neděle 1. února 2015

Nejočekávanější knižní tituly - Únor

Ahoj,
máme tu začátek února a to znamená, že pro Vás mám další článek Nejočekávanějších knižních titulů, a tentokrát to tedy bude - co vyjde v únoru. Tento měsíc opět vychází hodně knížek a já jsem jich vybrala 8 + bude ještě takový bonus. :D Užijte si čtení.



Anotace: Sophie a Agáta se vrátily domů, ale jejich život není tak pohádkově úžasný, jak doufaly. A když si Agáta začne přát, aby si pro sebe zvolila jiný šťastný konec, vrátí se do Školy dobra a zla. Ale pohádkový svět tak, jak ho znala, se změnil. Zlo a dobro již proti sobě nebojuje. Naopak spojily své síly před hrozbou tajemného nepřítele. Válka se blíží a Sophie a Agáta budou muset bojovat, aby obnovily mír, jinak by všechno a všichni mohli být zničeni.

Jako první tu mám druhý díl ze série Škola dobra a zla. První díl, který se jmenuje Škola dobra a zla měl velmi dobrý ohlas a věřím, že pro ty, co knihu četli je vydání dalšího dílu skvělou zprávou. Musím říct, že mě naprosto uchvacují obálky této série - ovšem, co se můžem divit, vždyť je to práce CooBoo. Doteď mě kniha nějak moc nepřitahovala, ale teď jak jsem si přečetla o čem vlastně tato kniha je a koukla jsem na komentáře a rozhodla jsem se, že si tu sérii opravdu přečtu, protože ten nápad mi příjde skvělý. Svět bez princů vychází 5. února u nakladatelství CooBoo!



Anotace: Právě dnes má Leonard Peacock narozeniny. Dnes si do batohu k učebnicím přibalí P-38, pistoli nacistického důstojníka, kterou zdědil po svém otci, a zastřelí svého bývalého nejlepšího kamaráda a potom i sebe. Už se nemůže dočkat. Ještě předtím se však musí rozloučit se čtyřmi lidmi, na nichž mu záleží: sousedem Waltem, posedlém Humphreym Bogartem, houslovým virtuózem a spolužákem Babakem, Lauren, jež miluje Ježíše (a do níž byl trochu zamilovaný zase Leonard), a herr Silvermanem, který ho na střední učí o holokaustu...

Odpusťte mi, Váš Leonard. Další kniha, která patří do Edice světových bestsellerů a musím říct, že této knize nálepka velmi sluší. Nejvíce mě na této knize zaujal nápad, o kterém si myslím, že je fakt skvělý. Autor této knihy, Matthew Quick je známý hlavně díky své knize (později i filmu) Terapie láskou. Já jsem tedy viděla film a teď když si na něj vzpomínám si říkám, že si snad tu knihu i přečtu, protože film se mi moc líbil a knížka je vždycky lepší. Kniha vychází 2.2. u Knižního klubu!


Anotace: Když vcházela do obchodu, myslela si, že jen koupí dárek k narozeninám a zase půjde. Prodavačovy bledě modré oči ji ale zcela uhranuly. Když odcházela, v ruce nesla HRU a také mrazivou jistotu, že ten pohled neviděla naposled. Na oslavě Tomových narozenin začne Jenny společně s ostatními novou Hru hrát. Večer plný zábavy se však změní v noc hrůzy a posedlosti láskou. Hra se totiž pro sedm přátel stane novou realitou, které vládne Julian – Princ stínů. Démonický prodavač z obchodu, nemilosrdný lovec, který se nezastaví před ničím. Zakázaná Hra začala a kdo prohraje, zaplatí…

Zakázaná hra: Lovec. U této knihy mě teda neskutečně zaujal námět této knihy, který mi přijde i dost  originální. Upřímně, když jsem se podívala na autorku, mé nadšení z knihy tak trochu odpadlo, ale tak nadšencům Upířích deníků se tato kniha určitě bude líbit. Kniha vychází dneska 1. února u nakladatelství Fragment.



Anotace: Když se spisovatel Owen Quine ztratí, jeho žena se obrátí na soukromého detektiva Cormorana Strika. Domnívá se, že se manžel sám uchýlil na pár dní do ústraní - stejně jako to už dříve udělal - a chce, aby ho detektiv našel a přivedl zpátky domů. Jakmile Strike zahájí vyšetřování, je stále jasnější, že za Quinovým zmizením je více, než si jeho žena připouští. Spisovatel právě dokončil rukopis nové knihy, ve které vykreslil velmi jedovaté karikatury téměř všech svých známých. Pokud by byl román vydán, rozvracel by životy - je tedy mnoho lidí, kteří by si mohli přát Quina umlčet.

Další kniha od světoznámé autorky J. K. Rowling. Hedvábník je pokračování bestselleru Volání kukačky. Volání kukačky však nemá tak dobré hodnocení jak se očekávalo, ale já si myslím, že je to kvůli tomu, že čtenáři od knihy moc očekávali. Hedvábník vyjde 19.2. u nakladatelství Plus.


Anotace: Sedmnáctiletá Lennie je knihomolka, má ráda muziku a svůj klarinet. Žije ve stínu své báječné sestry a trochu jí hraje druhé housle. Sedmnáct let se dělily o šaty, myšlenky, radosti i strasti. Ale teď je Bailey mrtvá a Lennie najednou přespává v domě smutku pod zamračenou oblohou. Jako by někdo vypnul nebe. Lennie se navíc do toho všeho zamiluje - poprvé ve svém životě a hned do dvou kluků. Joeho tajemný úsměv trumfne snad už jen jeho hudební talent a Toby je tichý pohodář, skejťák a hlavně Baileyina velká láska. Lennie z toho má pěkně zamotanou hlavu, jeden z kluků jí pomůže vymanit se ze smutku, druhý jí do něj naopak uvrhává. Lennie se pokouší vypsat si duši na každý kus papíru, který najde, ale pomůže jí to najít tu pravou cestu, svou vlastní melodii ve všem tom hluku na světě? Křehký a dojemný příběh o ztrátě a životě, palčivých pocitech bezmoci a nenávisti i lásce zároveň.

Tak teď ještě nějakou tu romantiku. Nebe je všude je kniha, která v zahraničí sklidila velký úspěch a vlastní i několik ocenění. Vypadá to, že se tam objeví i nějaká ta psychologie a určitě tam bude milostný trojúhelník. A přesně takové knihy mám ráda :D Akorát jsem nespokojená s obálkou knihy. V originále se mi moc líbí a asi jsem si na ní tak zvykla, že když jsem zjistila, jaká bude naše obálka, byla jsem dost zklamaná. Nebe je všude vyjde 17.2. u CooBoo!


Anotace: Výsluní 349 je jedním z nesčetného množství světů Dalecké nadace, která poskytuje domov miliardám humanoidů v nesnázích. Doctor, nedůvěřivý ke všem světům, v nichž jsou Daleci zdánlivou silou dobra, se vypravuje na Výsluní 349, aby odhalil pravdivý stav věcí. Jeho pátrání je brzy ohroženo, neboť se ocitá před soudem, tváří v tvář takzvanému "daleckému advokátovi". Doctor však ví, že Daleci spřádají mimořádně nebezpečný plán a je třeba je zastavit. Podaří se mu o jejich zlovolných úmyslech přesvědčit tamní obyvatele, kteří už celou generaci žijí ve světle dalecké shovívavosti? Uspěje dostatečně rychle? Vždyť na jiné nadační planetě archeologové právě objevili tu nejničivější technologii ve vesmíru...

Dalecká generace je další kniha inspirovaná seriálem Doctor Who. Předchozí díl se jmenuje Závoj smutku avšak díly na sebe nenavazují a dokonce nemají ani stejného autora. Daleckou generaci napsal Nicholas Briggs a tato knih je jeho prvotinou. Jenže já jsem našla dvě verze obálky, obě dvě jsou úplně stejné až na jméno autora. Na první obálce je jméno Briggs a na druhé knize je autor, který napsal první díl, tedy Tommy Donbavand. Takže opravdu nevím co si mám myslet. :D Nicméně kniha vyjde už 5.2. u nakladatelství Jota.


Asi to nejde moc vidět ale koukněte dolu na ty jména autorů! :D


Anotace: Riskovala byste budoucnost kvůli jedné noci s minulostí? Molly Greeneová má všechny důvody být se svým životem spokojená. Nechce nic měnit. Chce, aby všechno zůstalo tak, jak je. Její manžel Jack má jiný názor. Rád by založil rodinu, ale Molly se na to necítí připravená. Neschopnost učinit tak zásadní rozhodnutí začne nahlodávat doposud fungující vztah. Rozčarování narůstá na obou stranách... V náhlém hnutí mysli se Molly rozhodne pro malou revoltu: pošle zprávu bývalému příteli. Co na tom, že nezávazně pozdravíte člověka, se kterým jste pár let sdíleli život? Jste přece dospělí a víte, co děláte. Nebo si to aspoň myslíte. Molly svého unáhleného činu okamžitě lituje. To ovšem ještě netuší, jakou lavinu událostí ona zdánlivě nevinná zpráva spustí. Z Mollyina poklidného života se postupně stává peklo...

Ten, kdo odešel. Tato kniha mě zaujala svým námětem a také ve mě zanechala velkou zvědavost a já už teď vím, že si knihu přečtu, ale asi si jí nekoupím, až tak mě nezaujala. Zajímalo by mě, co bylo v té zprávě, která jí změnila celý život. Tuto autorku můžete znát díky knize Milenka mého muže, která je hodně chválená, ale nějak moc se bohužel "neproslavila". Kniha vyjde 20.2. u nakladatelství Domino!


Anotace: Alyssa slyší šepotání květin a hmyzu, je to dar, který připravil o rozum už její matku. Pocházejí totiž z rodiny Alice Liddelové, lépe známé coby Alenky z Říše divů, skutečné inspirace Lewise Carrolla, podle níž stvořil svůj proslulý fantaskní svět. Když se matčin stav zhorší, nemůže už Alyssa své dědictví dál popírat a zjistí, že na těch fantastických pohádkách, které zná z dětství, je víc pravdy, než by se mohlo zdát. Vydává se na útěk, který zavinila už kdysi dávno právě Alice. Trhlinou v zrcadle se dostane do Říše divů, jež je mnohem ponurejší, než jak ji zná z knížek a stáhne s sebou i svého nejlepšího kamaráda a tajnou lásku Zacha. Na druhé straně už na ně čeká podezřelý, ale svůdný Morpheus a provází je při jejich hledání. Ale dá se mu opravdu věřit?


A teď to nejlepší - aspoň pro mě - na konec! Šepotání, to je první díl ze série Splintered. Na tuto knihu se těším už několik měsíců a ani chvíli jsem ještě neváhala nad koupí této knihy. Šepotání mě zaujalo hlavně pro to, že je kniha inspirována Alenkou v říši divů a já miluju ten příběh. Krom toho ta obálka je opět úžasná a já už se těším, až kniha bude zdobit mou poličku. Kniha vychází 16.2. u nakladatelství CooBoo!
Změna! Vydání knihy bylo posunuto na 16. března!



+ Bonus!
Nevěděla jsem, jestli to mám zařadit do knih, které vyjdou tento měsíc, tak jsem se rozhodla, že Vám to sem dám jako takový bonus.

3. února vyjde nové vydání velmi známé knihy Padesát odstínů šedi. Kniha bude mít filmovou obálku a film jde u nás i na Slovensku do kin na sv. Valentýna, tedy 14. února. Tuto knihu určitě každý z Vás zná a jistě i spousta z Vás ji také četla, ale tak co, tady máte anotaci:
Když se dvaadvacetiletá studentka literatury Anastasia vydává na pohovor s mladým podnikatelem Christianem Greyem, netuší, že potká muže, který jí změní život i hodnoty. Christian je pohledný, chytrý a… tajemný. Naivní a nevinná Anastasia si začíná uvědomovat, že přes jeho skrývaná tajemství jím začíná být úplně posedlá. Ale ani Christian není vůči její kráse, šarmu a charakteru imunní a připouští, že on po ní také touží – ovšem za vlastních, specifických podmínek…


Tak co, jakou novinku si tenhle měsíc pořídíte? :)

Doufám, že se Vám tento díl Nejočekávanějších knižních titulů líbil a další bude zase za měsíc!
Užijte si zbytek víkendu, WeRonnie.

12 komentářů:

  1. Uvažuji o Dalecké generaci, snad to nebude takové zklamání jako Závoj smutku. A pokud vím, tak ji vážně napsal Briggs, ale už jinde jsem se setkala s Donbavandem, hm...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Závoj smutku se ti nelíbil? :O Já se chystám si knihu přečíst, protože ten seriál miluju, ale doufám, že se mi kniha bude líbit.
      Daleckou generaci napsal Briggs, je to i na Databázi knih i na GoodReads, ale prostě někdo pomotal jména :D :\

      Vymazat
  2. Už dlhšie uvažujem nad Školou dobra a zla :)

    OdpovědětVymazat
  3. Na Školu dobra a zla se už těším :) První díl mě velmi mile překvapil :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Opravdu? tak to jsem ráda :D ještě víc se těším, až si knihu přečtu.

      Vymazat
  4. Ježiši. Knihu "Odpusťte mi, Váš Leonard" si rozhodně budu muset přečíst, a to tak, že v únoru. :D Tedy tento měsíc. :D Naprosto senzační nápad, jsem velmi zvědavá. Mimochodem musím pochválit téma a zpracování tohoto článku. :) Skvělé!

    >> www.empty--island.blog.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju moc ^_^ ... Ale tvoje peněženka mě asi nenávidí :D

      Vymazat
  5. Hodně, ale opravdu hodně přemýšlím nad Šepotáním a myslím, že nakonec neodolám :D

    OdpovědětVymazat
  6. Na The School for good and evil sa strašne teším takisto ako aj na tretí diel. Tretí diel ma epický obal!
    www.battyamnesia.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jo, ta obálka třetího dílu je opravdu úžasná! :D :3

      Vymazat

Budu ráda za každý komentář, radu nebo připomínku :)