pondělí 7. září 2015

Nové úlovky #8 - Za prázdniny

Ahoj!
Vzpomínáte si, jak tu dřív pravidelně vycházel projekt Nové úlovky? Snad jo. Rozhodla jsem se ho znova obnovit, ale bude s menší aktualizací. Dříve jsem Vám tu psala jen knihy, které jsem si půjčila v knihovně, no a teď tu budou uplně všechny knihy, co se prostě nějakým způsobem dostali do mé knihovny. Normálně to bude vycházet jednou za měsíc, ale teď udělám výjimku a uvidíte tu nové kousky za poslední dva měsíce, tedy prázdniny. Celkem Vám tu představím 11 knížek, z čehož jich 8 mám z knihovny. Ale začněme těma 3 knížkama, které jsou moje.

Jako první tu mám knihu Žena v černém - Anděl smrti. knihu jsem dostala od Rachel Roo, kterou určitě všichni znáte a dostala jsem jí na Libereckém knižním srazu, který se konal asi před měsícem (Konečně i něco u nás v Liberci...). V knize mám dokonce i razítko "Blog Rachel-Roo" a super věnování: S láskou, pusinka pusinka muci muci, Rachel Roo. ... No není Rachel skvělá? :'D Na knihu se moc těším, protože to má být horor a tím nikdy nepohrdnu! :3

Další je We were liars a tuto knihu můžete znát pod českým názvem Ostrov lhářů. Ano, četla jsem knihu v češtině a líbila se mi natolik, že mám doma prostě i originální vydání, které si musim ještě někdy přečíst. Ani nevíte, jak děsně se na to těším!

Poslední mojí knihou je Nízký tlak, což mám jako recenzní výtisk a stále jsem to nepřečetla. Jejda. Knížka je super, už jsem asi tak ve 2/3, ale prostě si nedokážu najít čas na čtení, hlavně teď, když začla škola, takže i když se najde nějaká ta volná chvíle, mám teď jiné priority.


A teď ty vypůjčené knihy. Začněme s jednou sérií. Určitě všichni znáte Sirotčinec slečny Peregrinové, tak i já se konečně dostala k téhle série... no dobře, né až tak úplně. Knihy jsem neměla ani týden u sebe a už si je někdo zarezervoval, takže je budu muset co nejdřív vrátit. Achjo. :(

Jako další je tu kniha A Christmas Carol od Charlese Dickense. Je to originální kniha, takže v angličtině, tak jsem na sebe dost zvědavá.

 


Červený vrch, o tom jste už určitě také slyšeli. Je to v podstatě zombie apokalypsa z pohledu 35 leté ženy, která se snaží ochránit sebe a své děti před zombíky. Takže zase něco nového. No, jsem na to zvědavá.

Nespavost, kniha na kterou jsem opravdu pyšná, že jsem si ji ulovila. :D Naprosto geniální námět, takže když jsem Nespavost uviděla mezi novinkami, hned jsem šla po ní.

Další knihou je Vzdor, což je druhý díl knihy Dech, kterou jsem četla asi tak před rokem. Už si to skoro ani nepamatuji, o co v knize šlo, ale nehodlám si dělat re-reading, protože za prvé, zas tak super kniha to nebyla a za druhé, nemám čas na to, abych teď četla nějakou knihu podruhé. :( :D
 



Asylum je knížka, která mě momentálně dost vytočila, protože předchvílí jsem na ní dopsala recenzi. A hádejte co!? Spadl mi internet a celá recenzi je v háji. vlastně ne, zůstal mi tam nadpis Nevím proč, ale rozhodla jsem se, že tu recenzi nebudu psát znovu. Strávila jsem nad tím skoro 3 hodiny a prostě už nemám síly a náladu na to, abych to celé psala znova. Alespoň vám řeknu, že jsem knize dala 3,8 hvězdičky, takže žádná sláva to nebyla.

A jako poslední tu mám knihu Dcera kostí a dýmu. Námět knihy je opět skvělý a strašně moc jsem se na knihu těšila. A hádejte, co se zase stalo. Někdo si to rezervoval. Budu muset vrátit 3 skvělé knihy, které jsem ani nepřečetla.


Snad se Vám tento článek líbil, protože ta smazaná recenze mi fakt zkazila náladu, takže se mi zdá, že píšu zvláštně. No nic, užijte si víkend! Ale fakt... potom je zase škola. :\ :D
WeRonnie

7 komentářů:

  1. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  2. Pěkné kousky... třeba Nízký tlak nebo Červený vrch bych brala :-) Možná i Nespavost. Přeji pěkné čtení.

    OdpovědětVymazat
  3. Trošku závidím knihy ktoré boli preložené do češtiny, no slovenčiny sa asi nedočkajú - ako napr. tie od Ransom Riggs :) Tie sú na mojom wishliste už dlho akurát že sa neviem rozhodnúť či za to stojí kúpiť si ich. (www.abookbae.blogspot.sk)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Aha :\ Tak jedině v češtině nebo angličtině no :\

      Vymazat

Budu ráda za každý komentář, radu nebo připomínku :)