pátek 25. července 2014

To-be-read





Ahoj!
Jsem tu s novým článkem, který nebude pravidelný, takže nebude jednou týdně jako u ostatních blogerů. Prostě až narazím na nějakou dobrou knihu Tak sem přidám takzvaný To-be-read (TBR). Myslim, ze tento tip článku zná už každý, protože (skoro) všichni knižní blogeři využívají tohoto "projektu". (Jestli fakt nevíte, tak je to projekt, do kterého napíšete vždy jednu nebo víc knížek, které byste si chtěli přečíst).
                                                                                                                                          
Dneska bych tu chtěla ukázat jednu trilogii, které není zase tak populární. Je známá, ale ne tak moc jako ostatní. A je to tedy  Monument 14 !!! Mam dobrou zprávu pro toho, kdo četl první dva díly .. protože na konci října vyjde poslední díl série, který     se jmenuje Cesta pustinou.

Myslím, že mi dáte za pravdu, že ty obálky jsou nádherné! Nejvíc se mi asi líbí obálka posledního dílu, protože je asi nejvíc záhadná. Na  Databázi knih je první díl hodnocený 83 procenty a na  Goodreads 3.9 takže hodnocení je taky velmi dobré nebo minimálně není špatné to uznejte :D První dva díly bych si chtěla přečíst ještě předtím, než vyjde poslední tak snad se mi podaří, je někde sehnat.


Anotace :  Tvá matka na tebe křičí, že nestihneš autobus. Vidí, jak se blíží ulicí. Nezastavíš se a neobejmeš ji, neřekneš jí, že ji máš rád. Nepoděkuješ jí, že je hodná, laskavá a trpělivá máma. Jistě že ne – jen seběhneš schody a utíkáš na roh ulice.

Kdybys ale věděl, že je to naposled, co mámu vidíš, nejspíš by sis přál, aby ses zastavil a všechny ty věci udělal. Možná i za cenu, že by ti autobus ujel. Ale autobus se už blížil, tak jsem se rozběhl.

Čtrnáct dětí. Jeden supermarket. A milion věcí, které nabraly špatný směr.

V akcí nabitém debutovém románu Emmy Laybourne se stal supermarket útočištěm pro čtrnáct dětí – šest středoškoláků (oblíbených i neoblíbených), dva osmáky (z nichž jeden je technický génius) a šest malých dětí. Zní to jako velká zábava, když si můžou dělat, co chtějí, ale ne v případě, že venku zuří jedna katastrofa za druhou, počínaje monstrózním krupobitím a konče použitím chemických zbraní, které svět – jak ho znají – vedou do záhuby. A jediné, na co děti myslí, je věta: Uvidím ještě někdy své rodiče?


No, musíte teda uznat ze námět je jistě originální a (podle mě) taky velmi zajímavý.

Je to tedy další postkatastrofický příběh. Zpočátku se zdá, že ten den je normální jako každý jiný. Jenže není. Najednou nastane konec světa a 14 dětí uvízne v supermarketu. Na knížce je dobré, že ty děti jsou úplně normální. Jsou tam předškoláci i školáci, kluci i dívky, šprti i blbečci ( :D ) a tak dále.  Hrozně moc se těším až si to přečtu a doufám, že si to budu užívat tak jako ostatní.

Jestli jste četli, tak mi určitě dejte vědět váš názor (zajímá mě jestli je to opravdu tak dobré jak se píše).

A ještě mám velkou prosbu abyste mi napsali buď sem do komentářů, nebo na můj profil jestli byste chtěli tyto články dál, abych to nedělala jen tak pro sebe :( děkuju

 S přáním krásného dne, Verča :D

8 komentářů:

  1. Mně se to teda absolutně nelíbilo. :D
    Neříkám to jen proto, abych vyčnívala z davu nebo podobně, ale prostě mě kniha vůbec nezaujela, postavy mě štvaly jedna víc než druhá a celkově to bylo hrozně... nepromyšlené. :D
    Ale třeba se to tobě líbit bude. :)

    OdpovědětVymazat
  2. Mně se tento druh knížek líbí, jednička hodně čtivá, dvojka slabší, ale pořád mě zajímalo, jak to bude pokračovat. A trojku si přečtu taky, abych věděla, jak to dopadne :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To tak bývá skoro u všeho, že první díl je nejlepší ze série (znám i výjimky) :D

      Vymazat
  3. Já si knihy taky chci přečíst a jsem na to docela zvědavá. Všichni to chválí, tak snad mě to nezklame. A tenhle projekt je hodně oblíbený, takže i u tebe ho ráda uvidím víckrát. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. děkuju :)
      Já jsem na to také velmi zvědavá ale už třem lidem se to moc nezamlouvalo ale je proti tomu velká konkurence ta snad to bude dobré :)

      Vymazat
  4. Strašne dlho už po sérií pokukujem. :) Vyzerá dobre a tie obálky sú tiež zaujímave.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. já teda tuto sérii viděla poprvý asi před týdnem :D

      Vymazat

Budu ráda za každý komentář, radu nebo připomínku :)