čtvrtek 13. listopadu 2014

To-Be-Read #10 - Seznam tajných přání

Ahoj,
Omlouvám se za velmi malou aktivitu ale, první čtvrtinu roku už máme za sebou a na mě číhají samé čtvrtletní písemné práce. Takže moc nečtu a tudíž tu nemám co přidávat. Každopádně 15 minus už jsem dočetla a už od pondělí jsem nic nečetla. Možná ve čtvrtek by tu mohla být recenze, jinak dnes večer snad rozečtu Catching Fire (kdo chce tak Vražednou pomstu :D ). No už tu několik dní nic nebylo tak jsem si řekla že prostě napíšu aspoň TBR protože to nezabere ani nějak hodně času.

Za tímhle krásným jménem i obálkou se skrývá i velmi zajímavý příběh!


Anotace: Brett Bohlingerová si až do svých 34 let žila jako princezna. Ze dne na den ale přichází o všechno, když zjišťuje, že milovaná maminka, majitelka obří kosmetické firmy, ji vynechala ze své závěti. Přesněji - její díl dědictví jí připadne pouze v případě, že dokáže do roka splnit všechna svá dětská přání, jejichž seznam si jako malá sepsala a na které už dávno zapomněla. Na rozdíl od matky. Jenomže proč by se měla Brett najednou stát učitelkou a ve volném čase dělat sólového komika, když se tak tvrdě připravovala na to, že jednou převezme rodinné impérium? A k čemu by jí byl kůň? Brett se cítí podvedená a ponížená, navíc přichází o práci, jistý příjem i dlouholetého přítele. S vidinou dědictví začíná plnit jeden bod seznamu za druhým a brzy si s překvapením uvědomuje, že jí ten starý ušmudlaný list papíru úplně ovládá. A že jí to vlastně vůbec nevadí … Půvabný románový debut americké autory o cestě za štěstím a o snech, jichž bych se člověk neměl nikdy vzdávat.

Hodnocení: Takže je hodnocena velmi dobře, Databázi knih je kniha hodnocená 88 % a na GR má 4,12 hvězdičky. Kniha je oddechová a prostě hned od začátku se ví jak to dopadne (tedy aspoň podle ostatních :D ). Jenže já chci nějaký hezký román nebo právě oddechovku, protože teď čtu samé vyvražďovačky.

Obálka:  Za mě teda rozhodně jedině plus, protože ta obálka se mi strašně moc. Kdybych ji ale měla srovnat s ostatními obálkami tak... no všechny jsou prostě dokonalé! :D Jinak tato je jenom naše! A myslím, že se Ikaru moc povedla!

Snad se Vám tento článek (a také kniha!) líbili a třeba Vás i zaujala a napíšete si ji do svého TBR listu! :D WeRonnie

2 komentáře:

  1. Kniha je úžasná a určitě ji všem doporučuji! :) a obálka je opravdu skvělá :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. a tvůj názor na ni? :D A jinak se vším musím souhlasit!

      Vymazat

Budu ráda za každý komentář, radu nebo připomínku :)