sobota 15. října 2016

Nejočekávanější knižní tituly - Říjen 2016 (+ začátek konce?)

Ahoj!
po dlouhé době (tentokrát opravdu ano :( ) tu mám další díl Nejočekávanějších knižních titulů a tentokrát tedy za říjen! I dnes neudělám žádnou výjimku a ukážu vám 8 nejzajímavějších knih, které vyjdou tento měsíc! Jdeme na to!


AnotaceGrál je jenom povídačka! Báchorka! Neexistuje ve tvém světě a nemůže existovat ani tady! Městský stát Varuz je na pokraji záhuby. Aurelián je posledním vévodou ve své linii, město se rozpadá a vojsko jeho nepřítele Konráda čeká v horách a chystá se vyrazit. Aurelián je připraven vsadit vše v jediné poslední bitvě. Když se tedy zjeví svatý muž „Doktor“, Aurelián jej požádá o požehnání. Ve Varuzu však není vše, jak se zdá. Městské stráže mají laserové meče a síně ozařují elektrická světla. Aureliánova milovaná žena Guena, spolu s jeho nejdůvěryhodnějším rytířem, zřejmě plánují převrat a Clara je rychle vtažena do jejich pletich... Podaří se Doktorovi zamezit válce? Bude Clara a její účast na spiknutí odhalena? Proč je Konrádův velvyslanec tak roztržitý? A kdo jsou ti prastaří, znavení rytíři, kteří dorazí do Veliké síně a tvrdí, že pátrají po Svatém grálu? "

Jako první tu mám takové moje Must-have, mojí srdcovku Doctora Who.♥ Další díl se jmenuje Královská krev a v tomto díle se můžete těšit jak na Claru, tak na 13, Doctora. Doctor Who: Královská krev a vyjde  19. 10. u Joty! 
_________________________________________

AnotaceSoubor povídek z alenkovského světa Šepotání Alyssa Gardnerová prošla králičí dírou a rozhodla o svém osudu. Přežila bitvu o Říši Divů i bitvu o své srdce. V tomto povídkovém souboru se můžete společně s ní a její rodinou vrátit do Říše Divů. Zároveň si můžete přečíst i několik vymazaných scén z předešlých knih! Například povídce s názvem Šest nemožných věcí Alyssa vzpomíná na nejvzácnější okamžiky jejího života před tím, než přišlo Zrcadlení a na to, jak velkou roli hrají kouzla ve štěstí těch, které miluje. Alyssina matka pak v povídce Kluk v pavučině nostalgicky vypráví o svém čase, který strávila v Říši Divů, a zachraňovala muže, který se pak stal jejím manželem. A Morfeus se v povídce Můra v zrcadle pátrá v Zachových vzpomínkách na Šepotání.

Jako další tu mám Běsnění, což je doplňující kniha do série Šepotání od A. G. Howard. Pro všechny, kteří četli předešlé díly je tato kniha určitě povinná, protože tam najdete i doplňující scény, které chyběly v předešlých dílech. Běsnění vychází 24. října u CooBoo!
_________________________________________

AnotacePrincezna Winter má obdiv měsíčního národa pro svou vznešenost a dobré srdce, a navzdory tomu, že jí tvář hyzdí jizvy, její krása je prý ještě úchvatnější než královny Levany, její macechy. Winter svou macechu nenávidí a ví, že Levana neschvaluje její city k příteli z dětství – pohlednému palácovému strážnému Jacinovi. Ale Winter není tak slabá, jak si Levana myslí. Společně s kyborgskou mechaničkou Cinder a jejími spojenci by se jí dokonce mohlo podařit rozdmýchat povstání a zvítězit ve válce, která zuří už příliš dlouho. Dokážou Cinder, Scarlet, Cress a Winter porazit královnu Levanu a dopsat šťastné konce ke svým příběhům?

Závěrečný díl Měsíčních kronik! Tato kniha je určitě jednou z nejočekávanějších knih podzimu. Pamatuju si, že se strašně dlouho řešilo, jestli se tento poslední díl série vůbec vydá nebo nevydá a teď je tu! Tedy né přímo teď, ale už 31. 10. můžete pro Winter utíkat do knihkupectví! Vyjde v nakladatelství Egmont.
_________________________________________

AnotaceBryn Avenová mezi Kaniny nikdy tak úplně nezapadala. Díky svým blond vlasům a modrým očím se vždy cítila jako outsider – s nečistou krví neschopná si získat respekt a postavení. Ale je odhodlaná prokázat svou loajalitu království, které miluje. Jejím snem je stát se členkou elitní královské gardy a nic jí nesmí stát v cestě... ani city, které chová ke svému šéfovi, Ridleymu Dresdenovi. Jakýkoli vztah mezi nimi je naprosto vyloučený, ale Bryn si nemůže pomoct. A začíná mít pocit, že i on k ní něco cítí. Mezitím na království někdo zaútočí – to prověří Bryninu sílu jako nikdy předtím. Konečně má příležitost konfrontovat Konstantina Blacka, zrádce, který se před pěti lety pokusil zavraždit krále. Jen Bryn ho může zastavit, ale riskne vše, jen aby ochránila království, které ji není ochotno přijmout takovou, jaká ve skutečnosti je?

Autorce série Svět Tryllů u nás vychází nová série Kroniky Kaninu s první dílem Mrazivý oheň. Musíte uznat, že obálka je více než krásná! Pokud někdo četl Svět Tryllů tak ho určitě potěším, protože tato série se odehrává ve stejném světě! (Mně teda stále leží tato série na poličce, ale třeba se k ní teď brzo dostanu! snad..). Mrazivý oheň vyjde 17. října u CooBoo!
_________________________________________

Anotace: Ztratila vše, co znala a milovala… Etta se proto vydává do neznámé země, kde se seznámí s Nicholasem, který uniká z dosahu mocného rodu v Koloniích. Navíc jí začnou pronásledovat agenti usilující o její život. Etta tak zjistí, že zdědila zvláštní schopnosti, o kterých nikdy neslyšela. Aby ochránila své tajemství i svůj život, bude muset cestovat nejen mnoho mil od domova, ale i do minulosti… Nepřátelské rody se ale nevzdávají a chtějí její moc!

Opravdu dlouho očekávaná kniha je konečně v českých obchodech! Jednu dobu jste určitě všude viděli knihu s krásnou obálku a názvem Passenger. CooBoo získalo práva a 3. října vyšla kniha Pasažérka!
_________________________________________

AnotaceDva mrtví v salcburském kempu. Ona uškrcená, on zastřelený. Že by čin zhrzeného milence? Zdá se ale, že ti dva neměli vzájemné kontakty. Nebo je první dojem mylný? Salcburské duo vyšetřovatelů Beatrice Kasparyová a Florin Wenninger sleduje stopy, které mrtví zanechali na internetu. Najde je na facebooku, kde oba byli členy skupiny, kde se publikují básně plné temných poselství o strachu a smrti. A pak zemře další z milovnic poezie…

Ursula Poznanski a její již 4. kniha vydaná v ČR. Autorku znáte především díky knihám Erebos a Pět a právě na knihu Pět tato navazuje. Slepí ptáci už vyšli u nakladatelství Knižní klub!
_________________________________________

Anotace: Mark a Trina přežili erupce, ale to se ukázalo jen jako rozcvička před hrůzami, které je čekají. Nemoc, která se projevuje agresí a šílenstvím, zachvacuje postupně celý kontinent, a nikdo neví, odkud se strašlivý virus vzal. Panují pochybnosti, že v tom mohl být něčí zvrácený zájem… Mark a Trina jsou přesvědčeni, že existuje způsob, jak zachránit ty, které nemoc ještě nezničila. Jejich cesta za lékem na erupci je ale trnitá. V zdevastovaném světě má každý svou cenu, a oni by byli nejcennější jako mrtví...

"Prequel úspěšné sci-fi série „Labyrint“. Ještě předtím, než byl ustaven ZLOSIN, ještě předtím, než Thomas vstoupil do labyrintu, zasáhly Zemi sluneční erupce a propukla nemoc, se kterou se lidstvo dosud nesetkalo. " Rozkaz zabít vyjde 19. října u Yoli!
_________________________________________

AnotaceV magickém podsvětí viktoriánského Londýna našla Tessa Greyová domov, kde se konečně cítí v bezpečí. To se však brzy ukáže jako pomíjivé, když Institut, který Tessu a další lovce stínů sdružuje, začíná být ohrožován intrikami a zradou. Po fiasku s Mortmainem, kterému se podařilo uprchnout, se představená Institutu Charlotte Branwellová ocitá v prekérní situaci. Situace využije její odvěký rival Benedict Lightwood a požaduje funkci pro sebe. Charlotte dostane ultimátum: pokud se jí do čtrnácti dnů nepodaří Mortmaina vypátrat, vedení Institutu připadne Lightwoodovi. Jem, Will a Tessa něco takového nehodlají dopustit a usilovně se snaží získat informace. Pátrání je zavede až do Yorkshiru a podaří se jim zjistit, že Mortmainova nenávist vůči lovcům stínů je velmi osobní. Willa čeká ošklivé odhalení – Mortmain ohrožuje jeho rodinu. Ze zoufalství svěří čaroději Magnusovi své tajemství a žádá jej o pomoc. Tessa se mezitím sbližuje s Jemem, ale nedokáže potlačit ani city k Willovi, ačkoli jí tolik ublížil. A zatímco všichni pátrají po Mortmainovi, netuší, že se pod střechou londýnského Institutu skrývá další špeh.

Mechanická princezna je 3. a také závěrečný díl Pekelných strojů z pera Cassandry Clare. Vyjde 19. října u Yoli.
_________________________________________

To je tedy z Nejočekávanějších knižní titulů vše a ještě bych se chtěla vyjádřit k mé neaktivitě. Už jsem minule zmiňovala, jak teď všechno nestíhám. První měsíc školy jsem přežila, stejně jako zmatek spojený s tím, ale nic se nezměnilo s mým volným časem. Teď to mám tak, že jdu do školy, po škole mám třeba hodinu čas, kterou věnuji obědu a pak jdu na brigádu respektive do práce, kde jsem dlouho do večera a poslední dobou jsem ráda, když dorazím domu po deváté, udělám si nějaké věci do školy a celá mrtvá jdu spát. Takhle to mám třeba 4 dny v týdnu a zbytek trávím většinou přípravou a projekty do školy. Naštěstí mám občas v práci klid a stíhám si občas i na několik minut vzít knihu a číst si, ale to jen někdy. Nicméně asi do konce září jsem furt měla v hlavě, že mám nějaký ten čas a zítra si dojdu zapnout počítač a něco napsat. Bohužel další den mi do toho samozřejmě něco vleze a já si jen říkám, že to nevadí, napíšu to zítra! Takhle to trvalo celé září, když jsem si asi 3. října řekla, že už asi nenapíšu ten článek, který měl vyjít 1. září (ano, jedná se o Nejočekávanější knižní tituly) a to byl takový můj spouštěč, kdy jsem začla přemýšlet, zda-li mám pokračovat v blogování, protože se to pomalu stává povinností, že to prostě musím napsat. Snad se to za pár měsíců zlepší, já se "oťukám" a budu si brát míň práce a budu mít více času na čtení a na blogování, ale nic nemůžu slíbit. Ale doufám, že se tak stane, protože blogování mě hrozně baví a opravdu nerada bych skončila. Nevím, jestli je tohle ZAČÁTEK KONCE, ale určitě vám můžu říct, že za ten měsíc vyjdou minimálně 2 články, budu se co nejvíce snažit.
Děkuji všem, kdo si tuhle "zpovídačku" přečetl, protože jsem se dost rozepsala a chápu, že né všem se to chce číst. :D

Přeju všem krásný víkend a snad za týden se tu objeví nová recenze!
WeRonnie ♥

7 komentářů:

  1. Já se hrozně těším na Mrazivý oheň a pak samozřejmě na závěrečný díl Pekelných strojů :)
    S tou neaktivitou s tebou plně soucítím - já se vracím domů taky pozdě, kolikrát až po desáté a čas na blog opravdu není. Nicméně já si osobně myslím, že se to zase všechno uleží... ale bude chvíli trvat :)

    Lory Humble

    OdpovědětVymazat
  2. Slepí ptáci ptáci budou super :))))) doufám :D

    Quacker's Messy Life

    OdpovědětVymazat
  3. Kromě Dota Who a Běsnění se těším úplně na všechno! Vyjde tolik skvělých knih :)

    OdpovědětVymazat
  4. Tento konec roku asi zkrachuju, protože vychází tolik úúúúžasných knih <3
    Jinak k té neaktivitě. Nedávno jsme na tom byla úplně stejně a pořád to ještě není tak úžasné jak jsem si představovala, ale vím, jak se cítíš. Věřím, že se to za chvílí spraví a času přibude :)
    Měj se hezky! :)

    OdpovědětVymazat

Budu ráda za každý komentář, radu nebo připomínku :)