sobota 9. července 2016

Nejočekávanější knižní tituly - Červenec 2016

Ahoj!
Další nejočekávanější knižní tituly jsou tady! Dneska vám tu představím 8 knih, které vyjdou v průběhu tohoto měsíce! Užijte si článek.

AnotacePo matčině smrti se život korunní princezny Lorelei dramaticky změní. V zájmu posílení odvěkého spojenectví její rodné Havraní říše a sousedního Morcantu se Lorelein otec znovu ožení, a sice se sestrou zesnulé královny, Irinou. Zpočátku se zdá, že je všechno v nejlepším pořádku: panovník Havraní říše i jeho dvě děti jsou konečně šťastní. Irina však pomocí temné magie postupně ovládne celý zámek včetně krále, jenž se stává pouhou loutkou, závislou na vůli své manželky. Lorelei, která po své matce zdědila magické schopnosti, poznává v mocichtivé maceše silnou soupeřku. Poté, co Irina krále zabije a zmocní se trůnu, Lorelei a jejímu bratrovi nezbývá než utéct a žít ve vyhnanství. Postupně získává na svou stranu nejen vesničany sužované Irininou krutovládou, ale i mladého krále Kola, vládce Eldru, obývaného Dračím lidem. Lorelei ví, že proti Irině může bojovat jen jedinými zbraněmi – a to kouzly a černou magií. Musí však být rychlejší, důvtipnější a silnější než Irina a v boji o trůn Havraní říše je ochotná obětovat i to nejcennější – svůj vlastní život.

Jako první a také (pro mě) asi nejzajímavější knihu tu mám Stínovou královnu, která se zdá být vším dokonalá! Miluju jakýkoliv retelling a tohle mi, jak začátkem příběhu, tak obálkou připomíná Sněhurku, takže za mě super a možná je to pro mě i takové #MustHave! ♥ A ještě k té obálce, musíte uznat, že je úžasná! Stínová královna vyjde 13. 7. u Baronetu!
_________________________________________

Anotace: Tim Mason je kluk, na kterého se můžete spolehnout, když budete potřebovat najít otevřený bar, když budete sjíždět schody na lyžích nebo když budete chtít jezdit na motorce po školních chodbách. Alice Garretová je… no určitě to není vhodná holka na nezávazné rande, zvlášť když kolem sebe má smečku ochranitelských bratrů. A i ona tuší, že Tim není zrovna vhodná volba. Nicméně někdy volbu nemůžeme příliš ovlivnit.

"Překvapivé a nečekané pokračování Mého života u sousedů! Nádherný román o selhání, o zklamání i o tom, zda se vyplatí všechno ještě jednou risknout." Já myslím, že toto je dost vystihující a dodám snad jen jedno. Kluk mého srdce vyjde 25. 7. u CooBoo!
_________________________________________

AnotaceIdeální moderní romance pro fanoušky Jojo Moyesové. Kim a Harry se nikdy neměli v lásce a nic na tom nezměnilo ani to, že se Harry zapletl s Kiminou starší sestrou Evou. Zatímco Kim nikdy nechápala, co spontánní Eva na tomhle škrobeném bankéři vidí, Harrymu zas přijde Kimin život dočista k smíchu a nebojí se dát jí to najevo. Když se však náhle ocitne v sázce život té, kterou oba nejvíc milují, předsudky musí jít stranou. A nakonec možná existuje i víc věcí, které dokážou milovat společně…

Další knihou je Nechápej mě špatně. Tady vidíte přesně ten typ anotací, které vám neřeknou vůbec nic, snad jen jména postav, které jsou vám momentálně úplně jedno. :D Na jednu stranu mám tyhle anotace ráda, ale na druhou moc ne. Každopádně je to furt lepší, než když vám prozradí hlavní zápletku a pomalu i konec knihy. Nicméně, první věta v anotaci je dost... motivační řekněme. Nechápej mě špatně vyjde také 13. 7. u Ikaru!
_________________________________________

AnotaceV jedné chvíli tu jste a v další už nejste. Tak to bylo i předtím, než Jiní přišli. Jiní nevynalezli smrt, pouze ji dovedli k dokonalosti. Dali smrti tvář, aby na nás vyzráli, protože věděli, že je to jediný způsob, jak nás zničit. Konec nenastane na nějakém kontinentu nebo v oceánu, na žádné hoře ani planině, v džungli či v poušti. Skončí to tam, kde to začalo, kde to zůstalo od samotného počátku: na bitevním poli v posledním bijícím lidském srdci. Naším nepřítelem jsou Jiní, ale zároveň my sami. Jsou všude kolem nás, a přitom nejsou nikde. Touží po naší Zemi, a přesto chtějí, abychom ji měli my. Přišli, aby nás zničili i zachránili. Ovšem za těmito hádankami se nachází jediná pravda: Cassie byla podvedena, a stejně tak Eso, Zombie a Nuget. A s nimi i všech sedm miliard lidí, kteří kdysi žili na naší planetě. Podvedeni Jinými, podvedeni námi samotnými. V posledních dnech na Zemi se zbylí přeživší budou muset rozhodnout, co je důležitější: jestli záchrana vlastních životů... nebo lidskosti

Tato více než poutavá anotaci patří knize Poslední hvězda. Poslední hvězda je také třetí a poslední díl ze série Pátá vlna, takže se určitě fanoušci mají na co těšit! (já blbá jsem se nechala strhnout filmem :D ) Obálka opět nádherná! Poslední hvězda vyjde 20. 7. také u Baronetu!
_________________________________________

AnotaceMimozemská nákaza udeřila krátce po skončení druhé světové války. Devadesát procent nakažených zemřelo. U některých přeživších se však vyvinuly mimořádné schopnosti, jiní skončili těžce postižení. Někteří z nakažených se rozhodli využít nové schopnosti k prospěchu lidstva, ostatní zvolili jinou cestu. Trumfová esa se odehrávají v osmdesátých letech, ale jde o dobu zároveň podobnou i nepodobnou naší realitě. Mimozemská bytost zvaná Roj se po staletích vesmírného putování blíží k Zemi. Některá z es, která virus obdařil nadpřirozenými schopnostmi, mezitím potají intrikují ve snaze ovládnout lidstvo. Střet soupeřících frakcí je na spadnutí... a jeho důsledky by mohly být katastrofální.

Druhý díl ze série Divoké karty, Trumfová esa. Mně se tedy upřímně nelíbí moc ta obálka, protože je taková.. divná. (jej :D) Komu neřekl nic název Divoké karty, tak jenom připomínám, že je to od George R. R. Martina a to jméno vám už určitě něco říká. Trumfová esa vyjdou 26. 7. u Arga!
_________________________________________

AnotaceCassidy má za sebou ošklivý rozchod se svým klukem. Poslední na co má chuť, je potloukat se po městě a vzpomínat na to, co bylo. Když dostane nabídku pomáhat na letním táboře u moře, neváhá a jede. S novou životní situací se vypořádává i Bryan. Po těžkém úrazu skončil na vozíku a jeho myšlenky se točí jen kolem toho, co už nikdy nezažije. Nikdy nebude chodit, nikdy si nezasurfuje, nikdy si nezatančí ploužák s holkou. Zpátky k normálnímu životu a pryč od smutných myšlenek mu má pomoct práce táborového vedoucího. Když se Cass a Bryan setkají, má každý z nich své vlastní plány. Ona si chce léčit bolavé srdce, on zas svoji posmutnělou mysl. Ani jeden rozhodně nečeká, že potká lásku…

Nejdříve bych se chtěla omluvit, protože tato kniha se objevila i v předchozím dílu, ale neměla tam co dělat. Léto, kdy jsme se potkaly vyjde až 20. 7. u Fragmentu!
_________________________________________

AnotaceJak daleko byste zašli, abyste pomstili toho, koho milujete? Brünhilda Blumová doufala, že tajemství, které dávno pohřbila, již nebude muset nikdy odkrýt. Pak ale za podivných okolností zemře její manžel a Blumové se z minuty na minutu zhroutí svět. Brünhilda plánuje pomstu. Především si však klade otázky: Co se doopravdy stalo? Proč musel Mark zemřít? Když najde odpovědi, začne jednat. Nemilosrdně. Jak toho může být schopná? Odpověď na to leží v minulosti staré mnoho let...

První díl ze série Funebračka jménem Přítelkyně smrti. Tato kniha je občas přirovnávaná k Vraní dívce a jak si můžete všimnout, kniha patří do edice světový bestsellerů. Opravdu mě rozesmálo jméno Brünhilda, protože když to vyslovíte nahlas, zní to opravdu vtipně (snad teď za počítačem nebo mobilem všichni jak šílení nevyslovujete Brünhilda). Přítelkyně smrti vyšla už na začátku měsíce u Knižního klubu!
_________________________________________

AnotaceJejí dokonalý život je dokonalá lež. Jako teenagerka na prestižní škole zažila Ani FaNelliová šokující a veřejné ponížení a od té doby zoufale hledá sama sebe. Teď, když má úžasnou práci, perfektní a drahý šatník a pohledného aristokratického snoubence, stojí na prahu vysněného dokonalého života, který pracně budovala. Jenomže Ani má tajemství. Hluboko v její minulosti je pohřbeno něco, co ji stále pronásleduje, něco osobního a bolestného, co hrozí, že vybublá na povrch a všechno zničí. Román Nejšťastnější dívka na světě přináší pozoruhodný vhled do života ženy, která „touží mít všechno“ a neváhá pro to udělat, co je v jejích silách. Autorka nám představuje hrdinku, která se díky nesmlouvavé ctižádosti a pronikavému vidění světa dokázala odstřihnout od tíživé minulosti a dosáhla svých cílů. Alespoň to tak vypadá… Otázkou je, zda tak drásavou a skandální událost navždy pohřbít ve své mysli. Co by se stalo, kdyby vyšla s pravdou ven? Bude to znamenat konec všeho, k čemu se tak usilovně dopracovala, nebo to pro Ani bude vysvobození? Prvotina Jessicy Knollové, která se okamžitě stala bestsellerem, není jen strhnujícím thrillerem s takřka detektivní zápletkou, ale i dílem zamýšlejícím se nad palčivými otázkami moderní společnosti. Dotýká se tématu ženy jako oběti, hledá odpověď na to, odkud se bere násilí a co je jeho spouštěčem.

Amen...

Nejšťastnější dívka na světě. Myslím, že v anotaci bylo řečeno vše důležité a já opět jen dodám, že kniha vyšla 7. 7. u Joty! Jo a taky to, že má neskutečně nádhernou obálku!
_________________________________________

Tak co, čí peněženka bude brečet? :D
Mějte se krásně, WeRonnie ♥

6 komentářů:

  1. Léto, kdy jsme se potkali a Stínová královna= pro mě must-have!! :3
    Kluk mého srdce ale nevypadá také vůbec špatně :O :)
    Moje peněženka se do plačícího sboru určitě přidá :D

    OdpovědětVymazat
  2. Léto má nádhernou obálku, tuhle barevnou kombinaci prostě můžu :)

    OdpovědětVymazat
  3. Stínovou královnu jsem zrovna dočetla a moc se mi líbila. Zítra začnu číst Léto, kdy jsme se potkali. :)

    OdpovědětVymazat

Budu ráda za každý komentář, radu nebo připomínku :)