sobota 7. března 2015

Nejočekávanější knižní tituly - Březen

Ahoj, máme tu další měsíc a s ním i další díl! I v tomhle dílu Vám ukážu 8 knih, které vyjdou v březnu a které z nich mě nejvíce zaujali.


Anotace: Amanda a Jenny jsou nerozlučné kamarádky. Zanedlouho jim bude čtrnáct a nejraději jezdí na kole nebo nakupují oblečení. Na konci školního roku se u nich ve třídě objeví David a Amanda se do něj bezhlavě zamiluje. Naštěstí to vypadá, že i David se o ni zajímá. Na jednom večírku se už už schyluje k jejich prvnímu polibku, jenže pak se náhle Amanda probouzí v nemocnici a neví, co se s ní stalo. Má na své tělo příliš velké srdce. Pokud se nenajde brzy vhodné srdce pro transplantaci, zemře. Amandin svět se obrací naruby a vše najednou přestává dávat smysl. Dokáže se s myšlenkou na smrt vyrovnat? A jak se k její nemoci postaví David a Jenny? Opravdu láska hory přenáší, nebo je to jen rčení, které nikdy nemělo žádný smysl?

Jako první tu mám knihu Tlukot mého srdce, což vypadá jako další romantická knížka, jenže tahle vypadá opravdu dobře, má velmi zajímavý námět a jestli bude kniha i dobře napsaná, tak si myslím, že to může být opravdu skvělé. Krom toho se zdá, že se tam často bude objevovat psychologie, takže další plus pro mě. A ta poslední věta/otázka mě opravdu nutí si zjistit o knize něco víc a dokonce si ji i přečíst. Tlukot mého srdce vychází 13. března u nakladatelství CooBoo!


Anotace: Otec Laureth Peakové ji naučil sledovat opakující se události, vzory a čísla - což je něco, pro co má jeho dcera mimořádné nadání. Její tajemství? Je slepá. Pak se ovšem její táta ztratí, Laureth popadne svého sedmiletého brášku a vydá se vstříc záhadě, která je dovede až do New Yorku. V tomhle velkoměstě je její dovednost vysledovat šokující a občas nebezpečné spojitosti dovede do světa plného temnoty. Dokáže zachránit svého tátu i sebe? Já nejsem neviditelná je spletitá skládačka o tom, že nic se neděje jen tak pro nic za nic a náhoda neexistuje. Třináctý román Marcuse Sedgwicka, který nedáte z ruky až do poslední stránky.

Další skvělá CooBoo kniha! Já nejsem neviditelná, to je kniha, která získala v Americe poměrně velké množství dobrých ohlasů. Je to detektivní thriller, který je ještě doplněn různými překážkami, které z knihy dělají něco jedinečného a velmi zajímavého. Knihu už je pár dní v prodeji, takže je i možné, že knihu někdo četl.


Anotace: Sedm polobohů včele s Percym čeká poslední a nejtěžší boj. Giganti, obludní pomocníci bohyně Gaiy, jsou připraveni zničit hrdiny z Velkého proroctví a s nimi i celý svět. Tábor polokrevných je obklíčen římskými jednotkami a hordami nestvůr. Nutně potřebuje pomoc, ale ta je až na druhém konci světa. Obří socha Athény Parthenonské by mohla válku mezi Řeky a Římany zastavit a polokrevné usmířit. Míří ale kamenný kolos na správné místo, a hlavně, bude tam včas? Zbývá jen pár dnů. Pomstychtivá matka země Gaia se probírá z dlouhého spánku a k probuzení jí chybí jediné - krev dvou polobohů, krev Olympu!

Tohle je určitě skvělá zpráva pro Vás ostatní. Už 31. března se můžete těšit na další díl ze série Bohové Olympu - Krev polobohů. Já jsem žádný díl ze série nečetla a abych řekla pravdu, tak mě to ani moc neláká, ale zatím jsem neslyšela žádný záporný názor na sérii.


Anotace: Strhující milostná sága plná ničivých tajemství a temné magie o dívce, jejíž slzy mají sílu vynést na povrch ztracený kontinent Atlantidu, pokračuje. Eurečiny slzy zaplavily zemi a nyní Atlantida roste a s ní i moc zlého vládce Atlase. Eureka je jediná, kdo ho může zastavit, ale nejprve se musí naučit, jak bojovat. Ku pomoci jsou jí naštěstí přátelé. Vydává se na cestu přes oceán s kamarádkou Cat, její rodinou, Anderem a rovněž oslňujícím, ale i tajemným Sadařem, který Eurece přislíbil, že jí pomůže najít Solona. Ten totiž jako jediný ví, jak porazit velkého Atlase. Eureka má šanci zachránit svět, ale co všechno bude muset obětovat? Nebude právě její láska k Anderovi zároveň největší překážkou? 

Druhý díl ze série Atlantida s názvem Vodopád. Je to tedy pokračování na knihu Slza, která čtenáře zaujala tématem, jenže styl psaní celkem dost čtenáře štval a dokonce i nudil. Vodopád vyjde 31.3. u nakladatelství Yoli!


Anotace: Když se Alice probere na zemi v posilovně, má na hlavě pořádnou bouli a myslí si, že je jí dvacet devět a čeká první dítě se svým superúžasným manželem Nickem. Jenomže pak se dozví, že se jí z paměti právě vymazalo deset let života a že je ve skutečnosti devětatřicetiletá neurotička, která nejraději tráví svůj volný čas v posilovně nebo na poradách školního výboru se ženami, jež kdysi nesnášela. Jak se to stalo, že se její život tak radikálně změnil? Proč ji její manžel nenávidí? Co tak hrozného provedla, že s ní její milovaná sestra skoro nemluví? A do toho si není schopná vůbec vzpomenout na svoje tři děti – ne, Alice se najednou vidí jinýma očima a ta nová žena, o které jí vyprávějí, se jí vůbec nezamlouvá. Najde způsob, aby se znovu stala tím člověkem, kterým bývala?

Na co Alice zapomněla. Tato kniha mě zaujala hlavně tím nápadem, který mi příjde opravdu dobrý. Hlavní hrdinka se snaží zjistit, co během těch deset let, na které si nepamatuje udělala špatně, že ji hodně lidí nenávidí. Kniha je označená jako bestseller a napsala ji autorka, kterou znáte díky knize Manželovo tajemství. Jinak, moc se mi líbí název knihy na Slovensku - Prečo sme sa vlastne rozišli. Na co Alice zapomněla vyšlo začátkem toho měsíce u nakladatelství Ikar.


Anotace: Kniha světoznámé americké autorky, jejíž mnohonásobně vyznamenaný román Dárce se dočkal také filmové podoby, zavede čtenáře do Dánska v době druhé světové války. Dvě kamarádky Annemarie a Ellen si zatím válku nijak neuvědomují, pociťují ji snad jen v tom, že už se v obchodech nedá koupit tolik věcí, zvláště jejich oblíbených sladkostí. Válečné hrůzy však náhle a brutálně vtrhnou do jejich života, když Němci začnou v okupovaném Dánsku pronásledovat Židy. Ellen je totiž Židovka a ocitá se v ohrožení života. Annemariini rodiče se rozhodnou malou kamarádku své dcery zachránit...

Spočítej hvězdy. Tuto knihu jsem vybrala hlavně kvůli autorce. Lois Lowry je autorka knížky Dárce a tato kniha byla dokonce i zfilmována. Dárce jsem četla a moc se mi to líbilo, takže tuto knihu si také přečtu a už se na ní moc těším :D . Kniha má také velmi zajímavý námět a já doufám, že v knížce se znovu projeví autorčina fantazie. Spočítej hvězdy vyjde opět 31. března u nakladatelství Argo!


Anotace: Kdy jste naposledy chtěli zavraždit svou matku? Bývalá vymetačka večírků Jane Jenkinsová je chytrá, okouzlující … a má za sebou deset let ve vězení. Kdysi byla na vrcholu slávy jako společenská celebritka, ale pak ji odsoudili za vraždu matky, krásky z vyšší společnosti známé svou charitativní činností a bohatými manželi. Kvůli formálnímu pochybení policie se Janie dostala na svobodu. Utíká před médii a zároveň se snaží sledovat stopy, které, jak doufá, ji dovedou k matčinu vrahovi. Problém? Janie si není úplně jistá, jestli jím není ona sama… 

Nejdražší dcera. Příběh o tom, jak dcera hledá vraha své matky, i když za vraždu byla ona sama odsouzená. Kniha má opravdu povedenou obálku s heslem: "Kdy naposledy jste chtěli zabít svou matku?". Krom toho je tam i komentář: "Konečně thriller, který si zaslouží označení nová Zmizelá". Nejdražší dcera vyjde 10.3. u nakladatelství Knižní klub.


Tak a teď to nejlepší na konec! 18.3. vyjde další knížka od Keri Smith, tedy od autorky Destrukčního deníku! Jmenuje se Tohle není kniha a je "psaná" ve stejném duchu jako Destrukční deník, takže u této knihy se fantazii meze nekladou. Tuto knihu si určitě co nejdříve pořídím, co vy?

Takže, snad se Vám tento článek líbil a dejte mi vědět, které knihy se Vám zalíbili, a které si pořídíte. WeRonnie

4 komentáře:

  1. Na Spočítej hvězdy som tiež zvedavá, aj keď by som bola radšej, keby sa spravia preklady pokračovania Darcu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo to já taky, docela mě to štve že nevydají další díly. :(

      Vymazat
  2. Tohle není kniha? :D Tak o tom si musím zjistit víc!

    OdpovědětVymazat

Budu ráda za každý komentář, radu nebo připomínku :)