úterý 2. prosince 2014

Nejočekávanější knižní tituly - Prosinec

Ahoj,
máme tu konec listopadu a tak tu máte další (už druhý) článek, který se jmenuje Nejočekávanější knižní tituly a tentokrát to bude o tom, co vyjde v Prosinci!

Anotace: Camryn Bennettová nikdy nebyla šťastnější. Pět měsíců poté, co náhodou potkala Andrewa Parrishe, ji požádal o ruku a zdá se, že před sebou mají jen krásné zítřky. Společné zítřky... A přesto jejich lásce zasadí osud tvrdý úder. Andrew nechápe, jak se to mohlo stát, ale je pevně rozhodnutý jít dál, a to i ve chvíli, kdy si uvědomí, že jeho cit ke Camryn v sobě ukrývá také moře bolesti a že přetvářka začíná být smrtelně nebezpečná. Je však pevně přesvědčený dokázat, že jejich láska je osudová a přežije cokoliv... Pokračování knihy Na hraně zapomnění o dvou mladých lidech, kteří lásku rozhodně nehledali. Ona si je však našla sama.

Kniha Na hraně věčnosti je pokračování na knihu Na hraně zapomnění. Obálka je opět nádherná citát na ní je ještě lepší! "Když se všechno bortí, to poslední, co zůstává, je láska." Kniha vyjde 11.12. u nakladatelství Yoli.



Anotace: Románový debut dnes už známého Johna Greena je strhujícím vyprávěním o dospívání a hledání sama sebe. Šestnáctiletý Miles, posedlý sbíráním posledních slov významných osobností a touhou hledat „velké Možná“, je spíše outsiderem mezi svými vrstevníky. Jeho život získá zcela novou podobu, když přejde na internátní školu Culver Creek. Zde se rychle spřátelí se svérázným spolubydlícím a okouzlující, naprosto nepředvídatelnou Aljaškou Youngovou. Okamžitě je vtažen do světa, kde se porušují školní pravidla, pořádají různé večírky i provokace. Miles ožívá v dennodenním kontaktu s novými kamarády a stále víc miluje fascinující Aljašku. A tak vývoj směřuje k okamžiku, kdy se všechno nečekaně navždy změní... Živý, naléhavý a nekonečně dojemný příběh. Americkou knihovnickou asociací byl zařazen mezi deset nejlepších knih pro dospívající.

Asi si říkáte že Hledání Aljašky už dávno vyšlo, jenže toto je druhé vydání v podobě paperbacku od Yoli, takže se bude hodit ke knize Hvězdy nám nepřály, pro kterou udělalo Yoli také paperback a zároveň je to filmová obálka. Toto 2. vydání vyjde někde v polovině prosince (pardon, nenašla jsem přesné datum :D )


Anotace: Labyrint byl teprve začátek. Nalezením cesty z labyrintu to mělo skončit...
Už žádné hlavolamy. Žádné proměnné. A žádné běhání. Thomas byl přesvědčený, že když se jim podařilo uniknout, vrátí se on i Placeři ke svým dřívějším životům. Nikdo však ve skutečnosti netušil, do jakého života se vracejí. Země, sežehnutá slunečními erupcemi a spálená novým, krutým klimatem, se změnila v pustinu. Vláda se zhroutila – a s ní i pořádek. Rozpadajícími se městy teď bloudí „raplové“, lidé pokrytí hnisavými ranami, které infekční nemoc nazývaná erupce dohání k vražednému šílenství. Hledají, kde by našli další oběť... a potravu. Pro Placery běhání zdaleka neskončilo. Namísto svobody zjišťují, že mají před sebou další zkoušku. Musejí překonat Spáleniště, nejvíc sežehnutou část planety, a do dvou týdnů dorazit do bezpečného útočiště. A organizace ZLOSIN se postarala o to, aby uzpůsobila proměnné a nastavila šance v jejich neprospěch. Thomase čeká zkouška ohněm – skutečně přechovává někde v hlavě tajemství svobody? Nebo bude věčně vydán ZLOSINu na milost? 

Na tuto knihu se moc těším, a už se těším, až jí budu mít doma. Obálka je opět úžasná, jako u předchozího dílu Labyrint: Útěk. Ale co mi to udělali s názvem? :( Spáleniště: Zkouška, hodněm lidem se to líbí ale já k nim rozhodně nepatřím, ale na druhou stranu, kdybych já měla vymyslet překlad k originálu The Scorch Trials, asi by to také nedopadlo moc dobře... Kniha vychází u nakladatelství Yoli 8.12.


Anotace: Strhující paranormální romance plná napětí. V městečku Providence se studentka Nina Greyová dostane do ohniska války mezi nebem a peklem. Dívka, otřesená náhlou smrtí svého otce, se s Jaredem Ryelem seznámí úplnou náhodou... nebo si to aspoň myslí. Přestože ji ten pohledný a trochu tajuplný mladík přitahuje, Nina je vůči němu podezřívavá. A když se začnou rojit otázky bez odpovědí, Jared riskuje všechno, aby si udržel ženu, nad kterou má bdít – a prozradí jí tajemství, o němž přísahal, že je bude chránit...

Prozřetelnost, to je další kniha od autorky Jamie McGuire, která se proslavila hlavně knihou Červený vrch, kterým si získala velký obdiv. Druhý díl z této série se chystá na polovinu příštího roku a bude se jmenovat Rekviem. Prozřetelnost vyjde 10. prosince opět u nakladatelství Yoli.



Nejdříve bych se chtěla omluvit za to, že je knih málo, ale já jsem nic jiného než tyto 4 knihy najít nemohla, ale jestli o něčem víte, klidně to napište do komentářů a já to sem připíšu. Děkuju a užijte si zbytek dne, WeRonnie.

3 komentáře:

  1. Spáleniště: Zkouška - na tuto knihu se určitě těším a přečtu si ji, i když z Labyrintu jsem nebyla tak vodvařená (existuje to slovo vůbec :D), spíš takový průměr nebo lepší průměr, ale jsem zvědavá, jak se to bude dál vyvíjet :)

    OdpovědětVymazat
  2. Já se těším hlavně na Spáleniště a Na hraně věčnosti.. Obě snad budu mít a hodně se na ně řeším! :)

    OdpovědětVymazat

Budu ráda za každý komentář, radu nebo připomínku :)