sobota 12. září 2015

Nejočekávanější knižní tituly: Září 2015

Ahoj!
Tohle kecání na začátku asi přeskočíme, stejně si myslím, že většina lidí to nečte. :D Takže jdeme rovnou na dalších 8 skvělých knížek, co vyjdou/vyšli v září. Až včera jsem si uvědomila, že je to novej měsíc, tak jsem začla připravovat tenhle článek. Většinou mám problém najít alespoň 8 fakt dobrých knih a teď jsem se vůbec nemohla rozhodnout, která je lepší... ale tak, nějak jsem to vybrala a můžem jít na to! :D

Anotace: Když byla America vybrána do Selekce, ani ve snu by ji nenapadlo, že by se ocitla na dosah samotné koruny, natož k srdci prince Maxona. S blížícím se koncem soutěže narůstají hrozby za branami paláce a America si uvědomuje, jak je lehké všechno ztratit a jak těžce bude muset za svou budoucnost bojovat.

Jako první tu mám třetí díl série, kterou stoprocentně všichni znáte. Je to tedy ze série Selekce a kniha se jmenuje První (ironií je, že kniha je poslední díl... Ale! Hlavně. Nepřemýšlejte. Nad. Názvem. Knihy! Jinak si to celé hezky naspoilerujete jako já. Teda jako nevím, komu by konec hned nebyl jasný. bla bla bla, už mlč). Kniha má opět krásnou obálku, kterou má na starost samozřejmě nakladatelství CooBoo. První vyjde 14. září!


Anotace: David Levithan napsal příběh založený na skutečné události – Harry a Craig, dva sedmnáctiletí kluci, se zúčastnili líbacího maratonu, aby překonali Guinnessův rekord a zároveň upozornili na předsudky panující ve společnosti. Dehydratovaní a nevyspalí se snaží překonat rekord a jejich úsilí se stává ohniskem, kolem kterého se točí příběh dalších dospívajících kluků, již hledají svoji vlastní identitu, lásku, řeší rodinné problémy – a hlavně touží objevit své místo v tomto světě. Levithan umně splétá nitky jejich příběhu do jednoho velkého o dospívání a hledání vlastní identity, zkrátka tom, jaké to dnes je být mladý kluk na kluky.

Tato kniha je také zásluha CooBoo. Líbali jsme se je další kniha Davida Levithana. Kniha je v podstatě o homosexuálech a zkrátka o tom, jak to mají v dnešním světě těžké. Musím říct, že mě kniha zaujala, protože... je to prostě zase něco nového, takže kdo ví, třeba si to někdy i přečtu. Mimochodem, jsem jediná, komu se ta obálka vůbec nelíbí? Líbali jsme se vychází 17.9.!


Anotace: Strhující příběh o hledání a (ne)nalézání, o lidských předsudcích a první lásce. Theodora Finche fascinuje smrt. Violet Markeyová zase žije pro budoucnost – těší se na den, kdy dokončí střední školu a bude moct opustit rodné městečko, které jí připomíná nedávnou tragickou smrt sestry. Když se ti dva potkají na římse školní zvonice, není ale docela jasné, kdo koho vlastně bude zachraňovat. Finch je obyčejný kluk, až na to, že trpí bipolární poruchou. Violet je obyčejná holka, až na to, že Finchovi přijde úplně neobyčejná. Ty dva svede dohromady školní projekt, jehož cílem je objevovat „krásy Indiany“, a oba přitom učiní zajímavé objevy. Finch zjišťuje, že jen s Violet může být sám sebou, podivínským, přemýšlivým, ale zároveň zábavným a originálním, a že není až takový blázen, za jakého ho ostatní považují. Violet zase zapomene počítat dny do konce školy a konečně začíná znovu žít.

Jako další tu mám Všechny malé zázraky. O tomto kousku jste už určitě někdy slyšeli, protože poslední dobou se o ní mluví opravdu hodně. Všechny malé zázraky si určitě jednou přečtu, protože se to zdá být opravdu zajímavé a zatím čtu jen samé chvály na knihu. Vychází také 17.9. u nakladatelství Yoli.


Anotace: 11. října 1943 se nedaleko Paříže, v okupované Francii, zřítilo britské špionážní letadlo. Jeho pilotka a pasažérka byly nejlepší přítelkyně. Jedna z dívek má naději, že přežije. Druhá hru o život prohrála dříve, než začala. Když Verity chytne Gestapo, myslí si, že nemá žádnou šanci na přežití. Jako tajný agent chycený na nepřátelském území zažívá nejhorší noční můru jakéhokoliv špióna. Nacisté ji ale ihned nezabijí, dají jí na výběr: Buď jim odhalí sovu misi, anebo ji strašlivým způsobem popraví. A ona se rozhodne říct jim pravdu. Avšak ne takovou, jakou očekávají. Na každém kousku papíru bojuje Verity o svůj život. Odhaluje svou minulost, vypráví, jak se skamarádila s pilotkou Maddie. Lituje svého selhání a ukazuje svou kuráž a zoufalou touhu dostat se domů. Ale budou její odhalení stačit SS? Pomohou jí její tajemství přežít? Krycí jméno Verity vypráví trýznivý a zároveň nádherný příběh o silném přátelství, které je zkoušeno děsivým nepřítelem.

Krycí jméno Verity je také dost známá kniha. Podle anotace to vypadá na opravdu silný a zajímavý příběh. Vychází opět 17.9. u nakladatelství CooBoo!


Anotace: Evropa v budoucnosti roku 2400. Od doby, co byla technickými prostředky poražena smrt, je celý kontinent přelidněný a změnil se v gigantickou megapolis tvořenou obytnými věžemi vypínajícími se vysoko do nebe. V těchto věžích panuje brutální řád: Rozmnožování je přísně reglementováno, za dítě se platí ztrátou vlastního života. Ale kdo ještě potřebuje děti, když může být věčně mladý a zdravý? Jan Nachtigall je příslušník zvláštní jednotky ministerstva bezpečnosti, která přísně bdí nad dodržováním zákonů o rozmnožování. Jejím úkolem je pátrat po ilegálních dětech a odhalovat nenahlášená těhotenství. Jednoho dne má Jan odstranit teroristu a jeho těhotnou přítelkyni. Naskytne se mu tak velká šance, aby prokázal svou věrnost a postoupil na kariérním žebříčku. Když ale se svou jednotkou vpadne do konspiračního bytu, proběhne všechno jinak, než původně zamýšlel. Terorista unikne – a zanedlouho je na útěku i Jan po boku mladé ženy. Je to počátek boje, ve kterém jde o budoucnost lidstva.

Další knihou je Budoucnost. Mohlo by to být zajímavé, ale já bych se asi bála to číst, protože v tom až moc vidím naší budoucnost a nechci po dočtení knihy ještě víc myslet na náš konec. Nicméně zatím jsem četla pouze samé kladné komentáře. Budoucnost vyšla u nakladatelství Knižní klub.


Anotace: Sedmnáctiletá Haven Antonelli nikdy nepoznala svobodu. Od malička vyrůstala v izolaci uprostřed pouště, kde spolu s matkou tvrdě pracovala a trpěla nelidským zacházením. Obě se staly oběťmi obchodu s lidmi organizovaného mafií. Jednoho dne se ale na farmě objeví doktor Vincent DeMarco a dává Haven šanci na nový život. Ta se musí rozhodnout – buď opustí matku a odejde s DeMarcem, nebo zemře. V doktorově domě v severokarolínském městečku Durante se Haven seznámí s jeho dvěma syny Dominicem a Carminem. Ti nikdy nepoznali nouzi a nic jim v životě nechybí – ovšem kromě matky, která záhadně zemřela. Carmine je výbušný, nezvladatelný mladý muž, kterému není nic svaté a odmítá jakoukoli odpovědnost. Láska k Haven ho ale změní a oba brzy musí přehodnonit všechno, čemu doposud věřili. Čím hlouběji se zaplétají do pavučiny lží a tajemství, tím víc zjišťují, že i přes zdánlivé rozdíly jsou si velmi podobní. Oba chtějí uniknout okolnímu nebezpečnému světu, jemuž vládnou moc a peníze, ale řetězec událostí, které se daly do pohybu už dávno před jejich narozením, ohrožuje jejich životní plány i samotnou existenci. Ve světě mafie jsou zrada a násilí všední součástí života, nic není zadarmo a slovo navěky – sempre dostává trpkou příchuť.

Jako další je tu Sempre - navěky, která vyjde i nakladatelství Yoli 22. září.


Anotace: Když je v zamčené pracovně nalezeno mrtvé tělo jistého Marlowa Hapwortha, je zřejmé, že si s touto záhadou může poradit leda Velký detektiv – Madam Vastra. Z boxera Ricka Bellamyho vysála jakási osoba v oblečení pohřebáka veškerý život. A to rozezlí Sontarana Straxe. Karneval kuriozit, shluk bizarních, ale poutavých atrakcí, a také místo, kam se Jenny Flintová vydá hledat odpovědi. Ale co mají všechny tyto příhody společného? A co s tím má co do činění bohatý průmyslník Orestes Milton? Doktor s Clarou se přidají k lovu a brzy se ocitnou ve změti událostí, kde nic není tím, čím se jeví být. Přesně a jasně vykreslený viktoriánský Londýn, sympatický Paternoster gang, napínavá zápletka a boj o záchranu obyvatel města na Temži – to je další ze série knih vycházejících z kultovního sci-fi seriálu.

Třetí díl ze série Doctor Who a tentokrát s názvem Silueta. I tento díl opět napsal nový autor. Jediné co mě štve je to, že obálka tohoto dílu se vůbec nehodí k předešlým knihám. Doctor Who: Silueta vyjde 16.9. u nakladatelství Jota!


Anotace: Labyrint byl teprve začátek. Nalezením cesty z labyrintu to mělo skončit... Už žádné hlavolamy. Žádné proměnné. A žádné běhání. Thomas byl přesvědčený, že když se jim podařilo uniknout, vrátí se on i Placeři ke svým dřívějším životům. Nikdo však ve skutečnosti netušil, do jakého života se vracejí. Země, sežehnutá slunečními erupcemi a spálená novým, krutým klimatem, se změnila v pustinu. Vláda se zhroutila – a s ní i pořádek. Rozpadajícími se městy teď bloudí „raplové“, lidé pokrytí hnisavými ranami, které infekční nemoc nazývaná erupce dohání k vražednému šílenství. Hledají, kde by našli další oběť... a potravu. Pro Placery běhání zdaleka neskončilo. Namísto svobody zjišťují, že mají před sebou další zkoušku. Musejí překonat Spáleniště, nejvíc sežehnutou část planety, a do dvou týdnů dorazit do bezpečného útočiště. A organizace ZLOSIN se postarala o to, aby uzpůsobila proměnné a nastavila šance v jejich neprospěch. Thomase čeká zkouška ohněm – skutečně přechovává někde v hlavě tajemství svobody? Nebo bude věčně vydán ZLOSINu na milost?

A nakonec tu mám knihu Spáleniště: Zkouška. Začátkem září vyšla tato kniha s filmovým přebalem a také změnili název na Zkoušky ohněm. Můžete mi někdo říct, proč sakra změnili jméno?! Ale tak aspoň, že přebal se hodí k prvnímu dílu.

Tak co, zaujali Vás knihy? ;)
Doufám, že se Vám tento článek líbil. Přeju hezký zbytek víkendu! :)
WeRonnie

3 komentáře:

  1. ten trapny preklad Doctora Who stratí taký zmysel! Som proti prekladom anglických knižiek, lebo polovica prekladateľov to tak nechutne zmrzačí.
    Ale pekný vyber kníh :)

    OdpovědětVymazat
  2. Jojo vsechny mam taky v hledacku :)

    OdpovědětVymazat

Budu ráda za každý komentář, radu nebo připomínku :)