pondělí 8. srpna 2016

Nejočekávanější knižní tituly - Srpen 2016

Ahoj!
Ten měsíc strašně rychle utekl - nejspíš to bude tim, že jsou prázdniny, že? Je to fakt smutný,že zachvíli se vrátíme do školy :( Je tu někdo, kdo se mnou soucítí? :D Nicméně dnes tu mám další díl do této série, a jak už je zvykem, představím vám 8 knih, které vyjdou tento měsíc! A že to tentokrát jsou opravdu skvělé knihy...


AnotacePozůstalí Toma Perrotty přinášejí myšlenkově pronikavý pohled na společnost zasaženou nevysvětlitelnou událostí. Poté co 2 % celosvětové populace náhle beze stopy zmizí, se zbytek lidstva zoufale snaží pochopit, co se stalo, a hlavně, co bude následovat. Perrotta ve svém bestsellerovém románu, jejž vysoce ohodnotil mino jiné i Stephen King, originálně rozpracoval představu biblického Nanebevzetí, během nějž jsou v okamžiku spaseni všichni praví křesťané, zatímco ostatní nevěřící jsou ponechání napospas světu, stíhanému pohromami, než nastane konečná apokalypsa. Ale co to znamená, když si Bůh (byl-li to on) vzal vedle křesťanů i muslimy, buddhisty, nebo dokonce alkoholiky a zvrhlíky? Na příběhu lidí z newyorského předměstí ukazuje, jaké důsledky může mít událost, jež popírá veškerou racionalitu; jaké extrémní a fanatické reakce vyvolává, jak nebezpečné démony v lidech probouzí. Zároveň se nevzdává naděje, že i uprostřed všeobecného šílenství se najdou lidé, kteří neztrácí hlavu a dokáží zabránit nejhoršímu, jímž je naprostá ztráta smyslu pro elementární lidskost.

Jako první tu knihu Pozůstalí. Vypadá to na skvělé sci-fi, možná i s trochou vyšetřování, kdo ví. Ze světa zmizelo asi 150 miliónů lidí a nikdo si to nedokáže vysvětlit jinak, než, že je nějaká apokalypsa a má s tím co dělat samotný Bůh. Pokud se vám to zdá povědomé, je to klidně možné, jelikož HBO vysílá seriál, právě na motivy této knihy. Kniha už vyšla u nakladatelství Plus!
_________________________________________

AnotaceÚžasný a mrazivý příběh na motivy příběhu Krásky a Zvířete. Když devatenáctiletá lovkyně Feyre zabije v lese vlka, odvleče ji podivný tvor do svého doupěte, které se ukáže být jiným světem. Tam zjišťuje, že únosce není zvíře, ale Tamlin – jedna z nesmrtelných bytostí, které kdysi vládly světu. Nenávist se postupně mění v lásku a Feyre musí přijít na způsob, jak zachránit tajuplný svět i svého únosce.

Dvůr trnů a růží. Tuto knihu snad není nutno ani představovat. Další kniha Sarah J. Mass vyšla už před pár dny u CooBoo!
_________________________________________

AnotaceNedej se je příběh duchařský, milostný i detektivní. Je v něm přesně tolik líbání a povídání, kolik v knížkách Rainbow Rowellové čekáte – ale mnohem, mnohem víc nestvůr. Staletá proroctví předpověděla příchod Největšího mága, který díky své obrovské moci zachrání kouzelnický svět před ničivým zlem. Smůla je, že Simon Snow je nejhorší Vyvolený, jakého kdy kdo vyvolil. Svými kouzly většinou nadělá víc škody než užitku, a tak se radši ohání mečem a čarování nechává na své nejlepší kamarádce. Svět, který má zachránit, nad ním ohrnuje nos. A v boji s tajemným Zlořádem Pletichou se Simon za posledních sedm let taky moc nevyznamenal… Teď ho čeká poslední rok na Watfordské škole magických umění – možná taky poslední rok jeho života – a on si ho nenechá zkazit ani tím, že mu jeho příšerný, zákeřný, nafoukaný upírský spolubydlící Baz nejspíš přebral holku. Jenomže Baz udělal něco ještě záludnějšího. Beze stopy zmizel. A Simon nebude mít klid, dokud téhle záhadě nepřijde na kloub.

Nedej se od úžasné Rainbow Rowell! Kdo četl Fangirl, určitě ví o povídkách Simona Snowa (dobře, to asi vědí i ti, co to nečetli - třeba já). Přesně o tom, je tato kniha. O mladém kouzelníkovi Simonu Snowovi. Nedej se už také vyšlo, tentokrát u Yoli!
_________________________________________

AnotaceAdéle je třináct let a nikdo jí nerozumí. Rodiče s ní moc nemluví, škola ji nebaví a ještě ke všemu jim učitel francouzštiny dal na prázdniny za úkol přečíst Královnu Margot od Alexandra Dumase, která je tak nudná, že Adéla při čtení usne… A jako zázrakem se ocitne v době, o níž kniha vypráví – v 16. století na svatbě královny Margot a Jindřicha Navarrského v Louvru! Seznámí se s francouzským královským dvorem, a dokonce potká krásného šlechtice Samuela. Každou noc se ve snech vrací na honosné plesy za Samuelem a už nedokáže rozlišit, co je více skutečné – život v minulosti, nebo současnosti? A hlavně najednou neví, kde by chtěla žít. Opustit své přátele a rodinu v naší době není jednoduché, ale i přesto se musí rozhodnout, bude žít v roce 2015, nebo 1572? Navštivte s Adélou napínavou dobu plnou přepychových šatů, velkých plesů a banketů!

Adéla na svatbě královny Margot. Další kniha o cestování časem. Bohužel mi kniha až moc připomíná spojení Alenky v Říši divů a Mé sladké šestnácté století, ale třeba se pletu. Nicméně tim nechci říct, že by kniha měla být špatná, naopak. Obě knihy jsou úžasné a tak by i tahle mohla být. Kniha vyjde 22. 8. u CooBoo!
_________________________________________

Anotace: Elizabeth s manželem při romantickém výletu propadli kouzlu Provence, rozhodli se odstěhovat na venkov a otevřít si tam zmrzlinářství. Její druhá autobiografická knížka obsahuje lákavé recepty na jídla jako plněné cuketové květy, fíkový koláč či medovo-tymiánová zmrzlina, ale především vypráví o všem, co se může stát, když se dva lidé z města přestěhují na venkov, když manželé zakládají společný podnik, když se americké děvče učí francouzskému stylu rodičovství a když vášnivá kuchařka objevuje klasickou provensálskou kuchyni. S vtipem, humorem a kopečkem jahodového sorbetu nám Elizabeth připomíná, že život – v kuchyni i mimo ni – je dostaveníčko s neočekávaným.

Další kniha od autorky knihy Oběd v Paříži. Piknik v Provence je další román pro ženy doprovázen různými recepty. My máme Oběd v Paříži doma, ale bohužel jsem knihu ještě nečetla, za to jsem si knihu několikrát prohlížela a je opravdu .. miloučká. :D Vzhled knihy je okouzlující a k tomu ty doplňující recepty! Piknik v Provence vyjde nejspíše 12. 8.  u nakladatelství Motto!
_________________________________________

AnotaceFuria Salamandra Faerfaxová žije ve světě knih. Sídlo její rodiny v sobě ukrývá nekonečnou knihovnu. Do jejích hlubin se Furia vydává pátrat po jednom velmi speciálním svazku: své vlastní dušeknize. S ním ovládne sílu a magii slov. Ale netuší, jak smrtelné nebezpečí se nad ní vznáší. Každá kniha má totiž i své tajné stránky. Její rodinu ohrožuje mocný nepřítel – a jde po krku i jí. Musí se vydat do Libropolisu, města ztracených knihkupectví, ovšem nebude to snadná cesta. Boj proti vládcům bibliomantiky právě začíná!

Stránky světa, kniha od autora, který rozhodně není světu neznámí. Dušekniha, Libropolis, bibliomantika... mám takový pocit, že tohle už zavání úchylností, jako jasně, asi všichni, co toto čtou mají vlastní knižní úchylky, ale tohle mi přijde až moc! :D Nicméně si knihu někdy budu muset přečíst, protože mě zajímá, jaké další zajímavé výrazy autor/překladatelka vymysleli. Stránky světa vyjdou 29. 8. u CooBoo!
_________________________________________

Anotace: Chci jen jedinou věc. Všechno, co máš. Z jezera Mälaren poblíž školicího centra švédské vládnoucí strany bylo vyloveno lidské tělo, dokonale naporcované a už částečně rozložené. Případ přistane na stole kriminální inspektorky Julie Gabrielssonové. Čí je to mrtvola a kdo si dal takovou práci, aby ji nebylo možné identifikovat? Policistu Davida Saraca pronásledují démoni minulosti. Poté co jen o vlásek unikl smrti, drží ho na izolovaném oddělení daleko od Stockholmu – prý pro jeho dobro. David by rád navždy umlčel hlasy ve své hlavě. Je to všechno tvoje práce, Davide, šeptají mu. Byl to tvůj plán. Tvoje chyba. A pak dostane nabídku, která změní jeho názor… UltiMatum je adrenalinem nabitý thriller z krutého, nemilosrdného světa, kde v boji o moc neplatí žádná pravidla. 

Ultimátum, druhý díl knihy MemoRandom od autora bestellerové série Game. "Stejně jako MemoRandom, první román Anderse de la Motte z tohoto prostředí, zaujal čtenáře po celém světě (vychází v jednadvaceti zemích) a také kritiku – Akademie švédských spisovatelů krimi ho vyhlásila nejlepší detektivkou roku (podobně v roce 2010 ocenila jeho prvotinu Game)." Ultimátum vyjde 24. srpna u Ikaru!
_________________________________________

AnotaceKniha povídek ze světa Selekce. Než se America přihlásila do Selekce, jiná žena musela projít touto soutěží, aby se stala královnou. Aspen nikdy nevěřil, že se vymaní z chudoby, která provázela všechny příslušníky jeho kasty. Avšak poté, co se stane strážcem, dokáže, že kasty nemusí určovat lidskou budoucnost. Marlee Tamesová se přihlásila do Selekce a prince Maxona zbožňovala, ale nikdy by si nepřipustila, že se může zamilovat i do někoho jiného. Princ si nikdy nemohl vybrat, co bude dělat – o všem rozhodoval jeho otec, ale nyní nastal okamžik, kdy vše musí vzít pevně do svých rukou. Bonusové scény, epilog, mapy a ilustrace navíc!

Kiera Cass opět válí! :D Nedávno u nás vyšel 4. díl ze Selekce a teď tu máme další! Šťastně až navěky je souhrn povídek odkud jinud, než ze světa Selekce! Štastně až navěky vyjde 29. 8. u CooBoo!
_________________________________________

Které knihy zaujaly vás?
WeRoonie

7 komentářů:

  1. Já se strašně moc těším na Dvůr trnů a růží, doufám, že bude k mání v naší knihovně, protože za knihy od Sarah J. Maas jsme už utratila hroznou sumu, ale... vlastně no a - stejně to dopadne tak, že si ji půjdu koupit :D
    Jinak s tebou úplně soucítím - taky se mi nechce zpátky do školních lavic :)

    Lory Humble

    OdpovědětVymazat
  2. Kromě poslední knihy je tvůj výběr briliatní, samé pěkné kousky, na které si brousím zuby :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nemáš ráda Selekci? :O Já jsem jedna z těch málo lidí (knihomolů), co na tuto sérii ještě ani nesáhli :D :\

      Vymazat
  3. Dvůr trnů a růží, Nedej se a Šťastně až navěky- moje ''must-havy'' :3
    Teď mě ale docela zaujala i kniha Stránky světa, tak uvidím :D :)

    OdpovědětVymazat
  4. Nedej se a Dvůr trnů a růží bych si také někdy ráda přečetla. V srpnu se jinak nejvíc těším na Playground od Larse Keplera, který vyjde v Hostu 30.8. :)

    OdpovědětVymazat

Budu ráda za každý komentář, radu nebo připomínku :)