neděle 3. ledna 2016

Nejočekávanější knižní tituly - Leden 2016

Ahoj!
Dneska tu mám další díl ze série Nejočekávanějších knižních titulů a bude to teda shrnutí knih, které vyjdou v lednu. Bohužel tu ale dnes mám jenom 6 knih místo obvyklých 8, protože jsem se nějak nemohla dohledat dobrých titulů a hlavně jsem nemohla najít přesné datumy vydání a nechci, aby se mi stalo to co minule. Nicméně i těch 6 titulů stojí za zmíňku! :)

AnotaceZoya měla všechno – domov, přátele, rodinu… A pak lidstvo zdecimovaly války. Teď nemá nic. Přišla i o svůj domov. Ale přizpůsobila se. Vpřed ji pohání jen naděje, že ji vzácná mapa dovede do posledního útočiště na Zemi. Lidé zkoušení válkou a nemocemi se také přizpůsobili novému světu a bojují o každou minutu života. Osamělá dívka putující neznámou krajinou je pro ně snadnou kořistí. Když Zoje pomůže neznámý Šimon, poruší tím křehkou rovnováhu poválečného společenství a musí za to zaplatit životem. A tak se Zoye vydává na cestu zničenou krajinou s nadějí, že ji mapa po jejím mrtvém kamarádovi skutečně dovede před brány města, kde ještě vládne lidskost. Tedy měla by… Dystopická verze budoucnosti v nejnovějším románu Miroslavy Varáčkové Adaptace má až nebezpečně blízko k realitě, která může zabušit na dveře už zítra.

Jako první tu mám knihu Adaptace od slovenské autorky Miroslavy Varáčkové. Námět zní opravdu zajímavě, ale dost mi to připomíná knihu Červený vrch. Opravdu by mě zajímalo, jak se jmenuje hlavní hrdinka když v anotaci jsou tři verze jejího jména. :D Jestli je to Zoya, Zoje nebo Zoye. Nicméně Adaptace vyjde u Slovartu 28. ledna.

AnotaceNěkolik měsíců po útoku zombií na školu se Becky probudí ve vojenském komplexu a prakticky na nic si nepamatuje. Jedno ví však určitě – nestala se z ní nemyslící kreatura bažící po lidských mozcích. A vědci, kteří ji zkoumají, jí nechtějí nic prozradit. A tak se Becky snaží přijít na to, proč právě ona je mezi zombiemi výjimečná? Proč dokáže myslet? A co se stalo se světem tam venku? Ovšem brzy jí dojde, že ani ve vojenském komplexu není v bezpečí a zánik je blíže, než by kdokoli čekal.

Druhé díl ze série Zom-B se bude jmenovat V podzemí a vyjde 25. 1.!


AnotaceRománové zpracování skutečného příběhu malíře Einara Wegenera a jeho manželky Grety začíná nevinnou prosbou o pomoc, aby se na dalších stranách rozvinulo ve strhující vyprávění o neobvyklé lásce, osobní svobodě a odvaze vzepřít se obecnému mínění. „Uděláš pro mě něco?" zeptala se Greta a netušila, co tím rozpoutá. Potřebovala dokončit obraz, a protože jí nepřišla na závěrečné sezení modelka, neviděla jinou možnost, než použít jako náhradní model svého muže. Sotva si však Einar oblékne punčochy, dámské šaty a střevíce, v jeho nitru se cosi změní: uvědomí si, že je ve skutečnosti ženou, nikoli mužem, a zatouží po změně pohlaví. Není to však snadné. Einarův příběh se odehrává ve dvacátých letech, kdy lidé jako on často končí v ústavech pro choromyslné. V pařížských salonech možná dekadence dostupuje vrcholu, ale ve většinové společnosti stále převládá názor, že cítit se jako zajatec ve vlastním těle může jen psychopat, a toho je nutné razantně léčit. Einar už ale sní svůj velký sen a nechce se jeho splnění vzdát. Kolik osobní odvahy, pochopení a podpory bude potřebovat, aby se mohl vnitřně osvobodit? Jak silná musí být láska ženy, která je ochotna vyhovět tak nevšednímu přání svého muže? Jaké jsou pocity člověka, který by rád unikl své předem dané identitě?

Další knihou je Dánská dívka. Toto 2. vydání vyjde i s filmovou obálkou 27. ledna u nakladatelství Domino.


AnotaceSvětový bestsellerista Harlan Coben přichází se svým dosud nejskandálnějším thrillerem o tom, jak se mohou dobře míněné lži v cizích rukou změnit ve smrtící pasti. Cizinec se vynoří odnikud – možná v baru, možná na parkovišti, možná v supermarketu. Nikdo ho nezná. Nikomu není jasné, proč to dělá. Ale informace, které má, se nedají popřít. Zašeptá vám do ucha pár slov, rozmetá jimi váš svět na kousky a zmizí. Adam Price to právě zažil – ideální manželství, dva skvělí synové, velký dům, výborná práce…Pak mu jeden cizinec prozradil tajemství o minulosti jeho ženy Corinne a Adamova iluze dokonalého života se rozplyne, jako by snad ani nikdy neexistovala. Čím hlouběji se však Adam noří do odhalení Corinniny zrady, tím víc mu dochází, že za vším stojí někdo, kdo se rozhodl některým lidem životy nejen ničit, ale i brát…

Další kniha Harlana Cobena. Jmenuje se Cizinec a opět se stala světovým bestsellerem. Všichni kdo četli jeho knihy si je opravdu vychvalují a jsou považovány za opravdové horory nebo thrillery. Už dlouho si od autora chci něco přečíst, tak snad se k tomu někdy dostanu, jelikož Cizinec vypadá opravdu skvěle! Vyjde pravděpodobně 11. 1. u Knižního klubu.


AnotaceV posledním díle milostné série. Kristy Brombergová plnými hrstmi dávkuje sex, vášeň i napětí. Třetí díl začíná dramatickými okamžiky Coltonovy havárie na závodní dráze. A i když Colton jako zázrakem přežije, Rylee se obává následků, jež by se mohly promítnout na jejich křehkém vztahu, který tak dlouho pracně slepovali. Coltonova zranění jsou vážná, ale daleko větší muka se odehrávají v jeho duši. Rylee tak s hrůzou sleduje jeho boj s démony minulosti.

Jak už jste se mohli dočíst v anotaci, je to tedy třetí a taky poslední díl ze série Driven. Po dílech Rychle a smyslně, Rychle a vášnivě vyjde u 20. 1. u Jota díl s názvem Rychle a nespoutaně.


AnotaceCelaena se stala královou bojovnicí a má za úkol pro něj dělat tu nejšpinavější práci. Ovšem sama dobře ví, že král je mimořádně krutý a jeho chování ovládá tajemné zlo. Proto se snaží odhalit jeho tajemství, ale přitom mu nezavdat příčinu, aby ji podezíral. Rozehrává tak smrtelně nebezpečnou hru, v níž jde nejen o její život, ale i o život všech jejích přátel. A jedné noci se stane to, čeho se nejvíce obávala a co její život rozmetá na kousky.

A teď to nejlepší na konec! 25. ledna vyjde druhý díl Skleněného trůnu s názvem Půlnoční koruna. A vyjde jak jinak než u CooBoo!

Doufám, že se vám tento díl alespoň trochu líbil, protože byl poněkud strohý... Užijte si poslední den prázdnin (Slováci se prosím zdrží komentáře :D :D) a jestli prázdniny nemáte, tak si užijte aspoň příjemnou neděli.. 
WeRonnie :)

6 komentářů:

  1. Teraz čítam Korunu z temnoty (alebo teda Pulnoční korunu) a naozaj je sa na čo tešiť :D
    Pekný článok :) túto sériu som si obľúbila, vždy sa dozviem veľa noviniek :)

    http://booklovers-world.blogspot.sk/

    OdpovědětVymazat
  2. Na Půnoční korunu se hodně těším :3 A pro druhý díl ZOM-B poběžím do knihkupectví hned, protože jedničku ode mě dostal brácha k Vánocům a je to jediná knížka, kterou dokázal přečíst (za dva dny!), protože jinak nečte a je furt na počítači, takže mám radost, že jsem konečně objevila něco, co ho chytne :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :D Moje sestra taky dřív byla taková, do čtení jí dostaly až Drahokamy. :D

      Vymazat

Budu ráda za každý komentář, radu nebo připomínku :)