pátek 6. února 2015

To-Be-Read #12 - Muži, kteří nenávidí ženy

Ahoj!
Tak jo, zase bych se vám tu mohla do nekonečna omlouvat, za mojí neaktivitu, takže dělejte, že tento minulý díl nevyšel skoro před dvěma měsíci, ale minulý týden, děkuju. :D A dneska jsem z mého TBR listu vybrala knihu, která je poměrně známá, takže někteří knihu určitě znají.

Anotace: Novinář Mikael Blomkvist má za úkol vyšetřit starý kriminální případ: Harriet Vangerová, vnučka průmyslníka Vangera, zmizela beze stopy téměř před čtyřiceti lety. Blomkvist se seznámí s Lisbeth Salanderovou, mladou svéhlavou ženou, nepřekonatelnou hackerkou, která se stane pro jeho pátrání nepostradatelnou. Blomkvist a Salanderová tvoří neobvyklý pár, ale dokonalý tým. Společně začnou brzy rozkrývat temnou a krvavou rodinnou historii. Trilogie Milénium nové hvězdy švédské kriminální literatury Stiega Larssona sklidila ihned po svém vydání mimořádný úspěch u čtenářů i kritiky.

Je to tedy kniha Muži, kteří nenávidí ženy, což je první díl z trilogie Milénium. Kniha sklidila velmi dobrá hodnocení, a to - 93 % na Databázi knih a 4.1 hvězdičky na Goodreads. Když si tak pročítám komentáře, nevidím nikoho, komu by se kniha nelíbila. Všichni píší akorát, jak moc se jim kniha líbila a že je to třeba i jejich nejoblíbenější kniha, takže se opravdu těším, až si ji přečtu.

Stieg Larsson
Muži, kteří nenávidí ženy je tedy severská detektivka, konkrétně ze Švédska. Knihu napsal Stieg Larsson a vyšla v nakladatelství Host v roce 2008. Je to celosvětový bestseller a sírie sklidila hned několik ocenění.

Kniha byla 2x zfilmována. Nejdříve v roce 2009, ve Švédsku a později v USA v roce 2011. Oba dva filmy jsou také dobře hodnocené. Zfilmovány byli také ostatní díly ze série.

Přesto, že tato trilogie má 3 díly, z čehož má první díl 536 stránek, vůbec mě neodrazuje, právě naopak. Celá série má dohromady 1 823 stran, dobře, to budu číst opravdu hodně dlouho.

Četl jste někdo? :)
Přejí Vám hezký zbytek dne
WeRonnie.

4 komentáře:

  1. Z téhle knížky byl absolutně nadšený taťka, takže se na ni taky chystám :)

    OdpovědětVymazat
  2. Knihu znám, ale zrovna netoužím si ji přečíst, protože mě zkrátka nezaujala :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Aha, to je smůla :\ Já sice moc nemusim detektivky a krimi, ale tohle mě tedy zaujalo :)

      Vymazat

Budu ráda za každý komentář, radu nebo připomínku :)