sobota 3. října 2015

Nejočekávanější knižní tituly: Říjen 2015

Ahoj!
První měsíc školy je za námi a nás čeká už jenom dalších 9. ! Tudíž tu mám další nejočekávanější knižní tituly a tentokrát to tedy budou knihy, které vyjdou v říjnu. Každopádně tenhle díl bude něco jako speciál, protože jsem se prostě nemohla rozhodnout, kterých 8 knih vyberu. Tak jsem jich vybrala 10 a ještě na konci bude bonus. Takže se snad máte na co těšit! :) Můžem začít! :D



Anotace: Sníh o Vánocích je hezká věc, ale čeho je moc, toho je příliš. Taková sněhová bouře umí zamíchat i těmi nejlepšími plány – a když k tomu ještě připočtete čtrnáct roztleskávaček, jedno miniprase a keramickou vesničku pro elfy, bylo by na rozpletení všech těch zmatků v městečku Gracetown skoro zapotřebí nějakého anděla! Tři vánoční příběhy o tom, že ne vždycky je to, oč stojíte, taky to pravé...

Jako první tu mám další kousek od Johna Greena, který spolu s dalšími dvěma autora napsali knihu Sněží, sněží... Musím říct, že se mi vůbec nelíbí název, i když tentokrát za to nemůže český překlad, jelikož i v angličtině se kniha jmenuje Let it snow. O hezkou obálku se postaralo nakladatelství Yoli a vyjde 22. 10.!


Anotace: Udělali z nás zloděje. Je načase ukrást, co nám patří... Paige Mahoneyové se podařilo utéct ze šeolského zajetí, ale tím její problémy teprve začínají: mnoho přeživších je nezvěstných a ona se stala nejhledanější osobou v Londýně. Seion upřel na Bledého snílka své vševidoucí oko, vidopáni a vidopaní městských gangů jsou pozváni na vzácné setkání Sněmu nepřirozených. Jaxon Hall a jeho gang Sedm pečetí jsou připraveni získat pozornost, ale vztahy mezi jasnovidci kazí staré nevyřízené účty a za každým rohem číhají temná tajemství. Pak se začnou ze stínů vynořovat Refájci. Ale kde je Strážce? Paige se musí z doupěte u Sedmi ciferníků dostat do spisovatelské čtvrti Grub Street a proniknout do tajných katakomb Camdenu dřív, než bude osud londýnského podsvětí zpečetěn.

Další je Vidořád, což je 2. díl ze série Kostičas. Kostičase určitě všichni znáte a mnoha z Vás knihu již četlo, proto tu mám pro Vás "velice dobrou" zprávu. Předposlední kniha (tedy 7. díl) má předpokládané vydání v originálu až na rok 2020. Já jsem první díl tedy ještě nečetla, ale říkala jsem si, že se na něj vrhnu hned jak dočtu knížky z knihovny. Jenže, jak to tak vidím, spíš to udělám tak, že si hezky budu kupovat postupně díly a někdy za pár let si to přečtu. To roční čekání na jeden díl by mě asi zdrtilo. :D Vidořád vyjde 30. 10. u nakladatelství Host!


Anotace: Nikdo neopustí osadu, pokud chce přežít. V imaginárním světě připomínajícím středověk žije v osadě uprostřed tajemných lesů patnáctiletá Emmeline. Puritánská komunita dodržuje přísná pravidla, která mají ochránit její členy před nebezpečím pocházejícím z okolních hvozdů. Emmeline ví, že vydat se mimo osadu je přísně zakázané, avšak stromy v lese jí cosi šeptají a táhnou ji na zapovězenou cestu. Když zůstane tady, čeká ji manželství, o které nestojí, a život vedle kluka, jehož nemůže mít. Ale venku? Malmaci číhá a zima se blíží... 

"Smrtná zima je první díl ohromující nové young adult série, která se bude líbit všem fanouškům knih Hunger Games a Labyrint: Útěk i milovníkům spisovatele Patricka Nesse." Už jenom tohle mě na knihu navnadilo. Smrtná zima vyjde 26. října u nakladatelství Host!


Anotace: Další vypečená dávka destrukce (totiž pardon, tvoření…) od Keri Smithové, autorky Destrukčního deníku! Celý život vás učili, že čurbes je špatná věc: Hlavně mít vše pod kontrolou, při vybarvování nepřetahovat linky, ať je všechno perfektní a za každou cenu se vyvarujte kaněk. Tahle knížka po vás chce pravý opak. Berte ji jako takový svůj pokoj, kde se můžete vydovádět. Místo, kde se odvážete a budete chrlit a ničit. Místo, kde můžete všechno, co je ve „skutečném světě“ zakázané. Je čas na čurbes!

K tomu asi nemusím nic dalšího říkat. :D Každopádně koupě je jasná! Kniha Čurbes vyjde 30. 10. u nakladatelství CooBoo.


Anotace: Sedmnáctiletá Biana Piper je cynická a loajální, a nemyslí si, že je tou nejhezčí v okruhu jejích kamarádek. Taky je až moc chytrá na to, aby se nechala okouzlit slovíčky lamače dívčích srdcí a školního děvkaře Wesleyho Rushe. Ve skutečnosti ho Bianca nesnáší. A když jí nazve DUFF, vrhne mu colu do obličeje. Jenže doma není všechno tak úplně v pořádku a Bianca zoufale touží po rozptýlení. A tak skončí u líbání se s Wesleyem. A co je horší, líbí se jí to. Toužíc po úniku se Bianca ocitá ve vztahu nepřátelé-s-výhodami. Dokud se všechno ještě víc nepokřiví. Ukáže se, že Wesley není zase tak špatný posluchač a že jeho život je taky pěkně na hovno. Najednou si Bianca s naprostou hrůzou uvědomí, že se začíná zamilovávvat do kluka, kterého si myslela, že nenávidí ze všech možná nejvíc.

OTKA, nebo-li THE DUFF. O této knize slyšel už snad každý. A já byla tak blbá, že jsem se koukla na film, takže vím, jak to dopadlo. Nicméně, alespoň můžu říct, že OTKA je opravdu skvělá (minimálně ten film byl, vím že to nemůžu porovnávat). Nejvíce mě zaujala Bianka, jelikož je to opravdu "Ošklivá-Tlustá-Kamarádka", tudíž je tu konečně nějaká hlavní postava, která není dokonalá a má i svoje chyby - a že jich je! :D OTKA vyjde 26. 10. u CooBoo!


Anotace: Píše se rok 1916, když francouzský malíř Édouard Lefevre odchází bojovat na frontu. Jeho mladé manželce Sophii zůstává na památku její portrét, na svou dobu poněkud nezvyklý. Poté co městečko, kde Sophie žije, padne do rukou Němcům, ocitají se jeho obyvatelé na samé hranici absolutní bídy a pro kousek chleba musejí často dát všanc i holý život. A tehdy Sophiin portrét upoutá pozornost nového Kommandanta. Německý důstojník je obrazem doslova posedlý a Sophie je odhodlaná riskovat cokoliv – rodinu, svou pověst i život –, jen aby mohla znovu spatřit svého muže... O bezmála sto let později dostane Liv Halstonová od svého muže darem působivý portrét mladé ženy, který koupil za pár šupů na ulici. Posléze se ovšem ukáže, že obraz má nesmírnou cenu, a rozhoří se boj o to, kdo je jeho skutečným vlastníkem. A Livino přesvědčení o správnosti věcí podstoupí náročnou zkoušku. Stejně jako Sophie je však pevně odhodlaná bojovat za to, co má na světě nejraději...

Dívka, jíž jsi tu zanechal je další kniha z ruky známé autorky Jojo Moyesové, kterou můžete znát především díky knize Než jsem tě poznala. Dívka, jíž jsi tu zanechal se brzo po vydání stala bestsellerem a u nás kniha vyjde 22. října u nakladatelství Ikar.


Anotace: Tato originální prvotina vypráví o dívce, která je doslova a do písmene alergická na celý svět. Je zavřená doma, nikam nesmí a skoro nikdo nesmí k ní. Když se ale do sousedního domu přistěhuje nová rodina a s ní i kluk jménem Olly, začíná se odvíjet komplikovaná „lovestory“, která obrátí naruby všechno, úplně všechno, co osmnáctiletá Madeline dosud znala. Neotřelý milostný příběh je zajímavý i svým zpracováním – obsahuje Madelininy deníkové záznamy, poznámky, tabulky, seznamy či ilustrace. 
Ahoj. Jmenuji se Madeline Whittierová a jsem nemocná. Moje nemoc je vzácná a málo známá. Jsem totiž alergická na celý svět. Vůbec nevycházím z domu, nebyla jsem venku celých sedmnáct let. Jediní lidé, které vídám, jsou moje máma a ošetřovatelka Carla. Ale pak se jednoho dne u vedlejšího domu objevilo stěhovací auto. Vykoukla jsem z okna a uviděla ho. Byl vysoký, štíhlý a celý v černém – černé triko, černé džíny, černé tenisky a černá pletená čepice, která mu zakrývala vlasy. Zachytil můj pohled a upřeně se na mě zadíval. Já jeho upřený pohled opětovala. Jmenuje se Olly. 
Možná že nemůžeme předvídat budoucnost, ale některé věci přesto předpovědět můžeme. Například to, že se do Ollyho zamiluju, je jisté. A téměř jisté taky je, že to bude katastrofa. Příběh o bezmezné radosti i nekonečném smutku, které zažíváme, když prorazíme stěny své ulity a kvůli lásce uděláme něco úplně bláznivého (a smrtelně nebezpečného).

Všechno, úplně všechno. Tato kniha mě naprosto zaujala svou anotací. S jistotou vím, že si tuto knihu někdy přečtu. Jediné, co mě na knize štve, je obálka, která se mi vůbec nelíbí. Všechno, úplně všechno vyjde 14. 10. u nakladatelství Jota!


Anotace: Rachel dojíždí ranním vlakem do Londýna. Den co den si prohlíží útulné předměstské domky, a když vlak na chvíli zastaví u návěstidla, naskýtá se jí pravidelně letmý pohled do soukromí mladého páru. Postupem času Rachel začíná mít pocit, že ty dva lidi zná. Představuje si, že je zná. Dá jim dokonce jména: Jason a Jess. Jednoho dne však zahlédne něco, co ji šokuje. Stačí pouhá minuta, než se dá vlak zase do pohybu, a náhle je všechno jinak… Krátce nato se Rachel dozví, že se „její“ Jess pohřešuje, a proto se rozhodne obrátit na policii. Není si jistá, zda tím nenadělá více škody než užitku, zatímco se stále více zaplétá do příběhu, který není její, ale jenž nakonec obrátí naruby život úplně všem…

"Kniha roku 2015. Román, který si podmanil všechny žebříčky bestsellerů na obou stranách Atlantiku, trhá rekordy v rychlosti prodeje a je kritikou označován za letošní Zmizelou." K tomuhle asi také nemusím nic dodávat. Dívka ve vlaku je označena jako bestseller a vyjde opět 22. 10. u Ikaru.


Mimochodem, ta obálka je boží!
Anotace: New York, 1909. Zaoceánským parníkem spolu s dalšími přistěhovalci z celého světa dorazí mladá žena se svým malým synkem. Pocházejí z Itálie, z oblasti, kde panují téměř středověké poměry, aby si v Americe splnili svůj sen o lepším životě. Jejich naděje však záhy utrpí trhliny, neboť ve zbídačelém italském ghettu v newyorské čtvrti Lower East Side, kde najdou útočiště, diktují pravidla brutální gangsteři a jejich kriminální poskokové. Stát se mužem znamená pro Christmase čelit realitě. Pokud chcete přežít, nesmíte měnit pravidla. Ledaže máte charisma a neuvěřitelný dar fantazie.

Chlapec, který rozdával sny je další bestseller tohoto měsíce. Autora můžete znát také díky jeho knize Dívka, která se dotkla nebe. Chlapec, který rozdával sny se stejně jako první jeho kniha odehrává v jednom z ghett, takže všichni asi víme, co od knihy očekávat. Kniha už vyšla a to u nakladatelství Knižní klub.



Anotace: Poté, co osiřelé Tesse Grayové zemře teta, která se o ni starala, vyplouvá dívka v dubnu roku 1878 z New Yorku do Londýna za svým bratrem Nathanielem. V přístavu na ni však nečeká Nate, nýbrž prapodivná dvojice žen, jimž se přezdívá Temné sestry. Uvězní ji v jejich domě a připravují ji pro záhadného Magistra, který ji chce získat. Při nezdařeném útěku Tessa zraní jednu ze služebných, ze které se vyklube podivná mechanická bytost. Záchrana přijde z nečekané strany – v Temném domě se objeví Will Herondale, jeden z lovců stínů…

A jako poslední tu mám hodně dlouho očekávanou knihu jménem Mechanický Anděl od autorky série Nástroje smrti. Mechanický anděl je 1. díl z trilogie Pekelné stroje. Kniha vyjde u nakladatelství Yoli 19. října!


Bonus:
Určitě jste už zaznamenali knihu Selekci. Ano, přesně ta s tou nádhernou obálkou. Tak 9. října vydá nakladatelství CooBoo box, který bude obsahovat všechny 3 díly této série!
"35 dívek. 1 princ. Životní šance. Princeznovská trilogie v jednom boxu!"
Nezapomeňte ještě na soutěž právě o tento boxík. Najde ji zde!


Tak jaké knihy se tenhle měsíc chystáte adoptovat? :D
Doufám, že se Vám článek líbil a snad Vám nevadilo, že tu tentokrát bylo více knih.
Užijte si zbytek dne i víkendu! WeRonnie

11 komentářů:

  1. Nejvíce se těším na OTKU a na Mechanického anděla. :) Pěkný příspěvek. :)
    http://readersari.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  2. Tolik knížek! Jak to mám všechno stihnout přečíst? :D Těším se na Mechanického anděla a Vidořád :)

    OdpovědětVymazat
  3. sérii pekelné stroje jsem četla - je prostě skvělá , všem doporučuji

    OdpovědětVymazat
  4. Určitě půjdu do Smrtné zimi a celkově mě hodně věcí zaujalo:)

    OdpovědětVymazat
  5. To je hafo knížek..:) škoda, že na čtení nemám vůbec čas
    Jinak moc ráda tě chci pozvat na narozeninovou GIVEAWAY, která probíhá u mě na blogu. :)
    FASHION & BEAUTY | ♥ NAROZENINOVÁ GIVEAWAY ♥

    OdpovědětVymazat
  6. Já se nejvíce těším na Otku, Dívku jíž jsi tu zanechal, Hru s láskou, Poldarka, pokračování Krásky a zvíře, Umění předstírat a Lásku pod parou :-) Říjen je plný skvělých knih :-)

    OdpovědětVymazat

Budu ráda za každý komentář, radu nebo připomínku :)