středa 27. dubna 2016

Recenze - Aristoteles a Dante odhalují záhady vesmíru

Aristoteles a Dante odhalují záhady vesmíru - recenze

Autor: Benjamin Alire Sáens
Originální název: Aristotle and Dante Discovered the Secrets of the Universe
Počet stran: 368
Rok vydání: 2015 (originál 2012)
Nakladatel: Albatros Media - CooBoo
Anotace (Databáze knih): zde


Tady můžete vidět i nějaké
ohodnocení, které kniha získala
Kniha je vyprávěna z pohledu dospívajícího chlapce Aristotela a jako každého teenagera ho trápí problémy. Nerozumí si se svými vrstevníky a celá jeho rodina dělá, že jeho bratr umřel, protože nechtějí přiznat, že je ve vězení. A samozřejmě největší problém a otázka celé knihy, kdo vlastně je? Potom ale pozná Danta a konečně najde pravého přítele, se kterým si naprosto a ve všem rozumí. Oba jsou pro toho druhého jakýsi záchranný bod a až později zjistí, jak je jeden pro druhého důležitý.

Aristoteles a Dante odhalují záhady vesmíru patří rozhodně k těm knihám, které vás zaujmou už pouhou obálkou (která se opravdu povedla, je nádherná!) nebo názvem, u kterého musíte prostě ocenit ironii jejich jmen. Nejlepší kamarádi, Aristoteles a Dante. Jejich příběh vás dokáže rozesmutnit i rozesmát zároveň. Hodně mě zaujala Dantova averze vůči botám, že je nechtěl nosit a snažil se jich vždy zbavit. :D

Co si na knize všimne snad každý kdo ji čte je, síla lásky a přátelství. I když se v knize občas neřeší moc pěkné věci, vám připadá, jak kdyby všechno kolem vás bylo prozářené. Protože myslím, že na tu lásku a přátelství se v knize kladl největší důraz.

Styl psaní skvělý a kniha rychle ubíhá. Dokonce až tak, že na konci si minimálně smutně povzdechnete, že už kniha končí. Nicméně končí nádherně, je to takový klasický Happyend ve kterém mu ke štěstí napomůže rodina. Myslím, že pokud se nebojíte trochu vážnějších témat a potřebujete něco na odreagování klasických Love Stories a teenagerských románků, je to kniha por vás! Ovšem také si myslím, že kniha nejvíce sedne právě těm teenagerům, protože k tomu mají zkrátka nejblíž. Knize dávám 4,5 hvězdiček!
WeRonnie

4 komentáře:

  1. Knížka s úžasnou obálkou, po které už nějaký čas pokukuji. :)
    Moc pěkná recenze! :)
    http://fandombeforebloodcz.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  2. Tu knihu bych si hrozně ráda přečetla. Opravdu mě zaujala. :o)

    OdpovědětVymazat

Budu ráda za každý komentář, radu nebo připomínku :)