neděle 19. října 2014

Recenze - Monument 14 (2.díl)

Monument 14 (2. díl) - recenze

Autor: Emmy Laybourne
Počet stran: 224
Rok vydání: 2013 (originál 2011)
Nakladatel: Baronet

Anotace: Svět neskončil… Ještě ne.
V pokračování příběhu Monumentu 14 se skupina přeživších, donedávna uvězněných v supermarketu sérií ničivých katastrof, rozdělila ve dví. Většina dětí se v zoufalé snaze vydala opraveným autobusem na letiště v Denveru. Doufají, že se tam setkají se svými rodiči, budou odvezeni do bezpečí a zachrání svého umírajícího přítele.
Ale svět venku je temný a zaplavený nebezpečnými chemikáliemi, které mění lidi v krvežíznivá monstra, a ne všechny děti jsou ochotné nastoupit do autobusu. V útočišti, jež bylo již jednou narušeno, se snaží zbývající děti obnovit přátelství. Ale pokud se máte rozhodnout mezi životem a smrtí, láskou a nenávistí, komu můžete doopravdy věřit?
Obálka: Obálka dalšího dílu se opět velmi povedla. Jak vzhledově tak i obsahově. Obálka krásně vystihuje tenhle díl

Děj: V ovzduší je stále chemikálie, která reaguje na krevní skupiny. Venku stále hrozí nebezpečí způsobené lidmi se skupinou 0 (velká agresivita, sklon k zabíjení). Příběh je tentokrát psána z pohledů dvou bratrů. První bratr Alex se spolu s dalšíma dětma vydal v polorozpadajícím autobusu do letiště v Denveru. Cestou se jim však naskytlo hned několik problémů (ještě aby ne). Podaří se jim nakonec dostat do Denveru s minimálními ztrátami?
Mladší bratr Dean ale zůstal s ostatními dětmi s krevní skupinou 0 v Greenwayském obchodě. A to by to samozřejmě nebylo ono kdyby se něco hrozného nestalo. Přežijí?

Hlavní postavy: Bratři Alex a Dean (a hlavně Dean) mi neskutečně přilehli k srdci. Když jsem se dozvěděla že v druhém dílu budou takhle rozdělení tak jsem z toho byla smutná protože se mi vůbec nelíbilo že by je měli rozdělit! :D Ostatní děti z Monumentu jsem také měla ráda ale přišlo mi že vzhledem k situaci byli všichni nějak moc hodní a mezi nimi nebyl žádný ... jak jen bych to řekla... hajzl, škodný, blbec, zlý? Doufám že mě chápete.

Můj názor: Tento díl se mi velmi líbil (napíšu já někdy něco jiného?), možná i více než předchozí díl. Přečetla jsem ho na tři dechy! (:D škola prostě no..)Všechno jsem z knihy pochopila což je velké plus! a Prostě jsem se i bavila jestli se to tak dá říct u knihy kde je skoro konec světa.

Doporučení a Hodnocení: Knihu bych doporučila asi spíš holkám ve věku 12-15 let. Myslím že ty mladší čtenáři si k tomu přijdou více na chuť. Monumentu 14 dávám 4,5 hvězdičky.

Jinak 1.11 vyjde závěrečný díl Cesta pustinou! Což je pro ostatní určitě skvělou zprávou ale já si stejně budu muset ještě počkat než to příjde do naší knihovny.. ale to je otázka dvou až tří měsíců. Každopádně až to dočtete tak si na mě vzpomeňte a napište mi prosím jaké to bylo ;)



S přáním krásného dne Vám přeje Verča ;) :D

4 komentáře:

  1. Cetla jsem a libilo se mi. Na trojku se moc tesim :)

    OdpovědětVymazat
  2. Knížku jsem ještě nečetla, ale vypadá vážně zajímavě :) Pěkná recenze :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A také je zajímavá! Rozhodně doporučuji... děkuju moc :)

      Vymazat

Budu ráda za každý komentář, radu nebo připomínku :)