sobota 28. března 2015

Recenze - Kde hvězdy stále září

Kde hvězdy stále září - recenze

Autor: Trish Doller
Počet stran: 304
Rok vydání: 2014 (originál 2013)
Nakladatel: CooBoo

Anotace: Co si Calie pamatuje, je na útěku se svou matkou, která ji jako dítě unesla od otce. Calie nikdy nežila normální život – nikdy neměla opravdový domov, nikdy nepoznala svou rodinu, nechodí do školy a nejčastěji se živí jídlem z automatů. A když její matku zatkli a Calie se vrací ke svému otci, musí najít způsob, jak nechat minulost za sebou a jak se stát součástí velké rodiny. A hlavně musí uvěřit, že láska opravdu existuje a ona může být milována, nejen využívána. A jaké místo se k tomu hodí víc než malé městečko na Floridě s velkou řeckou komunitou, kde je celý rok krásné počasí, oceán je za rohem a rybářské lodi každé ráno vyrážejí na lov?

Zkrácený děj:
Sedmnáctiletá Calie nikdy nepoznala normální život. Neměla žádné opravdové přátele a v podstatě poznala akorát svou matku a její známosti, které měnila jako své boty, ne, jako své ponožky. Už jako malou ji její matka unesla od jejího táty, babičky, prostě od celé její rodiny. Její matka je nedůvěřivá a dost paranoidní, takže se kvůli prkotinám museli hned stěhovat. Například, když se na ní někdo jenom trochu špatně podíval, myslela si, že jí poznali a že jí udají za únos dítěte. Z těchto důvodů Calie nikdy nepoznala pravý domov.
Zdroj
Jenže teď je všechno jinak, při dalším stěhování je zastavila policie za překročení povolené rychlosti a při prokázání totožnosti je poznali, protože i když se ten únos stal před více než 10 lety, ještě několikrát do roka se tento příběh připomíná v televizích, rádiích a novinách. Její matku zatknou a Calie pošlou za tátou, na kterého si vůbec nepamatuje, ale také se už i znovu oženil a má dva syny. Calie si bude muset zvykat na to, že teď už má nejen rodinu, ale také nachází nové a tentokrát opravdové kamarády.


Kde hvězdy stále září je naprosto úžasná kniha, která Vás pobaví a hezky pohladí po duši. Kniha má skvělou myšlenkou a příběh mi přijde promyšlenější než nějaké fantasy knihy, ale to už je věc názoru. Myslím, že Trish Doller(ová) odvedla opravdu skvělou práci a mrzí mě, že její kniha u nás neprorazila tak, jak by si to zasloužila. Tuto knihu bych doporučila asi všem, co si chtějí zlepšit náladu hezkým romantickým příběhem, ve kterém se i občas zamyslíte nad svým životem a aspoň já jsem si pár věcí konečně uvědomila, protože doteď jsem styl svého života brala jako samozřejmost a nepřipouštěla jsem si, že můžu být vděčná za to, co mám a co vždycky bude mít mě. Knize dávám 4,8 hvězdiček.
WeRonnie

4 komentáře:

  1. Pěkná recenze, tuto knihu jsem si kdysi chtěla koupit, ale nakonec jsem sáhla po jiné. Po přečtení tvého článku, toho činu trochu lituji, protože tato kniha nevypadá vůbec zle, ba naopak :) Díky, ráda jsem si příspěvek přečetla.
    http://milujemekihy.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem ještě víc ráda, že sis můj příspěvek přečetla :) Děkuji :)

      Vymazat
  2. podle anotace a zkrácené děje mě tato kniha velice zaujala :)) i tvůj názor na ni se mi líbí :)) i když o ní slyším poprvé, píši ji na seznam knih, které bych si chtěla přečíst :)) děkuji za tip :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já děkuji za pěkný komentář :)) A ty nemáš za co děkovat ;)

      Vymazat

Budu ráda za každý komentář, radu nebo připomínku :)