neděle 23. listopadu 2014

Recenze - Vražedná pomsta


Vražedná pomsta - mini-recenze

Ahoj,
tak jsem se konečně dopracovala k tomu, dočíst sérii Hunger games. Dlouho jsem přemýšlela, jestli napsat nebo nenapsat recenzi, protože Hunger games četl snad už každý. No a nakonec jsem se teda rozhodla že jo, že to ale bude spíš Mini-recenze.

Autor: Suzanne Collins
Počet stran: 336
Rok vydání: 2011 (originál 2009)
Nakladatel: Fragment

Anotace: Jste hladoví po dalším strhujícím čtení? Napínavý příběh dobrodružství, útlaku a romantiky pokračuje! 
Katniss dosáhla vítězství v Hladových hrách aktem vzdoru proti všemocnému Kapitolu a jeho krutým pravidlům. Katniss s Peetou očekávají pomstu mocných. Překvapivé výsledky zápasu v drsné reality show však povzbudily obyvatele země Panem, aby se postavili k odporu, a v krajích se formuje odboj. Podaří se zabránit krvavému střetnutí, jehož důsledky by byly víc než hrozivé?

Děj tentokrát nenapíšu, protože asi všichni víte o čem Vražedná pomsta je, takže není potřeba to tu zase vypisovat.

Obálka: Já mám doma Hunger games box takže všechny obálky jsou černé, nahoře je název a pod ním je vždy znak reprodrozda, který je opravdu moc pěkný a líbí se mi obzvláště to, že u tohoto znaku je za reprodrozdem kruh, který naznačuje "Hladové hry" a tentokrát je rozdělený na dvanáct částí, které se dějově na obálku velmi hodí. Jinak ten proužek se mi tam vůbec nelíbí, jsem jediná koho to označení Young Adult u Fragmentu štve? :D

Hlavní postavy: Takže Katniss s Peetou opět nezklamali. Znovu projevili, jak jsou chytří a že se jen tak nedají. Katniss mě ze začátku hodně štvala tou svou bezcitností (jak může nemilovat ani jednoho z nich?! nechápu :D ) ale postupem času to vymizelo. Peeta se vůbec nezměnil a je mi ho hrozně líto, taková neopětovaná láska :( ... No a Hurikán je prostě Hurikán. Úžasný jako vždy.

Můj názor: Takže mě se Vražedná pomsta moc líbila, ale asi jsem čekala něco víc (a proto nemám ráda když mi pořád někdo říká jak je kniha úžasná a že nemá jedinou chybu, pak jsem většinou zklamaná). Nic víc mě asi nenapadá co bych k tomu mohla dodat. takže už snad jen, že jsem samozřejmě viděla film a kniha se mi líbila více (jak jinak). :D

Doporučení a hodnocení: Doporučuji knihu všem, myslím že jedinou podmínkou pro to, aby se Vám kniha líbila je, že musíte mít aspoň trošku rádi Sci-fi a vyvraždovačky. Ačkoli si myslím, že Hunger Games už četl (nebo viděl film) každý. Takže, jak už jsem psala, kniha se mi moc líbila a tak knize dávám 5 hvězdiček.


Bonus: Nejkrásnější scéna/chvíle:    !!!OBSAHUJE POUZE NEVINNÉ SPOILERY!!!
Už dříve jsem psala, že někdy k recenzi připojím nějaký bonus a pro dnešek jsem si řekla, že Vám řeknu, jaká scéna z knihy se mi líbila nejvíce. 
No a já jsem si vybrala část, když mi Katniss připadala nejméně falešná a bezcitná a to bylo, když byla při západu slunce s Peetou, povídali si a pak se políbili. :3 :D A v tu chvíli mi vyšlo najevo, že jí Peeta není lhostejný a že ho má ráda. A na tuto scénu byl udělán i plakát, který máte hned vedle :D Perla, Tik tak.

Snad se Vám tato mini-recenze líbila a také ten bonus (ikdyž mě příjde takový chudý, tak mi klidně napište názor na něj, já totiž vůbec nevím). 
Mějte se krásně! WeRonnie

4 komentáře:

  1. Hunger Games miluju :) Máš pravdu v tom, že knížky jsou lepší než film. Pochopíš tam jak celá společnost Panemu funguje. Ve filmu to moc nevysvětlují. Z HG série mám nejraději první díl. Ve Vražedné pomstě je nejlepší aréna a ten konec ;)

    OdpovědětVymazat
  2. HG je skvělá série, mám ráda všechny díly, až na konec toho třetího, ale to se dá lehce přehlédnout, protože celkově je to opravdu úžasně napsané a mohla bych všechny díly číst pořád dokola :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. škoda že na tom nejsem stejně :\ měla jsem si to přečíst dříve no...

      Vymazat

Budu ráda za každý komentář, radu nebo připomínku :)