středa 4. listopadu 2015

Nejočekávanější knižní tituly: Listopad 2015

Ahoj!
Dneska jsem tu s dalším článkem a tentokrát jsou to Nejočekávanější knižní tituly a jako už tradičně Vám tu dneska představím 8 skvělých knížek, které vyjdou v listopadu. Tak můžem? proč se ptám?




AnotaceChudobou zasaženi Červení žijí pod nadvládou Stříbrných - elitních bojovníků s nadpřirozenými schopnostmi. Pro sedmnáctiletou chudou dívku Mare Barrow se ale asi nikdy nezmění to, že patří mezi Červené. Mare pracuje v paláci Stříbných, v městě, které nenávidí. Rychle nicméně zjišťuje, že přesto, že jí v žilách koluje červená krev, ovládá smrtící sílu. Taková, která je pro Stříbrné hrozbou a která by mohla zničit jejich nadvládu. Moc ale představuje nebezpečnou hru. Kdo v tomto světě rozděleném krví vyhraje?

Jako první tu mám knihu, na kterou tu čekalo určitě mnoho lidí. A je to jak jinak než Rudá královna. Myslím, že o téhle knize musel každý alespoň jednou zaslechnout a jestli ne, tak se koukněte o pár řádků výš a přečtěte si anotaci. Tak co, líbí? :D Já si knihu rozhodně koupím, jelikož všude ve světě si kniha získala skvělý ohlas. Rudá královna vyjde 16. 11. u nakladatelství CooBoo!


Obálka je opět úžasná!
AnotaceOd tragické nehody, kdy Mia navždy zmizela z Adamova života uplnuly tři roky. Nyní každý z nich žije na opačném konci země. Miina hvězda na New Yorském Julliardu závratně stoupá a Adam díky novému statusu rockové hvězdy a slavné přítelkyni plní stránky Los Angelských bulvárů. Jednoho dne se však ocitne v New Yorku sám. Náhoda jej svede dohromady s Miou na jednu noc, která může změnit jejich životy. Jak prozkoumávají město, které se stalo Miiným novým domovem, vzpomínají na společnou minulost a otevřou své srdce nejen jeden druhému, ale i budoucnosti. Příběh o devastaci žalem, příslibu nové naděje a znovuzažehnutí plamene lásky.

Kam jsi odešla je druhý díl velmi známé knihy, popřípadě film Jestli zůstanu/If I stay. Kniha je o tom, co rozhodně nikdo, kdo četl knihu nechtěl. A to o tom, že Adam a Mia už spolu nejsou a každý žije v úplně jiném konci země. Kam jsi odešla vyjde u nakladatelství Yoli 12. 11.!


Anotace: Středoškolský učitel Martin trpí nočními můrami a podivnými výpadky paměti. Připadá mu, jako by jej stahovala neviditelná bažina, propadá záchvatům zuřivosti – a v posteli se mu zjevuje mrtvá dívka, o níž tuší, že by ji měl znát. Děsí se toho, jakou roli mohl v její smrti sehrát. A možná že se jen ztrácí v hlubině šílenství. Jeho tajemství má kořeny ve čtyřicet let staré minulosti a klíč k němu drží v ruce malá holčička Marie, která jede na prázdniny do šumavských hvozdů. Brána k jejímu hrůznému osudu, jenž je neoddělitelně propojen s osudem Martinovým, je otevřená dokořán a už není cesty zpět…

Další je kniha Vězněná. Musím se přiznat, že kniha mě nejvíce zaujala díky té naprosto boží obálce. Prostě ty oči a celkově ta obálka je podle mě dost dobře propracovaná. Dalším překvapením pro mě bylo, že ji napsal český autor a že je inspirovaná skutečnou událostí. "Při čtení se vám možná vybaví jméno Stephena Kinga, jehož dílům se román žánrově blíží." Zní to dost troufale, ale tak kdo ví, třeba je opravdu tak dobré. Já si knihu snad i pořídím kvůli té obálce! Nicméně... Vězněná vyšla hned první listopadový den u Arga!


"Anotace"Nejen příručka pro mladé JůTubery, kteří propadli fenoménu internetových videí. Prozrazuje tipy a triky od těch nejúspěšnějších českých YouTuberů. Nakoukněte jim pod pokličku! Získejte zákulisní informace o svých oblíbencích! Jak správně natočit video a jak získat co nejvíce odběratelů? Jak se dá vydělat na YouTube a jak se prosadit? Celý internetový videosvět v jedné knížce! A k tomu ještě něco navíc ;)

Jako čtvrtou knihu tu mám Já, Jůtuber. Název děsný, ale to nějak asi budu muset zkousnout. Nejsem si jistá, kolik z Vás tu sleduje českou youtube scénu, ale kdo poslední dobou kouká na Stejka, Shopaholic Nicol nebo třeba MadBros už o knize určitě slyšeli, protože právě tihle a další youtubeři knihu napsali. Kniha vyšla 2. listopadu u CooBoo!


AnotaceJmenuju se Calla Priceová. Je mi osmnáct a je mě jen půl. Moje druhá polovina – moje dvojče, můj bratr Finn – je blázen. Miluju ho. Víc než život, víc než cokoli. A i když se děsím toho, že mě stáhne s sebou dolů, jsem jediná, kdo ho může zachránit. Dělám, co můžu, abych si udržela zdravý rozum, ale topím se v tom čím dál víc. Takže se chytám stébla. Dare DuBray. Je můj zachránce a můj antikrist. V jeho náruči se cítím v bezpečí. Ale taky se v ní bojím, že nevím, kam patřím. Bojím se, že jsem ztracená. Uzdraví mě, zlomí mě, bude mě milovat i nenávidět. Má moc mě zničit. Možná je to v pořádku. Protože to vypadá, že Finna zachránit nedokážu, a nemůžu milovat Darea, aniž bych všem ublížila. Proč? To kvůli tomu tajemství. Tajemství, které se tak moc snažím rozlousknout, že jsem vůbec nečekala, že to přijde. Taky vás to překvapí.

Nocte. Ten, kdo psal anotaci má můj velký obdiv. Tohle je přesně ten typ anotací, která Vás donutí přemýšlet nad koupí knihy, jelikož Vám dá mnohem víc otázek, než informací o knize. Mě osobně Nocte teda hodně zaujalo a už se těším, až si knihu přečtu. Nocte vyjde 23. 11. opět u CooBoo!


AnotaceV knížce DivergentCzech najdete světy, v kterých řádí choroby krve, kde je mluvení bráno za přežitek, a když se vám moc rozbuší srdce, třeba z jen radosti, je to taky špatně. Budete číst příběhy o lásce na ten nejpodivnější možný způsob. Křehké, něžné, akční, ale i strašidelné. Budete se bát, ale i vztekat nad hlavními hrdiny jako v každé jiné knize, jen tentokrát bude každé písmenko původní české. Zkrátka a dobře je to soubor těch devíti nejlepších divergentních povídek z naší literární soutěže! Texty, které popisují váš divergentní svět a vyjadřují vaši představu divergence, odlišnosti či čehokoliv jiného, co jste si pod tímhle slovem představili.

K tomu snad jen řeknu, že kniha DivergentCzech vyjde u CooBoo 16.11.!


AnotaceDara a Nick bývaly nerozlučné, ale to bylo předtím – před tím, než Dara políbila Parkera, nejlepšího kamaráda Nick, a před tou nehodou, po které zůstala Dařina krásná tvář zjizvená. Od té doby se sestry naprosto odcizily a nemluví spolu. Nick se sice rozhodne, že vše, co ztratila, získá zpět, ale Dara už má jiné plány. A když o svých narozeninách Dara zmizí, Nick si zpočátku myslí, že je to nějaká hra, že se Dara zase předvádí. Ale zmizela i jiná dívka, devítiletá Madeline Snowová, a Nick je čím dál víc přesvědčená, že ta dvě zmizení spolu souvisí. A teď musí najít svoji sestru dřív, než bude pozdě. 

Zmizelé dívky, to je další kniha autorky série Delirium. "Lauren Oliverová ve svém nejnovějším románu vytvořila svět ztrát a podezírání, v němž obě sestry hledají nejen jedna druhou, ale i samy sebe." Kniha vyjde 9. listopadu u nakladatelství CooBoo!



AnotaceJestli máte rádi vánoční příběhy, vánoční filmy, vánoční pořady v televizi a speciální vánoční díly vašich oblíbených seriálů a především, jestli máte vánoční antologie, pak se do téhle knížky rozhodně zamilujete. Dárek z lásky sepsalo dvanáct těch nejlepších autorů young adult knih a jejich redaktorkou se stala Stephanie Perkinsová, jejíž příběhy o Anně a dalších už dávno znáte. Takže se uvelebte někde, kde máte pohodlí, teď na vás čeká dvanáct důvodů, proč za dlouhých zimních večerů zůstat doma a zamilovat se nad stránky příběhů.

A nakonec tu mám knihu Dárek z pravé lásky, která bude určitě mít velký úspěch, jelikož se na ní podílelo několik autorek a autorů, jejíchž jména určitě neslyšíte poprvé. Tím myslím například Rainbow Rowell, Gayle Forman, David Levithan nebo mnou hodně oblíbená Laini Taylor! Dárek z pravé lásky vyjde 16. 11. znovu a taky naposled u CooBoo!


Tak a máme tu konec! :D
A teď mi řekněte, kolik z těchto knih byste chtěli vlastnit. Všechny? Já rozhodně... :D
WeRonnie

5 komentářů:

  1. Rudá královná je absolútne dokonalá, Kam si odišla je moc fajn a na Nocte a Dárek sa tiež moc teším :3

    OdpovědětVymazat
  2. Za mě určitě Rudá královna, Dárek z pravé lásky a zaujala mě Vězněná!

    OdpovědětVymazat
  3. Nemůžu se dočkat Rudé královny a Nocte :)

    OdpovědětVymazat

Budu ráda za každý komentář, radu nebo připomínku :)