sobota 28. března 2015

Poznáš knihu podle anotace? #5

Ahoj,
Je tu další díl Poznáš knihu podle ... ? A tentokrát to bude tedy podle anotace. Pokud nevíte, o co v tomto projektu jde tak Vám to ještě krátce připomenu. Do článku vložím anotaci knihy dle mého výběru a Vaším úkolem je, poznat o jakou knihu jde a výsledek vašich myšlenek mi prosím napište do komentáře. A aby to nebylo tak jednoduché, tak jsem ještě některé části, kde se nacházejí třeba jména hlavních postav, nebo dokonce knihy vyškrtla a místo nich tam jsou hvězdičky (tak se prosím neptejte, proč tam jsou ty hvězdičky :D ). A ještě Vás poprosím, abyste "soutěž" nekazili ostatním a nepodváděli třeba tak, že knihu budete hledat na internetu. Za špatnou odpověď Vám nikdo nic trhat nebude! :D To by bylo všechno k úvodnímu "povídání" a můžete hádat! :)

Anotace: Tajemný ostrov. Opuštěný sirotčinec. Zvláštní sbírka velice podivných fotografií. To vše čeká na odhalení v knize *****, nezapomenutelném románu, kde děj a děsivé fotografie přináší jedinečný čtenářský zážitek. Náš příběh začíná strašnou rodinnou tragédií, která přivede šestnáctiletého Jacoba k cestě na vzdálený ostrov u břehů Walesu, kde objevuje rozpadající se trosky *****. Když Jacob bloumá jeho opuštěnými ložnicemi a chodbami, ukazuje se postupně, že děti slečny ***** byly víc než podivné. Byly možná nebezpečné. Možná byly na opuštěném ostrově drženy v jakési karanténě z velmi dobrých důvodů. A nějak – i když to zní jako něco nemožného – jsou možná stále naživu. Fantasy doprovázená strašidelnými starými dobovými fotografiemi, při které běží mráz po zádech. Kniha zaujme dospělé, teenagery a všechny, kdo mají rádi temná dobrodružství.
Kniha, která vzbudila ještě před vydáním ohromný rozruch. V ohnivé aukci na filmová práva zvítězil 20th Century Fox. A teď krouží kolem excelentní Tim Burton, který by se měl ujmout natáčení.

Tak co? Víte, co je to za knihu? :D
WeRonnie

5 komentářů:

  1. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  2. To vím! Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti. Docela dlouho jsem kolem ní chodila v knihkupectví a stejně tak dlouho mi trvalo než jsem si zapamatovala celý název :D

    OdpovědětVymazat

Budu ráda za každý komentář, radu nebo připomínku :)