úterý 8. března 2016

Měsíční NEJ - Leden, únor 2016

Ahoj!
Je tu další Měsíční NEJ, ale opět je to za dva měsíce, protože to by mi bylo i blbý sem dát jen za leden. Protože jsem přečetla jenom jednu knihu, tak by ve všech byla právě jen tak jedna. To by znamenalo, že by byla nejlepší a nejhorší zároveň. Každopádně v tom únoru se to o moc nezlepšilo. Stále se cítím trapně, protože vždycky vidím jak někdo za jeden měsíc přečetl 8 knih a já tu za dva měsíce mám pouze 4. Hlavní je, že mám z čeho vybírat! :D

Přečteno:

1. Nejlepší kniha

Asi dám příště tuhle otázku až na konec, protože je trapné, že vždy už první otázku nevím! :D Každopádně po pěti minutách rozhodování jsem vybrala Aristoteles a Dante objevují záhady vesmíru.

2. Nejslabší kniha

U tohoto mám celkem jisto. Nechci aby to vyznělo tak, že se mi kniha vůbec nelíbila, něco v ní bylo zajímavé, ale to asi až po tom, co jsme knihu ve škole rozebrali a zjistili jsme význam všech těch skrytých symbolů. A vám už asi došlo, že se jedná o Alchymistu - kterého jsem ani celého kvůli času nepřečetla a zbytek knihy jsem si doposlechla v audioknize.

3. Nejakčnější kniha

Temné šílenství, jelikož je to kniha o stalkingu, takže tam se neustále něco děje.

4. Nejnudnější kniha

Opět Alchymista.

5. Nejvtipnější kniha

Ari a Dante, u toho jsem se několikrát smála - přinejmenším pousmála.

6. Nejděsivější kniha

Temné šílenství, opět kvůli tomu stalkingu.

7. Nejromantičtější kniha

Temné šílenství. Docela ironické, jenže právě hlavního hrdinku pronásleduje šílená ženská, která si myslí, že jsou si souzeni a že mezi nimi je ta pravá nefalšovaná láska.

8. Nejbrutálnější kniha

Do této kategorie patří jak Temné šílenství, tak Všichni jsme z toho úplně na větvi, právě kvůli brutalitě prováděné na zvířatech.

9. Nejzajímavější námět

Temné šílenství.

10. Nejlepší konec a rozuzlení

Také Temné šílenství! :D Ten, kdo knihu četl byl z konce určitě stejně překvapený jako já. Ale musím uznat, že se autorovi rozuzlení opravdu povedlo!

11. Nejkrásnější obálka

Aristoteles a Dante objevují záhady vesmíru! Rozhodně ♥

12. Nejhorší zloduch

Naše milovaná stalkerka. :D Ale tohle zrovna není typ postavy, kterou byste vyloženě nenáviděli, jenom je asi z těch všech knih nejhorší (možná? Vždyť zabila několik lidí...!)

13. Nejlepší hrdinka

Rosemary (Všichni jsme z toho úplně na větvi), protože to je dokonce i jediná hlavní ženská postava ze všech těch knih.

14. Nejlepší hrdina

Ari! :3

15. Nejlepší pár (toto je takový spoiler, který je však stejně všem jasný, ale tak aby se neřeklo - pro přečtení musíte ty řádky označit)

Ari a Dante! ♥ :D Sice kvůli Kukuřičnýmu městu teď nemám ráda klučičí páry (že já jsem to četla!), ale tohle se dalo přežít.

Tak a to je vše! Já osobně fakt doufám, že se v březnu polepším, protože tohle je opravdu hrozné! :D
Užijte si zbytek dne!
WeRonnie ♥

7 komentářů:

  1. Alchymistu jsem přečetla jedním dechem :) :D :) Ale chápu, že každý je jiného názoru :) Aristoteles a Dante... na tu se dlouho chystám :) Už se těším :)

    OdpovědětVymazat
  2. S Alchymistou musím souhlasit. Od této knihy jsem čekala poměrně hodně, ale čím dál jsem četla tím více jsem se do toho zamotívala takže jsem byla ráda, že jsem knihu dočetla. Samozřejmě úplná katastrofa to nebyla jen mi to prostě moc nesedlo :)

    OdpovědětVymazat
  3. Pěkný článek! :)
    Temné šílenství mám doma a jsem na něho maximálně zvědavá. Od autora jsem četla Mrazivé ticho a to by lo až nakonec naprosto skvělé!! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji! :)
      Myslím, že na tomto způsobu bude každá jeho kniha, že tě nakonec překvapí skvělé rozuzlení :D Od autora si nejspíš ještě někdy něco přečtu.

      Vymazat
  4. Mně se Alchymista taky moc nelíbil, přijde mi to jako taková ta laciná filozofie, prostě mi nesedí.

    A Aristoteles je dobrý výběr, ta knížka mě dost bavila a to už YA čtu spíš výjimečně!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mám to asi stejně :\ A je super, že se ti líbila! :D

      Vymazat

Budu ráda za každý komentář, radu nebo připomínku :)