neděle 2. srpna 2015

8 spisovatelů, co by měli psát více knih - aneb, 8 autorů, kteří mrhají svým talentem

Ahoj!
Dneska jsem tu s netradičním článkem. V tomto článku půjde o to, že napíšu něco málo o 8 spisovatelích, který by měli napsat další knihy, série. Podobný článek jsem viděla asi před půl rokem na nějakém blogu, jenže teď si nemůžu za boha vzpomenout, kde to bylo :\ No a trošičku jsem si to poupravila, tak snad se Vám to bude líbit!


1. Suzanne Collins


Nejdříve si vezmeme autorku, kterou znají asi úplně všichni a je to Suzanne Collins (Collinsová, jestli chcete, ale já to nemám ráda :D ), kterou znají všichni díky The Hunger Games. Suzanne si napíše sérii, kterou zná celý svět, jsou podle ní natočeny 4 filmy a pak jako by se po autorce slehla zem. Chceme další knihy, prosím!!


2. Katja Millay


Někdo, kdo asi není moc známý a to je škoda! Katja napsala knihu Moře klidu, kterou jsem si zamilovala a teď, když na ní vzpomínám bych si jí chtěla přečíst znovu. Má naprosto úžasný styl psaní a já bych moc ocenila každou další knížku od ní.

3. Stephenie Meyer

Ta je známá díky její sérii Stmívání, která byla také zfilmovaná. Potom je známá také její kniha Hostitel, která byla opět zfilmovaná. Dokázala vymyslet dva úžasné světy a je škoda, že (zatím) nemáme nějaké nové knihy od ní.


4. Emily Lockhart

O této autorce u mě rozhodně neslyšíte naposledy! Napsala co jiného, než Ostrov lhářů. Sice to není její jediná kniha, ale kdyby jich měla víc, myslím, že by to nikomu nevadilo. A hlavně by bylo skvělý, kdyby se těch pár jejích dalších knih přeložilo také do češtiny (popř. do slovenštiny). Ostrov lhářů si chci přečíst ještě jednou a tentokrát v angličtině (kniha už je na cestě!) a jestli to půjde dobře a nebude to pro mě moc těžký, tak bych si třeba přečetla její knihy i v originále! :)


5. Trish Doller

Autorka poměrně neznámá, ačkoliv její knihu Kde hvězdy stále září jsem si také zamilovala a její styl psaní mě úplně nadchnul! Napsala celkem 3 knihy, ale u nás se vydala pouze ta jedna. Knihu Kde hvězdy stále září Vám doporučuji! Na léto je podle mě ideální a pokud máte chuť i na nějakou tu psychologii tak... no však víte ;)

6. Becca FitzPatrick

Tuto spisovatelku by mohlo znát už více lidí. Asi před rokem jsem četla její sérii Zavržený (Hush hush) a ještě do nedávna to byla moje nejoblíbenější série. Nedávno u nás vyšla její další kniha s názvem Černý led, takže jsem na ní zvědavá.


7. Christopher Paolini

Tohoto autora si zamiloval snad každý, kdo četl sérii Odkaz Dračí jezdců. Eragona prý napsal v době, kdy mu bylo pouhých 15 let, takže myslím, že teď by nám toho mohl nabídnout opravdu dost.
Já však bohužel patřím k těm lidem, co ještě nepřečetli žádnou jeho knihu. Třeba někdy...

8. Tomáš Zářecký

No a nakonec tu máme i jednoho českého spisovatele. Tomáš Zářecký napsal knihu 15 Minus, kterou si mě naprosto získal. Jedna holčina (:D) mi jednou napsala, že je to její učitel dějepisu (na škole, jejíž jméno jsem už dávno zapomněla...). Toho bych jako učitele dějepisu brala hned! Bylo by super, kdyby napsal další díl knihy 15 Minus nebo alespoň knihu ze stejného prostředí.

To je asi ode mě dneska vše. :)
Do komentářů mi klidně napište, kteří spisovatelé by měli podle Vás psát víc knih. Budu jedině ráda ;)
WeRonnie

11 komentářů:

  1. Dúfala som že sa tu ocitne Katja Millay, lebo ja by som ju určite to top 5 zapísala.

    OdpovědětVymazat
  2. Brala bych Stmivani z Edwardova pohledu, tak jak to mela v planu napsat, nez ji rukopis vykradli. Nebo klidne i pokracovani Twilightu ve forme Jacob + Rennesme

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Od autorky jsem četla pouze Hostitele :\ Ale viděla jsem všechny filmy. Jo, jsem já to ale dobrý knihomol :D :D

      Vymazat
  3. Za mě by rozhodně měl více knih psát Darren Shan :D I když už ted vydává knihy jako po másle.. :) Ráda bych si taky přečetla něco nového od autorky Divergence (Divergent forever :D) . Na autorku Stmívání toho nemám moc, co říct, protože jsem její knihy ještě nečetla. Stmívání si číst nechci, ale Hostitel vypadá zajímavě, dokonce film se mi líbil. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo, na Veronicu Roth jsem zapomněla :D

      Vymazat
    2. Rothova už něco chystá, něco ve stylu Star Wars, to jsem fakt zvědavá.

      Vymazat
    3. Vážně? To jsem ani nevěděla. Super! :D

      Vymazat
  4. Souhlasím hlavně s Millay, Meyer i Paolinim, ale i s ostatními. Každopádně, co se týče Zářeckého (Nebo-li Zářeze, jak jsme mu ve škole říkali. Nu jo... asi budu ta holčina, co se chlubila tím, že ho měla na dějepis ve škole. :D ), tomu ještě vydali Návrat na Longstray, což jsem ještě nečetla, a je to nějaká historická kniha. A teď by mu na vlastní náklady měla vyjít další kniha, thriller - Utopeni ohněm. A prý píše pokračování. Už se nemůžu dočkat. :3

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. OMG! :D Já vím, že má další knihu, ale mě právě tyhle historické knihy moc netáhnou :D :D Super, děkuju za info :3 :D

      Vymazat
  5. S prvníma dvěma rozhodne souhlasim. A Hostitel byl taky super. Kde hvězdy stále září se mi líbily, ale zas nějak moc nadšená jsem z nich nebyla. Ale určitě bych si přečetla další autorčiny knihy. Paoliniho styl psaní se minelíb. :/

    OdpovědětVymazat

Budu ráda za každý komentář, radu nebo připomínku :)