pondělí 9. března 2015

Knižní dvoutýden #14 - nebo spíš měsíc?!

Ahoj, tak jsem tu po opravdu hodně dlouhé době s tímto článek, který jsem chtěla, aby byl pravidelný jenže, já na to vždycky zapomenu, takže místo toho, aby tohle byl Knižní dvoutýden, to bude spíše Knižní měsíc.

Nové knihy: 2
Přečtené knihy: 6
Rozečtené knihy: 2




Nové knihy:

Jsou to teda knihy Doctor Who: Závoj smutku a Eleanor & Park, ale přečetla jsem zatím jenom druhou knihu a už mám na ní i recenzi.



Přečtené knihy: 

   Jako první jsem přečetla knihu Amélie v Paříži. Kniha mi vůbec nesedla a prostě u čtení jsem se nudila a místy jsem se musela do čtení nutit. Na tuto knihu jsem už napsala recenzi, takže jestli chcete, tak si ji můžete přečíst zde.
   Další přečtená knížka je Ve stínu černých ptáků a tato kniha se mi opravdu mo líbila a našla jsem si v ní přesně to, co jsem od knihy očekávala. Knihu jsem přečetla před měsícem, ale stále nemám recenzi, a vůbec, teď vůbec nestíhám psát recenze. A když už se najde trocha času, stejně se vykašlu na recenzi a raději si napíšu jiný článek, protože 5 recenzí prostě to už je na mě moc, i když vím, že když to budu furt odkládat, číslo se bude stále navyšovat.
   Další je kniha Kde hvězdy stále září, což je další skvělá kniha, na kterou jsem stále nenapsala recenzi, ale určitě napíšu, protože je to opravdu skvělá kniha.
   Potom je to teda Eleanor & Park, a poslední kniha se jmenuje Ve stínu Gilotiny. Tato kniha je z edice Můj příběh, ze které jsem už četla knihu Titanic (další přečtená kniha!). A chtěla jsem si přečíst další knihu z této edice a navíc jsme zrovna ve škole probírali Francouzskou revoluci, takže to částečně byla kniha do školy. No a musím říct, že Ve stínu Gilotiny se mi líbilo více, než Titanic. Jestli nebudu otrávená ze všech těch recenzí, tak napíšu alespoň mini-recenzi na tuto knihu.




Rozečteno: 

   Už asi 2 týdny mám rozečtenou knihu Podivuhodné a krásné soužení Avy Lavender (dále jen Ava Lavender :D )a za ty dva týdny jsem se dostala na stranu 60, což mě opravdu štve. Důvodem není ani tak, že nemám tolik času (i když to tam taky hraje roli), ale spíše to, že když jsem si udělala čas na čtení tak jsem přečetla třeba 10 stránek. Na začátku knihy je nakreslený rodokmen a celou tu dobu v knize mluví o předcích Avy Lavender. Ale to, proč se v podstatě ničim nezajímavý příběh rodiny tak dlouho rozebírá jde mimo mě. Ale, teď už jsem se dostala k tomu, že se narodila Avy mamka, takže za chvíli by se z toho snad mohl vyklubat normální příběh ne? Doufám...
   Do Avy Lavender jsem rozečetla další dvě knihy (z čehož jsem jednu už dočetla). A teď tedy čtu knihu Doctor Who: Závoj smutku a musím říct, že kniha mě opravdu moc baví a uvědomila jsem si, jak moc mi chybí ten seriál (a další díly budou až na podzim! -_- ). A myslím si, že dneska (v neděli) večer už knihu dočtu, protože mi zbývá nějakých 50 stránek.


Tak to by bylo z tohoto článku všechno a já doufám, že se Vám článek líbil. Přeji hezký zbytek dne! :) WeRonnie

4 komentáře:

  1. Těším se na recenzi na Avu Lavender! Po téhle knize pokukuji už šíleně dlouho, ale stále jsem se neodhodlala k tomu ji přečíst. Pěkné shrnutí :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Páni, asi dám recenzi na Avu přednost :D Děkuji :)

      Vymazat
  2. Na recenziu na Avu sa tiež už teším, pretože tá kniha vo mne zanechala .. trošku zmätené pocity :D Malo to takú skvelú atmosféru ( ale tiež to na mňa pôsobilo celkom ako tragédia ). A asi by som si tú knihu mala ešte raz prečítať, pretože vážne nechápem, čo Avu ťahalo k tomu úchylovi ( no spoilers :DD ) :D
    A Ako sa ti páči Závoj smútku? :3 Mne ten koniec prišiel riešený tak nejak.. chaoticky :D Trošku som sa v tom strácala :D Ale dialógy, prostredie, postavy, všetko to fungovalo :3 :D A samozrejme, vtipy o motýlikoch! :3 :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nemám ponětí, koho pokládáš za úchyla :D ale tak určitě se k tomu teprve dostanu.
      Bylo to super, musim si přečíst další díl! :D a v tom konci jsem se taky ztratila, naprosto nechápu jak jejich myšlení na konci a ať nad tim přemýšlim jak chci, nedokážu ten konec prostě pochopit :D

      Vymazat

Budu ráda za každý komentář, radu nebo připomínku :)