pondělí 7. července 2014

Den co den - recenze


Den co den - recenze

Autor: David Levithan
Díl: 1/1
Počet stran: 344
Rok vydání: 2013
Nakladatelství: CooBoo

AnotaceKaždý den se probudíte v jiném těle, každý den žijete život někoho jiného. A tak platí jedna jediná zásada – vyhněte se tomu, aby si někdo všiml, že na jeden den přebýváte v těle někoho jiného a nepleťte se do jeho života.

Obálka: Obálku moc nechápu. O nějakém létání, nebi a nebo mracích nebylo v knížce ani jedno slovo. Jediné co mě napadlo je, že to je kvůli příjmení autora :D ale jinak je to celkem hezká obálka a ten "citát" to skvěle obohatil

Děj: Je to tedy o klukovi, který se každý den probouzí v jiném těle. Žije takhle už celých 16 let a celou dlouhou dobu se snaží, aby nikdo nepoznal, že se ten někdo chová jinak, než by měl. Jednoho dne se probudí v těle Justina. Půlka jeho dne je stejná jako dny ostatní, odpoledne se ale Justin má sejít se svojí přítelkyní a "ten kluk co nemá tělo" :D se do ní zamiluje. Každý den ale musí jednou skončit ať chceme, nebo ne. Každý nový den v novém těle se snaží aby se aspoň trochu přiblížil k Rhiannon. Někdy se objeví jako holka, co chce přestoupit na novou školu a chce po Rhiannon, aby ji školu ukázala a někdy se taky objeví jako záhadný kluk, kterému se právě Rhiannon (není zase tak hezká) zalíbila. Dovolí jim jejich osud, aby byli spolu?

Hlavní postavy: Obě dvě hlavní postavy jsou mi velmi sympatické zvláště ten bezejmenný kluk co každý den střídá těla. Toho jsem si zamilovala hned po prvních kapitolách.

Můj názor: Tahle knížka mě zaujala svým originálním námětem. Autor si opravdu uměl pohrát s příběhem a vznikla z toho super knížka. Je mi dost líto, že nebude další díl, ale myslím že kdyby přeci jenom byl, byl to super díl!


Doporučení: Tuto knížku bych doporučila opravdu všem, co rádi čtou. Když nebudete vědět, co o dlouhých letních dnech číst, určitě běžte do knihovny a pujčte si to ;) této knížce teda dávám 5 hvězdiček!

Doufám, že jsem vás díky této recenzi "navnadila" na to, přečíst si tuto knížku a jestli ne, tak už fakt nevím :D Mějte se, Verča

4 komentáře:

  1. Ja knihu prave ctu. Jsem teprve u druhe kapitoly a zatim mi to moc nevyhovuje. Skakani z tela do tela je sice docela originalni (i kdyz mne naskakuji knihy jako Hostitel apod.), ale ta zapletka uz moc ne. Zamilovany kluk nemuze byt se svou laskou... uvidim, jak to bude dal, treba se to zlepsi. :)) jen ten styl psani me stve, je tuctovy.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. mě to na začátku také moc nevyhovovalo, bylo to strašně zmatený ale pak jsem si na to trošku zvykla jestli se to tak dá říct a pak jsem se těšila kým bude další den :)

      Vymazat
    2. Ja to dnes vratila do knihovny. Odradilo me par spatne zvolenych vet. :D nevadi, aspon ze tobe se kniha libila.

      Vymazat
    3. Aha tak to je škoda že se ti to nelíbilo :\

      Vymazat

Budu ráda za každý komentář, radu nebo připomínku :)