyjde u nás. Ale z toho nedávno sešlo. :D Příběhem je ještě propletená povídka o Simonu Snowovi a hodně lidí, co to četlo, říká většinou to, že je úryvky povídek moc nebavili a někdy dokonce i přeskakovali. Já si teda myslím, že by tyto povídky mohli být skvělým zpestřením příběhu. Fangirl vyšla už 7. května u nakladatelství Yoli!

Anotace: Callum Hunt ví už odmalička, že pokud by se někdy zapletl s magií, znamenalo by to pro něj jediné – smrt. Jeho otec mu to ostatně nikdy nedovolí zapomenout. Když je Cal pozván k vstupním zkouškám do tajemné čarodějné školy jménem Magisterium, slíbí otci i sám sobě, že v testu dokonale propadne. Jenže Cal má naneštěstí magii v krvi, takže i přes veškerou snahu je spolu s dalšími dvěma žáky vybrán, aby studoval u největšího mága ze všech, mistra Rufuse. Cal zjišťuje, že magie je mnohem zábavnější, než si kdy uměl představit, a také skoro stejně tak nebezpečná. Ve škole si vedle nových přátel rychle udělá i nové nepřátele…

   Tohle je určitě skvělá zpráva pro hodně z Vás! Autorka velmi známé série The Mortal Instruments/ Nástroje smrti - Judith Rumelt (vystupuje pod pseudonymem Cassandra Clare) se spojila s autorkou Holly Black (Kronika rodu Spiderwicků) a napsaly spolu knihu Magisterium: Železná zkouška. Kniha vyjde 13.5. u nakladatelství Yoli!
" Dvě nejlepší autorky současné fantasy pro mládež se spojily, aby napsaly nejúžasnější magické dobrodružství od dob Harry Pottera."

Anotace: Na odlehlém místě za městem byla nalezena mrtvola ženy v pokročilém stádiu rozkladu. Policie došla k závěru, že šlo o sebevraždu, a soudní patoložka tuto domněnku potvrdila. Jeden člověk však stále pochybuje: detektiv Jack Caffery. A pochybnosti se přemění v jistotu, když policejní potápěčka Blecha Marleyová vyloví ze zatopeného lomu torzo psa. Ten pes patřil mrtvé ženě. A před smrtí ho kdosi stáhl z kůže. Caffery ví, že něco takového by před smrtí žádný sebevrah neudělal. A protože chce kolegům dokázat, že se mýlili, začne postupně pronikat do tajů předčasně ukončeného života Lucy Mahoneyové. A zatímco nalézá temná zákoutí, o nichž neměli tušení ani Lucyini blízcí, začíná se ho zmocňovat podivný neklid. Jako by ho někdo sledoval... A pak je nalezena další žena, jejíž mrtvola jako by byla kopií té předchozí. Události nabírají rychlý spád. Caffery se ocitá v jejich víru a znovu se přesvědčuje, že každý člověk v sobě skrývá cosi temného: zavražděná žena, majitel starožitnictví, on sám... a také jeho blízká kolegyně. 

   "Mo Hayder nás znovu vtahuje do děsivého, temného světa. Natolik děsivého, že tentokrát se začne bát i detektiv Caffery." Kůže je další díl ze série Jack Caffery, ze které můžete znát například knihu Panenka nebo Ptáčník. Kniha vyjde 27. května u nakladatelství Domino!

Anotace: Ona ztratila po jeho smrti část své duše. On ztratil svého nejlepšího přítele, který mu stál po boku v dobrém i zlém. Ale právě tahle tragédie by je mohla svést dohromady... Kyle Daniels by nejraději ze své mysli vymazal dva dny svého života: Noc, kdy nebyl doma a jeho přítel zemřel, a den jeho pohřbu, kterého se nezúčastnil. Teď odjíždí z Univerzity v Berkeley na prázdniny do svého rodného města. Návrat do Verity Point v Oregonu mu teď, když už tam Cameron není, připadá jako návrat do prázdnoty. Jedinou útěchou a zároveň jediným pojítkem s jeho přítelem je Cameronova mladší sestra Roxanna. Roxy Hughesová už ale není tou stejnou dívkou, jakou bývala před šesti měsíci, než Kyle odjel studovat do Kalifornie. Zničená smrtí svého staršího bratra se dostala až na kraj propasti. Únik hledá v alkoholu a sexu - hlubina zapomnění je jediné místo, kde se dokáže zbavit hrůzy té osudné noci. Je totiž jediná, kdo ví, co se tenkrát stalo. Kyle svému příteli slíbil, že pokud se mu něco přihodí, Roxannu ochrání. Ale stačil jediný polibek, který vše změnil. Stala se pro něj víc než jen sestrou jeho nejlepšího kamaráda. Je pro něj vším, po čem touží. Ale pokud nenajde způsob, jak ji vytáhnout z temných hlubin, do kterých se propadla, může ji potkat stejný osud jako jejího bratra...

   Další knihou je Hrej Vabank, což je 4. díl ze série The Game (Hrej hráčem, ...), která si získala poměrně dobrý ohlas. Ti, co četli předchozí tři díly se určitě těší na další díl. Nejsem si jistá, ale myslím, že Hrej Vabank by měl být předposlední díl z této série (Jestli o tom víte něco, tak mi to určitě napište! :) ). Kniha vychází 25.5. u nakladatelství Galatea!

Anotace: Volné pokračování fantasy příběhu Half Bad – Napůl zlý nás opět přivádí do novodobé Anglie, kde mezi obyčejnými lidmi, „blažeji“, žijí Bílé – hodné a Černé – zlé čarodějnice. Nathan nepatří ani do jednoho světa, je synem mocného Černého čaroděje a Bílé čarodějnice, je takzvaný Poloviční kód. Nathan je stále ještě na útěku před Lovci a pátrá po svém příteli Gabrielovi, s jehož pomocí může osvobodit milovanou Annalise. V Radě Bílých čarodějnic se zatím chopil moci Soul O´Brien a svou válku proti Černým čarodějnicím rozšířil na celou Evropu. Bílé a Černé čarodějnice se proto spojí, aby mu společně vzdorovaly. Nathan je vtažen do povstání a zjišťuje, že nečekaně bojuje po boku starých přátel i dávných nepřátel. Ne všem ale může věřit… Nejdříve ze všeho se však musí naučit, jak ovládat své Nadání – zvláštní, divokou schopnost, která hrozí, že ho přemůže…

   Jak je tedy napsáno v anotaci, kniha Napůl divoký volně navazuje na předchozí knihu Half bad - Napůl zlý. Příběh je opět ze světa čarodějnic. A právě první díl této série bude i zfilmován, takže se určitě máme na co těšit! :) Já jsem teda ještě nečetla první díl, ale chystám se na něj (už opravdu dlouho...)! Napůl divoký vyjde 19. května u nakladatelství Yoli!

Anotace: Luke má nyní vlastní „pojízdnou veterinu“ a dojíždí léčit zvířata ve svém venkovském regionu. Vedle toho provozuje i klinickou praxi a pravidelně vyráží na záchranářské akce do exotické ciziny (například zachraňuje šimpanze v Keni či žirafy v Gambii). Své zážitky líčí opět s typickým suchým humorem a sympatickým nadhledem.

   Dalším kouskem je Zvěrolékař v divočině. Tato kniha navazuje na předchozí díl Zvěrolékař a spol. První díl měl celkem velký úspěch a na Databázi knih je hodnocený dokonce 89 %. Pro ty, co mají rádi zvířátka (:D) je tohle určitě skvělou četbou. Zvěrolékař v divočině vyjde 18.5. u Ikaru!


   A teď to nejlepší na konecUž 13.5. vyjde kniha Girl online od Zoe Sugg, která je známá především pod jménem Zoella. Na tuto knihu se těším už dost dlouho a konečně vychází v ČR! :D Kniha je psaná z pohledu blogerky a celé se to točí kolem jejího blogu, takže pro mě je to ideální. Knihu si určitě někdy pořídím!
Anotace: Penny má tajemství. Pod přezdívkou Girl Online si začne psát blog o svém každodenním životě – o klucích a kamarádkách, o trablech ve škole i doma, ale také o záchvatech paniky a úzkosti, kterými v poslední době trpí. Když už je situace na všech frontách na pováženou, rodiče ji odešlou na pár měsíců na střední školu do New Yorku. A tam Penny potká Noaha: úžasného charismatického muzikanta, kterému se prostě nedá odolat. A vůbec poprvé v životě se doopravdy zamiluje. A jak jinak (je přece blogerka!), o své pocity se upřímně podělí se všemi čtenářkami svého anonymního blogu. Jenomže Noah má taky svoje tajemství. A kvůli němu její anonymita na webu jednoho dne praskne jako mýdlová bublina – a v ohrožení se neocitne jenom ona, ale i její vztahy k nejbližším přátelům.


A jak jste na tom Vy? Jaké novinky si chystáte pořídit? :)
WeRonnie

4 komentáře:

Budu ráda za každý komentář, radu nebo připomínku :)