neděle 30. listopadu 2014

Nové úlovky #5 - Držte mě od té knihovny dál!

Ahoj,
další měsíc je za námi a tak tu jsem s dalšími Novými úlovky! Za tenhle měsíc jsem si vypůjčila 5 knížek, takže můj celkový počet půjčených knih z knihovny je 11! -.- Mám doma tolik knížek který mám přečíst do dvou měsíců a já si čtu knihy, která mám jsou moje a můžu si je vzít kdykoliv jindy. Pomozte mi! :D No a také mám nějakou krizi protože teď čtu jednu knihu už 2 týdny.

První knihou je Amélie v Paříži, hledala jsem nějaký lehký román, a tak jsem si vzpomněla na tuto knihu a hned jsem ji brala. Kniha je o dívce jménem Sina, která pojede na výměnný pobyt do Paříže. Rodina, u které má bydlet má velmi pohledného syna (...dává to smysl že jo? :D ) a navíc je také herec! No a asi všem je jasné, co bude dál. Na knihu se moc těším, beru ji jako takovou odpočinkovou a romantickou knihu tak snad mě nezklame, ale spoustě lidem se tato kniha líbila, takže snad budu mezi ně patřit i já.


Další kniha je Kde hvězdy stále září. Hned jak jsem jí zahlídla v novinkách, tak jsem po ní šáhla a už nepustila, je to asi kniha, na kterou jsem za tento měsíc nejvíce pyšná. Calie nikdy nepoznala pravý domov, před spousty lety jí matka unesla od otce a od té doby jsou na útěku. Matku ale zatkli a Calie se musí vrátit ke svému otci. Trish Dollerová napsala neuvěřitelně poutavý a drsný příběh o tom, jak se vyrovnat se ztrátou, zradou i láskou – a hlavně příběh o tom, jak neztratit sám sebe. Námět se mi až neuvěřitelně moc líbí a snad mě také nezklame.
...a hlavně příběh o tom, jak neztratit sám sebe. Ta věta mi přijde až moc dokonalá. :D

Titanic je další úlovek, co jsem si přinesla. Už docela dlouho jsem hledala nějakou knihu o Titanicu jenže vždy to bylo přímo o té lodi nebo prostě tak. Nikde nemůžu sehnat příběh o Jackovi a Rose - A jestli víte tak mi kdyžtak napište autora, moc Vás prosím! :D
Tato knihu je vlastně deník jedné dívky z roku 1912, která se "štěštím" dostala na palubu lodi. Kniha je na databázi knih hodnocená 90 procenty, takže si myslím, že kniha bude opravdu dobrá a jelikož má 128 stránek tak jí přečtu velmi rychle, snad.

Čtvrtým úlovkem je kniha Ve stínu černých ptáků. Všichni si knihu vychvalují a skoro všem se líbila, až na ten konec... ten je prý hrozný. Knihu doplňují úžasné fotky, které ten příběh krásně oživí.
Anotace: V roce 1918 si v kalifornském San Diegu vybírají svou daň smrtící chřipka a první světová válka. Šestnáctiletá Mary Shelley Blacková, pojmenovaná po slavné autorce románu o Frankensteinovi, dívka s přírodovědným nadáním, která se ocitla bez rodičů, odjíždí ke své tetě z Portlandu v Oregonu do San Diega. Zděšeně sleduje, jak se zde zoufalí pozůstalí hrnou na seance a k fotografům duchů, kde hledají útěchu. Jedním z takových fotografů je i bratr jejího milého Stephena Emberse Julius, jehož Mary Shelley považuje za podvodníka. Po Stephenově smrti na válečné frontě ve Francii se Mary Shelley vystaví v bouři bleskům, je zasažena a nakrátko umírá. Když se vrátí mezi živé, má zvláštní schopnost – cítit chuť emocí. Stephenův duch se k ní v noci vrací a prosí ji o pomoc – nemůže odpočívat v pokoji, protože ho mučí tajemní obrovští černí ptáci.
Uvěří Mary Shelley v existenci duchů? A podaří se jí odhalit důvod Stephenova utrpení a pomoci mu?
Na knihu se moc těším! Jsem zvědavá, co na to budu říkat já.

No a poslední, pátá knížka je Prokletý dům (1. díl ze série Upíři z Morganville). Je to upířina, jenže já si chci knihu přečíst kvůli tomu, že jsem viděla první část z nového seriálu Morganville, který je právě podle této knihy (na 1. část se můžete i Vy podívat zde) a ten seriál se mi opravdu zalíbil i když jsem viděla pouze jednu část. Moc nevím, co od knihy čekat takže jestli máte nějaký názor, sem s nim! :D


Doufám, že se Vám už 5. díl Nových úlovků líbil a že třeba za měsíc sem zavítáte na další díl. Užijte si zbytek víkendu a Ahoj! :) WeRonnie.

5 komentářů:

  1. Nejvíce bych si z toho chtěla přečíst Ve stínu černých ptáků - jak píšeš mnoho lidí ji ohromně vychvaluje :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jojo, před chvilkou jsem četla negativní recenzi právě na tuto knihu takže se ještě uvidí, ale já stejně doufám, že si čtení užiju. :)

      Vymazat
  2. Prvé dve knihy by som si určite chcela prečítať :)Uvidíme kedy sa tak stane :P

    OdpovědětVymazat

Budu ráda za každý komentář, radu nebo připomínku :)