pondělí 1. února 2016

Nejočekávanější knižní tituly: Únor 2016

Ahoj všichni!
Dneska tu mám nový článek (jak už vám asi došlo) a tentokrát to jsou Nejočekávanější knižní tituly za měsíc únor! (což už také víte, jinak byste na to neklikli) Každopádně si všimněte, že asi po sto padesáti letech tento článek vychází včas, první den v měsíci a né skoro v polovině měsíce. A dneska vám tu, už tradičně, ukážu 8 nejzajímavějších knih, které vyjdou tento měsíc!

Anotace: Život Christiana Greye je čistý, disciplinovaný, plně pod kontrolou, plný bohatství a… naprosto prázdný. Až do dne, kdy do jeho života vstoupí Anastasia Steele. Snaží se na ni zapomenout, vytěsnit ji, ale místo toho ho strhne bouře emocí, kterou nedokáže pochopit a které nedokáže odolat. Dá mu Ana zapomenout na hrůzy dětství, které Christiana pronásledují každou noc? Nebo ho jeho temné sexuální touhy a snaha kontrolovat vše včetně téhle dívky donutí zničit křehkou naději, kterou mu Ana nabízí?

Jako první tu mám knihu, u které jste určitě už všichni zaregistrovali že vyjde a někteří z vás ji určitě už četli v originále (neberte si to osobně prosím :D ). Mluvím o knize Grey od autorky série Padesáti odstínů. Grey má být úplně to samé, jako právě Padesát odstínu, až na to, že je to vyprávěné z pohledu toho kluka chlapa, tedy Christiana Greye. Kniha vyjde 10. únoru u nakladatelství XYZ!

Anotace: Joe Goldberg, šarmantní antihrdina s vražednými sklony, se i ve svém dalším příběhu snaží najít dokonalou lásku. Za každou cenu. Když Joe za tragických okolností přišel o svou přítelkyni Beck, dospěl k zoufalému přesvědčení, že už nikdy nebude schopen milovat. Pak ale začala v jeho knihkupectví pracovat Amy Adamová a Joe zjišťuje, že se ve svém chmurném úsudku mýlil. Je svou novou kolegyní posedlý, přestože (nebo protože?) představuje pravý opak Beck – nesnáší Twitter, dokonce ani nemá e-mailovou adresu a na internetu o ní není jediná zmínka. Joe je uchvácen. Než však stačí Amy požádat o ruku, dívka zrádně zmizí a zanechá po sobě jen několik mlhavých stop. Ty stopy vedou do Los Angeles. Tam se Joe nikdy v životě nechtěl vydat! Úplně cítí, jak v něm pouhé pomyšlení na to příšerné město probouzí šílenství. Touha najít zrádkyni a pomstít se jí za způsobené příkoří je ale silnější, a tak se Joe brzy ocitá v mučivé přítomnosti podivných existencí, kterých je LA plné. U některých dokonce Joe nabude přesvědčení, že bez nich by byl svět lepším místem... Jedna osoba se však z tohoto panoptika vymyká: chytrá, krásná a bohatá Love Quinnová. Možná by se mohla stát Joeovou vstupenkou do světa vyvolených. Možná by mohl díky ní překonat svou smutnou minulost. Ale možná je Love jen další dočasnou zastávkou na Joeově namáhavé cestě k nalezení té pravé. Tohle nikdo neví. Nejspíše ani Joe.

Není nad krátké a stručné anotace... Skrytá těla je druhý díl knihy Ty ze stejnojmenné série. Tento thriller by se měl nést ve stejném duchu jako předchozí díl. Jen jde o jinou ženu. Každopádně věřím, že kniha vyvolá skvělé reakce, stejně jako první díl. Skrytá těla vyjdou u Domina 24. 2.!


Anotace: Tři kamarádi, talentovaní a tak trochu netradičně pro vzdělání zapálení středoškoláci aspirující na univerzitní studium, Dan, Abby a Jordan, které známe z knihy Asylum, se snaží zapomenout na to, co prožili na letní přípravce v New Hampshire College. Hrůzné zážitky je pronásledují ve snech i v každodenním životě, ač si nepřejí nic víc než zapomenout. Leč neúspěšně. Někdo (či něco?) je kontaktuje a dává najevo, že „ještě není konec“. Trojice přátel se vrací na známá místa, aby odhalili tajemství, které, jak doufají, je jednou provždy osvobodí od minulosti. Odlupují jednotlivé vrstvy záhady jako cibuli (a občas je to skutečně i k pláči!), aby zjistili… Ale to už je na čtenářích

Jako další tu mám pokračování na knihu Asylum s názvem Sanctum. Já sama jsem Asylum četla a i když mě to nějak moc nesebralo, jsem hodně zvědavá na pokračování, takže si knihu určitě jednou přečtu. Stejně jako první díl má tato kniha úžasnou obálku a samozřejmě v knize nechybí ani fotky, které dotváří atmosféru. Sanctum vyjde 10. února u nakladatelství Jota!


Anotace: Jude a její dvojče Noah jsou si neuvěřitelně blízcí. Když je jim třináct, Jude pochopí, že je krásná, a Noah zas, že je gay. Třináctiletý Noah má kromě své sestry už jen jedinou lásku: kreslení. A dělá všechno pro to, aby se dostal na prestižní uměleckou školu. Jude naproti tomu víc řeší kluky. O tři roky později je všechno jinak. Na školu snů se dostala Jude, ale je z ní zakřiknutá šedá myška, co se schovává za své obrazy. Z Noaha se stal pařmen a lamač dívčích srdcí. A jejich máma je mrtvá. Dvojčata spolu skoro nemluví a ani jeden nedokáže říct proč vlastně.A jejich příběhy jsou bez toho druhého jen z poloviny kompletní. Podaří se jim najít k sobě zase cestu, poskládat svůj svět, a získat tak šanci na šťastný život?

První CooBoo novinka je Dám ti slunce. Tuto knihu pravděpodobně už také znáte, protože Slováci o ní jednu dobu stále mluvili. :D Na Slovensku tedy kniha již vyšla a četla jsem na knihu samé dobré komentáře a recenze, takže na knihu se určitě chystám! Dám ti slunce vyjde 15. února!


Anotace: Neptej se na minulost a nepočítej s budoucností... Dvě jasně daná pravidla. Jak dlouho ale můžou fungovat v lásce? Když se vysokoškolačka Tate Collinsová na čas přestěhuje ke svému staršímu bratrovi a seznámí se s jeho kamarádem, pilotem Milesem Archerem, není to rozhodně láska na první pohled. Není to dokonce ani přátelství, jen vzájemná prudká a neovladatelná touha. Miles kupodivu váhá déle než Tate, ale nakonec i on potlačí svoje zábrany. Už po prvním milování je zřejmé, že fyzicky si oba dokonale vyhovují. Oboustranná domluva zní jasně: on o lásku nestojí, ona na ni nemá čas, takže zůstanou jen u sexu. Jenže Tate brzy zjišťuje, že chce se záhadným, uzavřeným a posmutnělým Milesem prožít mnohem víc. Že chce porušit obě jeho pravidla: neptat se na minulost a nepočítat s budoucností. Jenže Miles sám už si není jistý, jestli je dokáže dodržet. Protože láska je silnější než pravidla, sliby a odhodlání. I když její odvrácená tvář je tak děsivá…

Další kniha autorky knih Bez naděje a Život jedna báseň. Mimo názvu Odvrácená tvář lásky nese kniha i pár ocenění, jako třeba "New York Times Bestseller". Anotace zní opravdu zajímavě a vzhledem k tomu, že jsem od autorky nic nečetla si myslím, že tohle by byla skvělá volba. Odvrácená tvář lásky vyjde u Yoli 15. 2.!


Anotace: Alyssa přežila maturitní ples i bitvu, která se kolem něj rozpoutala, akceptovala své šílenství a získala nadhled. Je teď rozhodnutá bojovat za oba dva své světy i lidi v nich. Za svět lidí i za Říši divů. Chce zachránit všechny, které miluje. I když to znamená, že musí vyzvat Červenou královnu na závěrečný souboj vůle a intrik… a i když jediná cesta do Říše divů vede skrz zrcadlo – přes paralelní dimenzi plnou zmutovaných a nebezpečných podsvětníků. V třetím díle ságy Šepotání se Alyssa a její otec vydávají do srdce magické země a chaosu, aby hledali Alyssinu matku a napravili vše, co se stihlo pokazit. Společně se Zachem a Morfeem musí zachránit Říši divů a odvrátit rozklad i zkázu, jež se zrcadlí v každém zrcadle na světě. Ale pokud uspějí a přežijí, opravdu je čeká šťastný konec?

Všichni určitě znáte knihy Šepotání a Divotání. 22. února vyjde závěrečný třetí díl z této série, Zrcadlení!


Anotace: Caroline patří mezi špičkové interiérové designéry v San Francisku, ale i přes své pracovní vytížení si dokáže najít čas na chvíle odpočinku v teple domova. Světoběžník Simon na oplátku výrazně zkrouhl svoje zahraniční cesty, aby se mohl se svou Roštěnkou v klidu oddávat pečení dobrot, všemožnému bušení i jinému řádění… Další krok v jejich životech se zdá být logický – cinknutí skleničkami, svatební závoj a ulička posetá okvětními lístky růží, je však tím pravým ořechovým i pro tenhle nekonvenční pár? Když ale Caroline vyděsí telefonát ohledně jisté nehody, která se udála při focení v jihovýchodní Asii, uvědomí si, že „dokud nás smrt nerozdělí“ není jen působivě znějící fráze. I konvence mají najednou něco do sebe… Smíchejte sklenku erotiky se špetkou smíchu a trochou nahoty, ochuťte kapkou exotického prostředí, přihoďte růžovou košilku a podávejte s chuťovkou z kocoura Clivea. Napijme se na Poslední výkřik!

Po Greyovi tu mám další erotickou knihu. Tentokrát je to Poslední výkřik a je to tedy pátý a již závěrečný díl ze série Cocktail, pokud vám to nic neříká, název prvního dílu by mohl, Nabíječ. Poslední výkřik vyjde 5. února u Mladé fronty!

Anotace: Než se objevil ten asteroid, nechali jsme se škatulkovat: sportovec, vyvrhel, flákač, snaživec. Pak jsme se podívali vzhůru a všechno se změnilo. Říkají, že tu bude za dva měsíce. Takže máme dva měsíce na to, abychom vylezli ze svých škatulek. Dva měsíce na to stát se někým lepším než doteď, něčím, co vydrží i po samotném konci. Dva měsíce na skutečný život. Příběh o tom, co s vámi udělá blížící se katastrofa. Příběh, který vůbec není o té katastrofě. Příběh o lidech.

Poslední je Všichni jsme hleděli vzhůru, kniha se zajímavým názvem a ještě zajímavější anotací. Při čtení anotace jsem si vzpomněla na Loď mezi hvězdami, ale toto bude určitě v hlubším smyslu a nedivila bych se, kdyby to nakonec bylo o ničem jiném. no nevadí... Všichni jsme hleděli vzhůru vyjde 29. února u CooBoo!

Upřímně doufám, že se Vám článek líbil, mně osobně příjde, že "nejsem ve své kůži" nebo tak něco... Ještě Vám popřeji Krsný zbytek dne! :D WeRonnie

5 komentářů:

  1. Tento měsíc je to pro mě jasné :-D
    Grey kupuji pro mamku a Všichni jsme hleděli vzhůru pro sebe (štve mě,že nenechali původní obálku ta byla hezčí :( )

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo to rozhodně byla, ale mně se líbí i tato. :D

      Vymazat
  2. Chystám se na Zrcadlení, ale děsím se, jak bude vypadat to červené písmo :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Celkově je zvláštní, že každý díl má jinou barvu písma :D ale červená asi bude opravdu zvláštní.

      Vymazat
  3. Najviac sa asi teším na Zrcadlení, som vážne zvedavá ako ten príbeh bude pokračovať :-)

    OdpovědětVymazat

Budu ráda za každý komentář, radu nebo připomínku :)