neděle 8. listopadu 2015

8 alergií knihomola - aneb, co je lepší neříkat

Ahoj!
Mám tu nový článek, který patří mezi ty méně časté (ve skutečnosti tu byly pouze 2 články podobného typu, ale o tom zase někdy jindy :D ). Každopádně dneska tu mám tedy 8 alergií knihomola - aneb, co je lepší neříkat. Myslím, že z názvu přesně vyplývá, o čem článek bude, takže si užijte článek! Snad se bude líbit. :)



1. "Ale čtení je stejně ztráta času..."

Má cenu se k tomuhle vyjadřovat? Nemyslím si.

2. Proč si furt kupuješ knížky? Vždyť jich máš doma dost!

Kolikrát ti budu ještě říkat, že knih není nikdy dost? Obzvláště těch dobrých!

3. "Musíš si furt číst?"

"Ale já nečtu furt." Opravdu ne! Někdy přece musim jíst... no a ve škole taky dávám pozor, většinou. (Mojí druhou vášní je jídlo, kdyby něco... :D #uplněmimotéma #všechnytourčitěstrašnězajímá)


4.. Můžeš mi prosím doporučit nějakou dobrou knížku ke čtení?

"Jasně!" Když se na tohle zeptáte knihomola, vyjde to časově asi stejně, jako kdybyste si řekli o pohádku. Tázaný člověk totiž řekne jednu knihu, o které bude mluvit 5 minut a po těch pěti minutách si vzpomene, že vlastně jiná knížka je ještě lepší. Domyslete si, jak to asi bude pokračovat...


5. "čtení je stejně nuda..."

"Jo, vždyť jo, čumění do monitoru je totiž o dost lepší co?" Nezapomeneme k tomu dát pořádnou dávku ironie, ať to stojí za to.


6. "Potřebuju nějakou podložku na psaní. Kniha to jistí!"

Tak jo, musím se přiznat, že to taky dělám. Když jsem třeba v posteli a potřebuju si něco napsat, tak sáhnu po knize, jelikož moje lenost nezná meze, takže ujít těch pár kroků ke stolu je strašně vyčerpávající. Ale jediné knihy, které používám jako podložku jsou buďto atlasy nebo nějaké encyklopedie... stejně tyhle knihy otevřu jenom v nouzi, protože.. no, internet je prostě internet. Docela smutné.


7. "Stejně většina těch nejznámějších knih jsou už zfilmované, proč se prostě nekoukneš na film?"

K tomuhle se radši nebudu vyjadřovat.


8. "Máš vůbec nějaké kamarády?"

"Jasně že mám!" Smůla je, že většina z nich vlastně neexistuje. :( Dobře, tohle je trochu "přibarvené", jasně že máme i normální kamarády...

The End!
Doufám, že jste se alespoň v jednom bodě poznali, a že nejsem sama, koho tohle neskutečně vytáčí. :D
Mějte se hezky! WeRonnie

7 komentářů:

  1. Přesné. :D Vždycky mě ještě dostanou lidi, co řeknou něco jako: "Já za život přečetl možná celou jednu knížku, asi ani to ne." A tváří se u toho, jako by se tím chlubili... :D To se mají čím chlubit.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A ještě to byl Malý princ do školy :D

      Vymazat
    2. Přesně. :D A samozřejmě se jim to nelíbilo... :D

      Vymazat
  2. já knihy jako podložku nepoužívám :D většinou to píšu na klíně, i když mám knihu po ruce :)) všechny body se mi líbí... a souhlasím s nimi :D mamka mi pořád říká, proč si kupuji další knihu, když mám doma tolik nepřečtených... myslím, že to nemůže pochopit :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. dvě třetiny knih, co mám doma jsem nepřečtené. Takže to dobře chápu :D a děkuju :)

      Vymazat

Budu ráda za každý komentář, radu nebo připomínku :)