pátek 4. prosince 2015

Nejočekávanější knižní tituly: Prosinec 2015

Ahoj!
Další měsíc je za námi a je tu konečně prosinec! Nevím jak Vám, ale mně to strašně uteklo. A jsem asi jediná na světě, kdo nechce aby byla zima a sníh a všechno kolem toho. Nicméně je to měsíc jako každý jiný, takže tu mám pro Vás opět tento článek a dneska tu představím tedy 8 knih, které vyjdou v prosinci. Jdeme na to!

Všimněte si, jak mám tento banner "propracovaný"! Sice je to strašný kýč, ale když jsou ty Vánoce tak alespoň udělám takovouhle maličkou úpravu :D a stejně... kýč přeci k Vánocům patří, no ne? :D


Anotace: Callum Hunt má o školních prázdninách o čem přemýšlet. Šokující zjištění o své minulosti z úst nepřítele všech mágů není něco, co by se dalo jen tak hodit za hlavu, a kromě toho se musí vypořádat i s napjatým vztahem s otcem (který ho možná chce zabít) a svým domácím mazlíčkem Pohromou, který je shodou okolností Chaosem posedlé vlče. Po návratu do druhého ročníku Magisteria se problémy ještě kupí; spolužáci si od něj drží opatrný odstup a Callum se jim ani nediví. Vše vyvrcholí krádeží Alkahestu, magické rukavice, která – pokud padne do špatných rukou – může způsobit katastrofu…

Jako první tu mám druhý díl ze série Magisterium, a to tedy Měděná rukavice. Poněkud zvláštní název nemyslíte? Je to tedy další kniha z pera slavné Cassandry Clare a Holy Black, jejichž první díl Železná zkouška vyvolala celkem rozruch, a to v dobrém slova smyslu! Kniha již vyšla a to u nakladatelství Yoli!


Anotace: Některé činy se neodpouštějí. Především v lásce ne... Hannah viděla Marca naposledy před pěti roky. Byl jediný muž, kterého milovala, a jediný, s kterým strávila noc. Po té jediné vášnivé noci Marco beze slova zmizel a opustil Skotsko i ji. Hannah musela snášet následky jejich sblížení sama a není schopná navázat nový vztah. Když náhoda svede Hannah s Marcem opět na společnou cestu, Marco ze všech sil bojuje o šanci na vysvětlení. Je odhodlaný udělat všechno pro to, aby svoji lásku opět získal. Pronásleduje tak Hannah na každém kroku a prosí o odpuštění. Když se mu zdá, že společná budoucnost s Hannah je konečně na dosah ruky, nečekané odhalení vynese na světlo světa její bolest, kterou před ním starostlivě tajila. Trpké vzpomínky můžou dvojici rozdělit dřív, než vůbec využijí šanci na nový začátek.

Jako další tu mám knihu India Place od Samanthy Young. Je to již 4. díl z poměrně známé série Dublin Street. Pro všechny, kdo četli předchozí díly je toto určitě skvělou zprávou, protože kniha prý vůbec neztratila na kvalitě, a i proto, stejně jako ostatní díly, vlastní nálepku edice světových bestsellerů. India Place vyjdu u Ikaru 4. 12.!


AnotaceCo předcházelo životu v „Silech“, podzemních mnohapatrových objektech, jediných místech na zeměkouli, kde mohou lidé přežít? Postapokalyptický román Silo, který se stal celosvětovým bestsellerem, vyvolal ve čtenářích otázku, jak to vše začalo. A Turnus přináší odpověď. Mladý kongresman Donald Keene pracuje na tajném projektu – má to být jen mezní eventualita: do země zapuštěné obří obytné válce připomínající sila jsou přeci pouhou pojistkou pro případ nepředstavitelné katastrofy. Ta ale jistě není na obzoru. O tu nikdo nestojí. Tu by si nikdo nepřál. O mnoho let později probudí v Silu 1 hibernovaného člověka. Oproti všem předpokladům si začíná rozpomínat na minulost – na příběh, který děsivě vypovídá o posedlosti mocí a neúnavném nasazení, s jakým jsou lidé ochotni zničit svět, jak jej známe. V Silu 18 se rodí nepokoje. A Silo 17 se odmlčelo...

Další je Turnus, což je druhý díl knihy Silo, která se (určitě nejen u nás) stala poměrně velkým hitem a neslyšela jsem nikoho, kdo by řekl, že se mu kniha nelíbila. Kniha Turnus je také ověšená nálepkou edice bestsellerů, takže kvalita je zaručena! (Připadám si trochu jako Horst Fuchs... no, nevadí :D ). Kniha už vyšla, u nakladatelství Knižní klub!


AnotaceJen na pár hodin si Alice Fancourtová odskočila od svého dvoutýdenního miminka. Starost o malou Florence svěřila svému manželovi. Jakmile však po návratu vstoupí do dětského pokoje, jako by se propadla do zlého snu. Trvá na tom, že dítě, které leží v postýlce, není její dcera. Její manžel David tvrdí, že Alice buď lže, nebo se zbláznila. Jenže Alice ví, že musí policii přesvědčit, než bude příliš pozdě… První román, ve kterém se čtenářům představují policisté Charlie Zailerová a Simon Waterhouse.

Další je Pusinka, kterou napsala Sophie Hannah, která určitě není světu neznámá, jelikož má na starosti například i takového Hercula Poirota a knihu Vraždy s monogramem. Pusinka by měla být prvním dílem ze série Charlie Zailerová a Simon Waterhouse, ale bohužel jsem se nedozvěděla, kolik by tato série měla mít dílů. Nicméně anotace zní velmi poutavě! Pusinka vyšla začátkem prosince u Ikaru a opět je to světový bestseller!


AnotaceMusí se smířit s tím, že Hardin navždy zůstane... Hardinem. Že by se v něm až tak moc mýlila? Rozum i nejbližší okolí jí radí, aby se Hardina už navždy vzdala, nebyla by první, kterou ponížil a odkopl. Kvůli Hardinovi odstavila na vedlejší kolej všechno, na čem jí záleželo – školu, kamarády, matku, přítele... další zklamání by nezvládla. Měla by si zachovat zdravý rozum a nechat tuto kapitolu už být, dřív než se spálí ještě víc. To se ale lehko řekne, navíc při představě na vášnivé noci strávené v jeho náručí... Elektrizující dotyky... Nenasytné polibky... Hardin se před ní kaje. Ví, že se dopustil nejhorší chyby ve svém životě. Dokáže se ale opravdu změnit? Tessu čeká jedno z nejtěžších rozhodnutí.

"Pokračování světového bestselleru a literárního fenoménu AFTER: Polibek úspěšné autorky Anny Todd." Nemyslíte, že je tu dneska nějak moc bestsellerů? K tomu asi nemusím nic dodávat, snad jen... Kniha After: Přiznání vyšla 3. 12. u nakladatelství Yoli!


AnotacePo otcově smrti se Partridge ujímá vlády v Dómu, jednom z posledních útočišť v jinak zničené pustině, jíž se Země stala. Původně si mladý muž předsevzal, že Čistým odhalí všechny otcovy lži, svrhne nelítostný řád Dómu a sjednotí jeho obyvatele se znetvořenými nešťastníky žijícími za jeho silnými zdmi. Jenomže s ohromnou mocí, kterou má nyní v rukou, je vše mnohem složitější a potenciálně nebezpečnější, než si kdy vůbec dokázal představit. Skupina přeživších se vydává na mimořádně náročnou cestu k Dómu. Pressia získala klíč ke spáse, a když se jí podaří ho dopravit až do Dómu, nešťastníci se snad vyléčí a všechny hrůzy se již stanou minulostí. Jenomže Bradwell tak snadno odpouštět nedokáže a navzdory Pressiiným prosbám je odhodlán zničit Dóm a potrestat jeho obyvatele za to, že se podíleli na zkáze okolního světa. Bývalý vůdce rebelů El Capitan stojí na Pressiině straně a chce zachránit tolik lidských životů, kolik to jen půjde, ale je pro něj mimořádně náročné se vypořádat se svou temnou minulostí plnou násilí. Bývalí spojenci a přátelé se stávají možnými nepřáteli na život a na smrt - a osud světa je nejistější než kdy dřív. Zřítí se lidstvo do záhuby? Nebo z všudypřítomného popela přece jenom vyvstane nový svět?

Závěrečný díl trilogie Čistý s názvem Oheň je tu jako další. Splynutí, tedy druhý díl ze série, prý ve všem předčil díl první, takže kdo ví, třeba právě Oheň bude lepší jak předchozí dva díly dohromady! Já mám doma právě první díl, už opravdu dlouho, a stále s k němu ne a ne dostat. Tak snad si to přečtu co nejdřív a dokoupím si celou sérii. Oheň by měl vyjít u Joty 8.prosince!
Změna! Moc se omlouvám, ale došlo k menšímu omylu. Kniha totiž vyjde 24. února příštího roku.


AnotacePokračování románu Pátá vlna. Jak zbavíte Zemi sedmi miliard lidí? Připravíte je o jejich lidskost. Cassie Sullivanová a její druhové přežili čtyři vlny ničení způsobené Jinými. Nyní, zatímco byla lidská rasa téměř vyhlazena a Pátá vlna se žene krajinou, stojí mladí lidé před volbou: připravit se na zimu a doufat v návrat Evana Walkera, nebo se vydat hledat další přeživší, než je nepřítel obklíčí. Protože další útok je velice pravděpodobný – je neodvratný. Nikdo však nemůže očekávat, jak hluboko Jiní klesnou, ani jak vysoko se lidskost dokáže vzepnout.

Konečně jsme se po skoro třech letech dočkali 2. dílu knihy Pátá vlna! Bude se jmenovat Nekonečné moře a vyjde u Baronetu 2.12.! Asi spousta z Vás zaregistrovala, že na první díl byl natočen stejnojmenný film, který do kin půjde koncem ledna příštího roku, tak se určitě máme na co těšit! Upřímně doufám, že se mi nějak poštěstí a stihnu Pátou vlnu přečíst dřív než vyjde film.


AnotaceVše začíná úkolem z anglické literatury: Napište dopis mrtvému člověku. Laurel si vybere Kurta Cobaina, kvůli své sestře, která ho zbožňovala. Zemřel mladý, stejně jako May. Brzy má Laurel notebook plný dopisů mrtvým lidem jako jsou Janis Joplin, Heath Ledger, Amelia Earhart nebo Amy Winehouse, které nikdy neplánuje odevzadat učitelce. Píše o nástupu na střední školu, začátcích nových přátelství, žití se svojí rodinou, první lásce a o tom nejdůležitějším - zkoušení truchlit po May. Ale jak lze truchlit pro někoho, koho jste neopustili? Až když Laurel začne chápat svoji sestru takovou jaká byla - půvabná, úžasná a trochu divná - může začít objevovat svoji vlastní cestu. Hlasem který je lyrický a pravdivý stejně jako oblíbené skladby, Ava Dellaira píše o cestě životem jedné dívky skrz výzvy a vtíravé a srdcervoucí krásy.

No a na konec tu mám knihu Dopisy na konec světa. Před asi tak půl rokem jsem náhodně narazila na tuto knihu na Goodreads, a už díky své anotaci mě okouzlila. Tak jsem začala vyhledávat, jestli náhodou nevyjde někdy i u nás a opravdu... Nakladatelství Yoli se pochlapilo a 4. prosince (to jest dnes) knihu vydá s originální, nádhernou obálkou! :D


To by bylo pro dnešek vše! Snad se Vám článek líbil a budete se těšit na další. POZOR! Na nový rok chystám Nejočekávanější knižní tituly: Novoroční speciál! Tak se nechte překvapit, co to asi bude. :D I když je to celkem očividné a nic, co byste nemohli uhádnout.

Užívejte zbytek dne a také víkend! Doufám, že podniknete něco fakt skvělého a nedopadnete jak já, přičemž moje jediná procházka bude nejspíš do lednice, a pak zpátky do postele. Miluju když jsem nemocná...
WeRonnie

4 komentáře:

  1. Odpovědi
    1. To věřím, já jsem bohužel nečetla žádnou knihu ze série, ale někdy se k tomu třeba dostanu :)

      Vymazat
  2. Osobne sa najviac teším na Medenú rukavicu, i keď u nás tuším vychádza až v januári alebo vo februári :-)

    OdpovědětVymazat

Budu ráda za každý komentář, radu nebo připomínku :)