úterý 30. prosince 2014

Nejočekávanější knižní tituly - Leden

Ahoj!
Je tu konec měsíce (a taky roku!) a já tu jsem s dalším dílem Nejočekávanějších knižních titulů, v tomto projektu jde o to, zveřejnit knihy, které mě něčím zaujali a které vyjdou v tom daném měsíci. A dneska to budou knihy, které vyjdou v lednu. Ještě musím říct, že knih vyjde v lednu opravdu hodně a není v mých silách tu vypsat všechny a jestli víte ještě o nějaké zajímavé knize co vyjde tak mi to klidně napište do komentářů a já to třeba ještě do článku dopíšu ;) 



Anotace: Liza McCullenová se nikdy nedokázala odpoutat od minulosti. Ale nedotčené pláže a uzavřená komunita obyvatel australského přímořského městečka Silver Bay jí nabízí svobodu a bezpečí, po nichž tolik touží – když už ne pro sebe, tak pro svou desetiletou dcerku Hannah. Jenomže pak přijede Mike Dormer, ubytuje se v rozpadajícím se hotýlku legendární lovkyně žraloků a shodou okolností také Liziny tety Kathleen a veškerý klid a mír Silver Bay a vlastně vše, na čem Lize záleží, je rázem v ohrožení. Tenhle škrobený límeček z Londýna chce totiž z hotýlku a zálivu, jenž skýtá útočiště velrybám, udělat prosperující turistické letovisko. A i když je to přesně ten typ člověka, kterého by Liza měla nenávidět, tak co nevidět začne ohrožovat i Lizino rozhodnutí znovu se nezamilovat do někoho, kdo si to vůbec nezaslouží...

První knihou je Stříbrná zátoka. Tato kniha mě zaujala především díky autorce Jojo Moyes, kterou proslavily hlavně knihy Než jsem tě poznala a Poslední dopis od tvé lásky. Obě tyto knihy máme doma, ale já jsem se ještě k žádné nedostala, ale obě dvě knihy jsou velmi chválené a velmi dobře hodnocené, takže si myslím, že je to skvělá zpráva pro ty, kterým se knihy líbili. Stříbrná zátoka vyjde 15. ledna u nakladatelství Ikar.



Anotace: Posledních několik století žádný člověk na Zem nevstoupil. Tedy až do teď. Už je to dvacet jedna dní ode dne, kdy vybraných sto lidí dorazilo na planetu Zemi. Podezřívají, že na Zemi nejsou jedinými lidmi. Skupinu čelící neznámému nepříteli se Wells snaží udržet pohromadě. Bellamy se bez ohledu na následky snaží zachránit svou sestru. Glass na lodi čelí nemyslitelné volbě mezi láskou svého života a životem samým.

Tato kniha s velmi zvláštním názvem 21. den je také velmi očekávaná. Je to druhá kniha od autorky Kass Morgan, která navazuje na předchozí díl Prvních 100, podle kterého byl natočen dokonce i seriál. Prvních 100 jsem měla půjčené z knihovny, jenže si jí někdo zarezervoval a já jí musela vrátit nepřečtenou, ale někdy se knize určitě vrátím! 21. den vydá nakladatelství CooBoo také 15. ledna.



Anotace: Tato zpověď byla napsána z touhy změnit svět k lepšímu. Pokusit se alespoň maličkou troškou přispět k tomu, aby třeba i jen pár dětí bylo šťastnějších, a to je zatraceně dobrý důvod, proč tuhle knihu vydat a číst. A vlastními slovy autorky: „Jsem přesvědčená, že jsem byla v dětském domově a prožila všechny ty okamžiky právě proto, abych dnes mohla pochopit ostatní opuštěné děti a abych jim mohla nabídnout pomoc, jsem jedna z nich, a i když existují nepochybně děti, které mají silnější příběhy nebo smutnější, tak věřím v to, že má kniha zvedne ze židle třeba i jen jedno dítě a řekne si: ‚Nezáleží na tom, kdo je má matka či otec, záleží na tom, KDO JSEM JÁ!‘“


Kniha Zpověď se mi zalíbila hlavně tím nápadem, ale teda vůbec si nedokážu představit, jakým styl by kniha mohla být napsána. Nějak mě to nutí si myslet že autorka je trochu namyšlená, ale vůbec nevím proč a ten pocit se mi vůbec nelíbí! Každopádně se mi moc líbí ten ... citát ‚Nezáleží na tom, kdo je má matka či otec, záleží na tom, KDO JSEM JÁ!‘ Zpověď vychází 15.1. u nakladatelství CooBoo!


Anotace: Stellin život je na hony vzdálen od života celebrit v žáru velkoměsta. Rozhodla se utéct od otce tyrana, který bije matku a jako vůdce místní mafie ovládá celé městečko. Nikdo si netroufá postavit se mu. Stella se zoufale snaží žít normální život, uchránit své blízké před vlivem svého otce Raye, ale neustále se střetává s minulostí. Ať už při práci v Kovošrotu, kde pracuje jako řidička nákladního auta, či ve vztahu s ilegálním přistěhovalcem bez dokladů, s nímž má syna. Osudy hlavních postav se překvapivě spojí v nečekané pointě.

Když nakladatelství Jota zveřejnilo, že vydají knihu Muchachas, vyvolalo to velký rozruch a já vlastně vůbec nevím proč. Nápad knihy se mi líbí, ale něco mi na té knize nesedí a já vůbec nevím co. Hodnocení této knihy na Goodreads je 3,3 hvězdičky což také není nic velkolepého ale budiž. :D Muchachas vyjde 30. ledna u Joty.


Anotace: Na pastvině leží mrtvá žena. Zavražděná. Na chodidlech má vytetované souřadnice. Na označeném místě čeká příšerný nález: ruka zatavená do plastové fólie a hádanka, jejíž řešení vede ke schránce s další uříznutou částí těla.
V mimořádně ohavné formě geocachingu, moderní hře hledání pokladů s pomocí navigace, posílá vrah dvojici kriminalistů k dalším částem mrtvol. 
Vyšetřovatelům ubíhá čas, tuší, že teprve na poslední zastávce dostanou do rukou zásadní dílek puzzle…

Na knihu Pět se hrozně moc těším, dozvěděla jsem se o ní teprve nedávno, ale hned po přečtení anotace jsem si řekla že knihu si prostě musím přečíst! Od této autorky (Ursula Poznanski) mám doma již Erebose, kterého jsem si koupila v LK ale ještě jsem se k této knize nedostala (sakra já toho mám doma nějak moc nepřečteného!). Také napsala knihu Saeculum, která je více známá. Pět vyjde 1. ledna u Knižního klubu!


Anotace: Cat Crawfordová chce být prostě normální – nebo aspoň tak normální, jak jen dcera hollywoodské celebrity může být. A zdá se, že osud jí přeje: má báječného přítele, její skvělá sestřenice Alessandra žije s nimi a její otec se plánuje podruhé oženit, díky čemuž by získala prima nevlastní mámu. Ale tyhle růžové výhledy samozřejmě nevydrží… Závěr romantické trilogie nejen o cestování v čase!

Můj ne tak sladký život, to je název závěrečného dílu série o cestování časem. Předchozí díly Mé sladké šestnácté století a Příběh dvou staletí měli mají velký úspěch. Já jsem si sérii už několikrát chtěla přečíst, ale v knihovně je každou chvíli vypůjčená a kupovat se mi to zrovna moc nechce, protože se bojím zklamání (určitě neoprávněně!) Kniha vyjde 23. ledna u CooBoo!


Anotace: Mohlo by se zdát, že Jillian Kanová má v životě všechno – úspěšnou kariéru architekty, nádherný domov, milujícího manžela a dvě skvělé děti. Jenomže za zavřenými dveřmi této idylické domácnosti je všechno jinak. Manžel Gordon svou ženu už devět let bije a ponižuje. Jill vše mlčky snáší, protože se jednak bojí o děti a jednak má pocit, že by jí stejně nikdo nevěřil – její muž je policista, který navenek působí jako vzorný manžel i otec rodiny. Situace se změní ve chvíli, kdy si Jill konečně uvědomí, že se Gordon nezastaví před ničím a že by ji byl schopen i zabít. V panice s dětmi proto uteče z domu. Když Gordon Jill obviní z únosu, začíná nerovný souboj, v němž na jedné straně stojí policie a federální agenti, kteří se uprchlíky vydají hledat, a na druhé pak žena, jež je odhodlaná za každou cenu ochránit své děti. Její jedinou zbraní je pravda, které však nikdo nevěří...

Zavři očka svý je kniha, které mě velmi zaujala svým námětem. Myslím, že tato kniha by mohla být velmi zajímavá a jistě i napínavá a trochu psychologická, což já mám ráda a také to vypadá jako velmi slušný thriller. Tuto knihu si určitě někdy hodlám přečíst (a kde na to asi vezmu čas?!). Kniha vyjde 10.1. u nakladatelství Ikar.


A teď to nejlepší na konec!
Anotace: V šesté knize - ve Městě Nebeského ohně - jsou Clary, Jace a jejich přátelé neúprosně vtaženi do války, která proti sobě staví Nebe a Peklo, anděly proti démonům. Do války, která hrozí zničit celý náš svět, pokud ji lovci stínů nedokáží zastavit.

Šestý a taky poslední díl ze série Nástroje smrti. Pro mnoha z Vás to je určitě skvělá zpráva, já jsem však žádný díl nečetla a popravdě mě série ani moc neláká, ale všem se snad série líbí a moc si ji vychvalují takže třeba někdy přehodnotim názor a sérii si přečtu. Jinak určitě víte, že Cassandra Clare píše novou sérii a první díl u nás vyjde už v květnu. Město nebeského ohně vyjde 15. ledna u Knižního klubu!

Tak co? Na kterou z těchto knih se těšíte úplně nejvíc?
WeRonnie

6 komentářů:

  1. Nemůžu se dočkat posledního dílu Nástrojů smrti!!:)
    http://booksaremydestiny.blog.cz/

    OdpovědětVymazat
  2. Pozývam ťa na moju novoročnú giveaway :) http://korytna.blogspot.sk/2014/12/novorocna-giveaway.html :)

    OdpovědětVymazat
  3. Nejvíce se těším na knihu Pět, a až přečtu Prvních 100, tak se vrhnu určitě i na to pokračování.. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. také se nejvíce těším na knihu Pět, určitě bude úžasná :D

      Vymazat

Budu ráda za každý komentář, radu nebo připomínku :)