pondělí 22. srpna 2016

Recenze - Wonderland: Země divů

Wonderland: Země divů - recenze

Autor: Jennifer Hillier(ová)
Originální název: Wonderland
Počet stran: 384
Rok vydání: 2016 (originál 2015)
Nakladatelství: Baronet
Anotace (eReading.cz): zde

Vanessa nastupuje do nové práce jako zástupkyně šéfa u policie v malém městečku Seaside. Její první vyšetřování byla vražda takzvaného "Bezdomovce Harryho", který se ocitl už několik dní mrtvý uprostřed zábavního parku Země divů, který byl pro Seaside vším. Po chvíli se objeví nový případ "Kluka z ruského kola", který tu samou noc, kdy někdo přivedl tělo Bezdomovce Harryho do parku, vylezl na ruské kolo a pak zmizel. Postupem času a vyšetřování však Vanessa zjistila, že téměř vše vede k Zemi divů. Vanessa objevila další 2 případy zmizelých chlapců, kteří pracovali v Zemi divů. Všichni ti kluci měli něco společného. 18 let, blonďaté vlasy a všichni pracovali v Zemi divů. V Seaside je tedy sériový vrah, ale kdo jím je?
Originální obálka

Knihu bych zařadila určitě mezi Thrillery, ale částečně samozřejmě i do detektivek a také do mých oblíbených knih. Příběh byl zajímavý od začátku do konce a neustále se něco dělo, odhalovaly se nové věci, nová zmizení.

Nesmím si odpustit kvalitu postav, které byly opravdu propracované a zdálo se to jako reálný příběh, protože autorka dokázala reálně vystihnout pocity dospělé ženy, muže, pubertální dcery, naštvané matky, jejíž syn ještě ve 40 stále bydlí u ní i pocity psychopata. Každou chvíli se měnili pohledy postav, takže vy jste měli informace jak zvenčí (tím myslím policii), tak zevnitř (tím myslím Zemi divů). Jednu chvíli vyprávěla hlavní hrdinka, potom její dcera, výkonná ředitelka parku a na konci třeba i vrah (aniž by se prozradil samozřejmě...). Takže vy jste vždycky byli ti, kdo byl před Vanessou napřed a to se mi líbilo! (Protože kdyby to bylo obráceně, já a moje dlouhé vedení by to pochopilo až na konci knihy, kde by se řeklo jméno vraha...)


Snad jediné, co mi v knize chybělo, byl nějaký epilog, nějaký "o 3 roky později". Asi posledních 50 stránek jsem si říkala, jestli tam na mě něco takového čeká. Nečekalo :(. Nicméně konec byl..! Nezapomenutelný (jojo, to říkám teď, ale za 2 měsíce stejně nebudu vědět, jak to skončilo :D). Když se přišlo na to, kdo byl vrahem a jak to vlastně s nezvěstnými chlapci dopadlo, jenom nechápavě čtete dál, jelikož aspoň já jsem si vraha dost oblíbila. (hah)


A na konec! Za skvělý styl psaní a poutavost knihy dávám 4,7 hvězd! Zároveň jí také přidávám do "Doporučených knih" (recenze na další takové knihy si můžete přečíst po rozkliknutí štítku "Doporučené knihy"). Jestli se někomu kniha zalíbila, ale říkáte si "ne, detektivka není nic pro mě", tak na to zapomeňte! Já sama přečetla dvě takovéhle "detektivky" a tahle je prostě skvělá! Skvěle zvrácená, skvěle úchylná. (Jinak jsem svatá, přísahám! :D)


A na konec musím poděkovat eReading.cz za poskytnutí eKnihy k přečtení!
Knihu můžete koupit zde opět za skvělou cenu!!

Tak snad se recenze líbila. Já jsem si řekla (spíše jsem na sebe v duchu nadávala, že jsem hrozná a nepíšu vůbec recenze...), že budu ty recenze prostě psát častěji, chtěla bych jednou za 2 týdny alespoň...
Zároveň také musím říct, že asi na některé už přečtené knihy nenapíšu recenze, protože to jsou prostě už 3 měsíce přečtené knihy, a já už nevím, jaké pocity po dočtení jsem z toho měla. :( Je mi to strašně líto, ale pokud by to šlo, možná bych mohla udělat článek, kde budou třeba minirecenze na 3 nějaké ty knihy.

Teď už se s vámi loučím, ahoj!
WeRonnie

6 komentářů:

  1. To není můj šálek kávy, ale možná je na čase zkusit něco nového :)

    OdpovědětVymazat
  2. Lákavá recenze. Já jsem srab, do knihy nejdu, ale musím tvou recenzi ukázat Wish. Ta si na knihu brousí zuby. :o)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji, určitě ukaž. Také si ráda od vás přečtu recenzi. :D

      Vymazat
  3. Skvělá recenze! :)
    Od Jennifer si určitě ještě přečti Řezníka! I když se to zdá nemožné, je ještě o něco lepší :3 :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji moc!
      Chystám se na to, četla jsem tvoje recenze, ale nejdřív jsem si prostě musela přečíst Wonderland :D

      Vymazat

Budu ráda za každý komentář, radu nebo připomínku :)