neděle 27. listopadu 2016

Nejočekávanější knižní tituly - Listopad 2016

Ahoj!
Sice už tu máme skoro konec listopadu, ale znáte to. Ty listopadové dny jsou takové hodně rušné, protože každý už přemýšlí na dárky a každý je z toho úplně mimo. Tohle mělo být vysvětlení, proč článek přidávám až teď, takže pardon :D. Nicméně teda dneska tu máme Nejočekávanější knižní tituly, tedy knihy, které vyjdou/vyšly v listopadu! Užijte si článek!



AnotaceNový romantický příběh od bestselerového autora Jaye Ashera. Vánoční romance, která vám zlomí srdce, ale přiměje vás brzo začít znovu věřit… Sierra vede dva životy. Jeden v Oregonu, kde její rodina vlastní farmu vánočních stromků. A druhý v Kalifornii, kam před Vánocemi jezdí stromky prodávat. A opustit jeden vždycky znamená, že jí schází ten druhý. Tak to je až do posledních Vánoc, kdy Sierra potká Caleba. Caleb je vzorný kluk, jen před lety udělal obrovskou chybu a platí za ni dodnes. Ale Sierra nedá na jeho minulost a rozhodne se mu pomoct. To samozřejmě vyvolá vlnu nesouhlasu, falešných dojmů a podezření, ale Caleb se Sierrou přijdou na to, že jedna věc je silnější než tohle všechno: pravá láska.

Když už jsem tak začala mluvit o Vánocích, na chvíli u nich zůstaneme. Vánoční zázrak je taková typická Vánoční romantika, kterou byste měli číst hlavně na Vánoce, abyste byli součástí té atmosféry, popřípadě ji teprve načerpali. Pro milovníky Vánoc je tato kniha skoro povinná, řekla bych. Vánoční zázrak vyšla u CooBoo 21. 11.!
_________________________________________

AnotaceRada padla. Přišlo tání… Svět za Emmelininou pevností čeká. Po pádu rady může Emmeline konečně následovat své sny a vydat se spolu s novou kamarádkou Matisou a milovaným Kanem za svobodou, do divočiny, do neznáma. Do nebezpečí. Tajemství, které zajistilo Matisiným lidem mír po generace, bylo prozrazeno. Nově příchozí uplatňují nárok na zemi a přinášejí s sebou nepředstavitelné hrůzy. Emmeline slíbila, že Matise pomůže její lid varovat, ale na cestě se stále setkává s novými nebezpečími. Bojovné klany, otrokáři, kolonisté, nemoci i přírodní katastrofy na každém kroku… Emmeline začíná pochybovat o všem, co se kdy naučila a co zná. Neudělala chybu, když opustila osadu? A může její vztah s Kanem tohle martyrium vůbec přežít? Brzy se ocitne před neřešitelnou volbou: opustit kamarádku, která jí zachránila život, nebo se vzdát kluka, kterého miluje?

Teď se nepřesuneme tak daleko od tématu, protože Zima přišla. V anotaci sice píšou, že přišlo tání, ale já četla první díl, takže jsem trochu napřed (poprvé v životě snad!! recenze). Druhý díl ze série Smrtná zima se jmenuje Temná tání a vyšla u nakladatelství Host 8. listopadu!
_________________________________________

Anotace: Ztratila všechny, které milovala. Celaena Sardothien se vrací zpátky do říše a jediné, po čem touží, je pomsta. Brzy si ovšem uvědomí, že ve hře je mnohem víc – musí osvobodit prince Doriana, kterého pomocí magie ovládá král ze skleněného hradu. Musí zjistit příčinu královy moci! Ale hlavně nesmí zklamat svůj lid, který do ní vložil veškeré naděje.

Jsem si jistá, že na tuto knihu netrpělivě čeká několik z vás. Nová kniha od Sarah J. Mass se jmenuje Královna stínů a je to tedy 4. díl ze série Skleněný trůn. Knihu už vyšla a to u CooBoo 14. 11.!
_________________________________________

AnotaceVýznačná a mnoha cenami ověnčená americká spisovatelka Lois Lowryová, podobně jako v prvním svazku své světoznámé tetralogie, který vyšel česky pod názvem Dárce, stvořila tajuplný svět budoucnosti: Lidské společnosti vládne krutost a klam. Slabí, staří a nemocní jsou nežádoucí. Když Kiře zemře maminka, dívka se bojí, že ji vesnické společenství zapudí. Rada moudrých ale rozhodne, že Kira, jež se od maminky naučila tkát a vyšívat, vyšije kabát pro pěvce, který v obrazech vypráví lidské dějiny a předpovídá budoucnost. I další dvě děti mají úkol, jeden chlapec má pěvci vyřezat hůl, další dívka má pěvce jednou dokonce nahradit. Trojici dětí zdánlivě nic nechybí, jsou dobře zaopatřené, a přece v nich hlodají nedůvěra, strach a pocit, že jsou vlastně zajatci. Brzy však vyjde najevo, co s nimi rada moudrých doopravdy zamýšlí...

Asi všichni znáte knihu Dárce od Lois Lowry, která se v roce 2014 stala světovým bestsellerem. Tato kniha má být pokračováním a z anotace lze zjistit, že to není pokračování toho samého příběhu, nicméně je to nový příběh z toho samého světa (pokud jsem to dobře pochopila). V prvním díle se Jonas učil u Dárce, aby poté mohl nahradit jeho místo. I této knize se hlavní hrdinka učí, ale né od Dárce, ale od Pěvce. Nevím jak vás, ale mě kniha opravdu překvapila a musím si jí přečíst, protože jsem od Lowry četla obě její knihy, co u nás vyšli a na tuto se opravdu těším. Hledání Modré vyšlo u nakladatelství Argo!
_________________________________________

AnotaceKdybyste ztratili někoho, koho jste moc milovali, jak moc by to změnilo váš pohled na svět? V pokračování světového bestselleru Jojo Moyesové Než jsem tě poznala najdeme Louisu Clarkovou v přesně takové situaci. Po intenzivním půlročním vztahu s ochrnutým Willem Traynorem, který se rozhodl ukončit svůj život asistovanou sebevraždou, zůstává Louisa sama, zmítána smutkem a výčitkami svědomí. Po vážném úrazu se navíc musí vrátit domů k rodičům. Jako by byla najednou zpátky na začátku cesty – život po Willově smrti totiž znamená učit se leccos znovu, stavět na nových základech. Záchranář Sam Fielding, pro něhož je kontakt se smrtí každodenní náplní práce, by snad mohl být právě tím, kdo Louise pomůže se zase vrátit do života, jenomže pak se z Willovy minulosti nečekaně jako uragán vynoří Lily – jeho šestnáctiletá nezvladatelná dcera. A všechno je rázem jinak…

Další romantická Jojo Moyes! Život po tobě navazuje na předchozí knihu Než jsem tě poznala, podle které byl natočen také film (který jsem viděla a je opravdu skvělý, ale stydím se, že jsem nečetla knihu, ale tady u té už takovou chybu neudělám, i když vlastně ani nevím, jestli bude film, ale knihu si určitě přečtu!). Život po tobě vyšel u Ikaru!
_________________________________________

AnotacePřipadáte si zhola výjimeční? Užíváte si navazování kontaktů důležitých pro vaši budoucí kariéru? Je pro vás dospělost vzrušující nová výzva, na kterou se cítíte zhola připraveni? Blah. Prosím, kliďte se mi z očí. Tahle kniha je pro ty ostatní z nás. Tenhle komiks je pro všechny, kdo dokážou proflákat celé víkendy na internetu, pro které je držení se za ruce na ulici s naprosto úchvatným klukem nesnesitelná agónie, pro všechny, kdo sní o tom, že celý den zůstanou doma a budou se válet v pyžamu. A pro všechny, kdo přemýšlejí, kdy přesně vlastně ta dospělost začíná. Jinými slovy pro nás, kteří prožíváme hrůzy a trapnosti dnešního mladého života.

Tahle kniha nebo spíše sbírka komiksů je prostě dokonalá! Pro mě je to úplné #MustHave a strašně se těším, až ji budu mít doma! Rozhodla jsem se, že asi nejlepší bude, když vám sem přidám malou ukázku pár komiksů, které v knize najdete. A jsem si jistá, že si každá dívka najde v knize svoje. Kniha dospělost je mýtus vyjde už vyšla a to opět u CooBoo!
_________________________________________

 AnotaceAnna není nemocná, ale jako by byla. Ve třinácti letech má za sebou nespočet chirurgických zákroků, nemocničních pobytů, transfuzí, injekcí – jen proto, aby její starší sestra mohla žít. U Kate totiž ve dvou letech propukla leukémie a její rodiče se rozhodli pro další dítě, aby pro nemocnou dceru získali dárce kostní dřeně. Anna byla počata ve zkumavce a lékaři vybrali embryo, které bylo pro Kate jako dárce geneticky vhodné. Jenže v rodině, kde se všichni soustředí na vážně nemocné dítě, si Anna připadá jenom jako dárce. A tak se jednoho dne vzepře způsobem, který šokuje všechny okolo, ale v důsledku i ji samotnou. Rozhodne se, že už nebude jenom výrobcem buněk, že má nárok být vnímána jako lidská bytost. A když to nepůjde jinak, domůže se práva na vlastní tělo a život i před soudem. V této fascinující povahové studii rámované strhujícím příběhem zkoumá Jodi Picoultová reakce a rozhodnutí lidí v těžké životní situaci, a klade mnoho otázek, na něž se jen těžko hledají odpovědi. Mají rodiče právo nutit zdravé dítě podstupovat bolestivé a někdy riskantní zákroky, aby zachránili to nemocné? Když využijete jedno dítě, protože představuje jedinou naději na záchranu toho druhého, jste dobrá matka, nebo je to přesně naopak? Kontroverzní téma podává autorka – jak je ostatně jejím zvykem – citlivě, bez přehnaného sentimentu či moralistního poučování.

Tuhle knihu můžu všem jedině doporučit! Já osobně viděla film (asi v roce 2011, film je z roku 2009, takže se mi nedivte, v té době jsem pořádně ani nečetla. :D) a brečela jsem snad půlku toho filmu. Tahle kniha je 2. vydání u nás a má naprosto úžasnou obálku, která se dost podobá i ostatním knihách od autorky (Vypravěčka, Čas odejít) a já si jí určitě musím přečíst! Je to i můj život vychází 30. listopadu u Ikaru!
_________________________________________

AnotaceDramatický příběh o přežití, ztrátě domova a bezmoci doprovází mimořádně originální grafické zpracování dokumentů, e-mailů, vojenských zpráv a novinových článků. Píše se rok 2575 a dvě znepřátelené korporace jsou ve válce kvůli planetě, která je stěží něčím víc než obřím kusem kamene pokrytým ledem. Obyvatele o útoku nikdo nevaroval, nikomu na nich nezáleží. Kady je nucená spojit se s bývalým přítelem Ezrou a pod nepřátelskou palbou se snaží dostat k evakuační lodi, která oba dostane do bezpečí. Jenže po celé planetě se šíří zmutovaná epidemie. Úniková flotila se snadno může stát pastí a jejich hrobem.

Tuto knihu snad ani nemusím představovat, protože pokud sledujete nějaké blogery nebo nakladatelství na soc. sítích, museli jste o této knize alespoň jednou zaslechnout. Mluvím o naprosto dokonale zpracované knize Illuminae, kterou vydalo nakladatelství CooBoo!
_________________________________________

Normálně bych se zeptala, co si hodláte pořídit, ale teď to bude spíš... Kterou novou knihu jste si pořídili? Inspirovalo vás něco?
Mějte se krásně! A užijte si 1. adventní neděli!
WeRonnie ♥

7 komentářů:

  1. Na Královnu stínů se třesu už neskutečně dlouho, ale zatím mi stále ještě nepřišla. Já už to nevydržíííííííím! :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :D :D Já bohužel nepřečetla ještě ani jednu knihu od ní :(

      Vymazat
  2. Vánoční zázrak a Illuminae mám rozhodně v plánu a stejně tak i Královnu stínů a Temné táni- tady si akorát budu muset přečíst předchozí díly :D
    Měj se hezky :)

    OdpovědětVymazat
  3. Doufám, že Královnu Stínů objevím pod stromečkem :D

    OdpovědětVymazat
  4. Já se strašně strašně strašně těším na Královnu stínů - už pár týdnů ji mám objednanou a nemůžu se dočkat, až konečně dorazí :)

    Lory Humble × TICHÝ ODPOR

    OdpovědětVymazat
  5. Doufám, že mi Illuminae dorazí co nejdříve, jsem zvědavá na zpracování :)

    OdpovědětVymazat

Budu ráda za každý komentář, radu nebo připomínku :)